Advertorial

Speel Android-games op je pc met BlueStacks 4

Supersnel gaming platform met veel extra’s

Geschreven door Partner bijdrage op
BlueStacks heeft zijn nieuwe versie van het gelijknamige pc-programma gelanceerd. BlueStacks 4 is een gaming platform om Android-games op je pc af te spelen en is ook nog eens sneller dan de nieuwste smartphones.

De beste mobiele Android-games kun je door het programma gratis te downloaden op een volledig scherm via je pc afspelen. Wellicht heb je geen Android-telefoon en wil je toch bepaalde games spelen, of vind je het gewoon fijner om diverse mobiele games, zoals Fortnite en PUBG Mobile, op je pc te spelen. BlueStacks bestaat al sinds 2011 en heeft sindsdien een gigantische groep gamers weten te trekken.

Verbeterde performance

De nieuwste versie van het programma draait op Android 7.1.2 (de vorige versie draaide op KitKat). Doordat BlueStacks 4 efficiënter omgaat met de resources van je computer, draait het programma acht keer sneller dan de vorige versie en is het zelfs zes keer sneller dan de iPhone X en Samsung Galaxy S9+. Ook op een laptop gaat de performance daardoor omhoog.

De verbeterde performance uit zich onder andere in de snelheid waarmee het programma zich opstart. De frames per seconde gaan er in games ook op vooruit, zonder dat er wordt ingeleverd op graphics. Tot slot is het programma ook perfect voor multitasking op pc, een groot voordeel ten opzichte van gamen op smartphones.

Nieuwe interface

De nieuwe versie van BlueStacks heeft een nieuwe interface meegekregen die nog overzichtelijker en mooier is. Bij het lanceren van het programma kom je meteen bij je geïnstalleerde apps terecht, zodat je meteen aan de slag kunt. Games zijn onder andere op genre en meest populaire games te organiseren. Heb je nog geen apps geïnstalleerd, dan kun je gemakkelijk zoeken naar de meest populaire Android-apps of naar de naam van een game zoeken om hem te vinden.

Het is ook mogelijk andere skins aan te schaffen en die te gebruiken, zodat er altijd wel iets bij zit wat het beste bij je smaak past. In het onderste gedeelte van het scherm staan belangrijke knoppen en links. Zo is er een tool voor het mappen van toetsen, zodat je zelf bepaalt met welke toetsen je de games bestuurt. Er zijn zelfs speciale bestuurmodi voor populaire genres als shooters en moba’s. Ook vind je hier een knop die naar BlueStacks World leidt.

BlueStacks World en punten

BlueStacks biedt diverse voordelen aan spelers, waaronder BlueStacks World. In deze virtuele wereld heb je interactie met andere BlueStacks-gebruikers en kun je extra kaarten en punten verdienen. Sowieso verdien je door games te spelen speciale BlueStacks-punten, die je weer in kunt wisselen voor echte gaminghardware (zoals complete systemen of toetsenborden en muizen) of wallpapers en nieuwe skins voor het programma.

Er zijn zelfs complete gidsen en walkthrough voor de populairste Android-games beschikbaar op het platform, zodat je nooit vast komt te zitten in een spel.

300 miljoen gebruikers

Elke maand worden er twee miljard games via BlueStacks gespeeld en volgens het bedrijf achter het programma is de software al meer dan 300 miljoen keer gedownload, waardoor het na Steam het meest populaire gaming platform op pc is.

Ook streamers vinden – mede dankzij de populairiteit van het programma – BlueStacks steeds vaker. BlueStacks heeft een Affiliate-programma waarmee YouTube- en Twitch-streamers en social media influencers geld kunnen verdienen door content rondom de games op het platform te maken.

Probeer nu gratis uit

Voor het spelen van Android-games heb je dankzij dit zeer complete en goed werkend programma dus al lang geen smartphone meer nodig. Probeer het eens uit door BlueStacks versie 4 gratis te downloaden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BlueStacks. De content in het artikel is echter geheel door de Gamer.nl-redactie bepaald.

Dit artikel delen:

Lees meer

Waarom ik geen PlayStation Classic koop Doe mee aan het Splatoon 2 Dutch Championship!
2

Reacties op: Speel Android-games op je pc met BlueStacks 4

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  denver

  • 22 september 2018 09:35
  Hoe kan een gaming platform sneller zijn dan de nieuwste smartphones? Dat is hetzelfde als zeggen dat de snelweg sneller is dan de nieuwste Tesla.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CroniC

  • 22 september 2018 14:36
  @denver
  Euhm omdat cpu/gpu veel krachtiger zijn dan van smartphones

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.