Advertorial
Panasonic GZW2004

Panasonic GZW2004: 'De beste TV voor films en series’

Voor gamers met een passie voor films en series

Geschreven door Partner bijdrage op
Panasonic trekt al jaren prijzen binnen met TV’s, voor de meest natuurgetrouwe kleuren en motionflow. Hollywood werkt niet voor niets nauw samen met Panasonic en dat zie je terug in de TV’s, zoals de nieuwste OLED TV van Panasonic, de GZW2004.

Hollywood

Het verschil tussen de verschillende OLED TV’s op de markt zit hem vooral in het gebruik van software. Iedere fabrikant gebruikt zo zijn eigen in-house ontwikkelde software en Panasonic richt zich al jaren op het ontwikkelen van de beste motionflow, zodat content dat is opgenomen in 24fps strak en zonder haperingen in beeld wordt gebracht.

Panasonic is daarnaast de enige fabrikant die daadwerkelijk zelf nog aanpassingen maakt aan het paneel en dus niet alleen software gebruikt voor de beste weergave. Nog voordat de panelen van de band rollen, neemt Panasonic ze al over en zorgt zelf voor de finishing touch. Dit zorgt er voor dat Panasonic de panelen zelf kan optimaliseren om zo dicht mogelijk bij de peperdure referentie monitoren te komen, waarmee Hollywood films en series kalibreert.

panasonic

HDR weergave

In de GZW2004 resulteert dit niet alleen in de allerbeste weergave van films en series en de meest accurate kleurweergave, precies zoals de maker van de content bedoeld heeft, maar ook daadwerkelijk voor iets andere specs. Zo is de GZW2004 een stuk helderder dan andere OLED TV’s! Dit zorgt voor nog mooiere HDR weergave en highlights zijn een stuk indrukwekkender. Het contrast is nog hoger, waardoor ook net niet zwarte beelden beter zichtbaar zijn dan bij de OLED TV’s van de concurrentie.

De GZW2004 maakt daarnaast een einde aan de steeds ingewikkeldere HDR standaarden, door ze allemaal te ondersteunen. HDR10, HDR10+ en Dolby Vision zijn allemaal van de partij en er is zelfs aan de toekomst gedacht door HLG te ondersteunen voor toekomstige HDR TV uitzendingen en HLG Photo voor professionele fotografen. Met de GZW2004 kan je maximaal genieten van alle HDR content, of het nu via live TV is, streaming, disc, of gaming via consoles en PC.

Auto Low Latency Mode

Ondanks dat de GZW2004 nog geen HDMI 2.1 input heeft, wordt er wel 1 van de nieuwe standaarden van HDMI 2.1 ondersteunt, die interessant is voor gamers. De GZW2004 heeft namelijk Auto Low Latency Mode (ALLM) support, waardoor je bij het spelen van games altijd kunt genieten van de laagst mogelijke vertraging.

In plaats van zelf te moeten switchen naar Game Mode iedere keer als je een game opzet, doet de GZW2004 dat helemaal automatisch en switched zelfs weer terug naar de Mode die je voor het spelen van je games gebruikte. Met ALLM hoef je dus nooit meer zelf te wisselen tussen de verschillende Modes en heb je altijd de beste setting te pakken.

Game Mode

OLED is zeer geschikt voor gaming door de veel snellere pixel response dan bij LCD. Hierdoor is ghosting in games verleden tijd en komen games strakker in beeld. Met 21ms vertraging in Game Mode is de GZW2004 iets langzamer dan een snelle gaming monitor is, maar zelfs voor een veeleisende gamer is dat snel genoeg.

Door het gebruik van speciale software is de kans op inbranden miniem, zelfs als je uren achter elkaar dezelfde game speelt met bijvoorbeeld continu een HUD in beeld. Zo kan het beeld automatisch een paar pixels verschuiven. Daar merk je als kijker niets van, maar voor het paneel is het net alsof het beeld iets anders is geworden, waardoor de pixels niet steeds hetzelfde moeten weergeven. Het is zelfs mogelijk om felle logo’s iets te dimmen, waardoor het paneel minder wordt belast en ook dit gaat geheel automatisch.

panasonic

Ultieme OLED TV

Voor gamers met een passie voor films en series is de GZW2004 de ultieme OLED TV. Door de nauwe samenwerking met Hollywood wordt content exact weergegeven zoals het hoort en zodra je van games wil genieten schakelt de GZW2004 automatisch over naar Game Mode, door de ondersteuning van ALLM, met de beste settings en laagst mogelijke vertraging.

De GZW2004 is niet voor niets door vele TV reviewers en professionele kalibrators uitgeroepen tot beste TV van het jaar!