Advertorial
honor

Honor 9X Pro biedt hoogstaande game-ervaring voor weinig geld

Binnenkort verkrijgbaar in Nederland

Geschreven door Partner bijdrage op
Later deze maand komt er een nieuwe mid-range smartphone in Nederland verkrijgbaar: de Honor 9X Pro. Vooral opvallend is dat de smartphone voor een schappelijke prijs (249 euro) een hoogstaande mobiele game-ervaring biedt.

Smartphones komen in alle soorten, maten en prijsklassen. Hoewel veel mensen meer dan duizend euro uitgeven aan een nieuwe smartphone, genieten mid-range smartphones van steeds meer populariteit. Niet zo gek ook natuurlijk: voor een fractie van de prijs van de nieuwste high-end smartphone haal je een apparaat in huis die op diverse vlakken niet eens zoveel onderdoet voor de toestellen uit de hogere segmenten.

Specificaties en ontwerp

De Honor 9X Pro is de opvolger van de Honor 9X en is net zoals het vorige model verkrijgbaar in dezelfde lage prijsklasse, maar kent wel een hoop verbeteringen. De verbeterde chipset, de snelle Kirin 810-chip – eerder gebruikt in de Nova 5-reeks – kan opboksen tegen diverse chipsets van de concurrentie. De telefoon is uitgerust met 8 GB aan RAM-geheugen. Daarbij is de Honor 9X Pro ook een van de weinige smartphones die waterkoeling gebruikt om het toestel koel te houden. De Pro is uitgerust met 256 GB aan opslag.

Het uiterlijk van de 9X Pro is een echte eye catcher. Gecombineerd met een randloze 6,59 inch scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels heeft de smartphone een opvallende premium uitstraling. In tegenstelling tot voorlopers is deze smartphone zowel aan de voor- als aan de achterkant van glas, en de kleurrijke achterzijden – vooral die van het Phantom Purple-model – vallen in positieve zin op.

honor

Camera’s

De Honor 9X Pro heeft drie camera’s, waaronder de 48MP camera die scherpe, gedetailleerde foto’s levert. Daarnaast zitten er ook een 8MP ultra wide-camera voor wijde shots en een 2MP dieptesensor ingebouwd. Daarmee is de Honor 9X Pro uitgerust met een aantal van de beste camera’s in zijn prijsklasse.

Tot slot zit er een 16MP selfiecamera op de smartphone. Interessant detail is dat de selfiecamera uit de bovenkant van de telefoon ‘popt’, waardoor er geen ruimte voor nodig is op de voorkant van het scherm.

honor

Batterij

Net als de Honor 9X zit er in de 9X Pro een 4.000mAh-batterij. De batterij heeft geen fast-charging, maar gaat wel lang mee – je kunt er meer dan een dag mee bellen of ongeveer een halve dag constant mee op internet browsen. Ondanks het gebrek aan fast-charging, weet de bijgeleverde adapter in zo’n anderhalf uur de telefoon op te laden.

Biometrische lezer

Het scherm heeft overigens – in tegenstelling tot veel andere smartphones – geen vingerafdrukscanner. Honor heeft hier een interessant en goed werkend alternatief voor: een biometrische scanner aan de zijkant die geplaatst is in de powerknop. Door daar de vinger op te leggen, functioneert dit hetzelfde als een vingerafdrukscanner.

Games spelen op de Honor 9X Pro

Voor gamers die overal waar ze komen spellen willen spelen, is een goede game-ervaring op mobiel natuurlijk essentieel. De Honor 9X Pro is een van de eerste toestellen waarop de nieuwe Huawei AppGallery op voorhandgeïnstalleerd is, in plaats van de gebruikelijke Google Play Store. Laatstgenoemde zit niet op de 9X Pro vanwege het handelsverbod met de Verenigde Staten. Daardoor missen apps als Gmail en Google Maps, maar je Gmail-account kan in het mailprogramma van de 9X Pro worden geladen en er zijn diverse apps van andere bedrijven beschikbaar die dergelijke functies prima vervangen.

honor

Software moet dus specifiek geport worden naar de AppGallery, maar gelukkig maken steeds meer bedrijven en ontwikkelaars hier gebruik van – het staat niet voor niets in de top drie van meest gebruikte app stores. En dat terwijl de AppGallery pas sinds medio 2018 internationaal beschikbaar is. Android-ontwikkelaars hoeven dan ook nauwelijks extra werk te verrichten om hun apps draaiende te krijgen op de AppGallery, met als resultaat dat het aanbod van apps steeds uitgebreider wordt. Zelfs Nederlandse bedrijven en winkels hebben de AppGallery al gevonden, waaronder Albert Heijn en Praxis. Ook populaire games als Asphalt 9: Legends enWorld of Tanks Blitz zijn al beschikbaar. In een opvolgend artikel gaan we wat dieper in op de belangrijkste beschikbare games voor de Honor 9X Pro.

Nu beschikbaar

De Honor 9X Pro biedt door zijn lage prijs en luxe afwerking een indrukwekkend en voordelig alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een smartphone die vrijwel alles kan wat exemplaren uit de hogere segmenten doen. Gecombineerd met het alsmaar groeiende aanbod van apps en games in de AppGallery, wordt de 9X Pro ook steeds interessanter voor gamers die ook op hun mobiel spelen. De Honor 9X Pro komt beschikbaar via de officiële Nederlandse website of via de meeste smartphonedealers.