Advertorial
seagate

Gamen op een opgeruimd bureau: weg met al die kabels

Geschreven door Partner bijdrage op
Een puinhoop van kabels: een herkenbaar scenario voor een doorgewinterde gamer. Elke dag kabels aansluiten op de laptop, of zoeken naar de juiste aansluiting in je desktop, zijn dagelijkse rituelen. Dankzij de Seagate FireCuda Gaming Dock heb je nog maar één kabel naar je PC nodig en kun je eenvoudig bij alle aansluitingen. Bovendien kan je je hele gamebibliotheek op dit opslagmedium bewaren.

Dit artikel is een advertorial van Seagate. Lees hier wat dit betekent.

Het is een probleem die elke pc-gamer kan beamen: de kabel-chaos op je bureau en achter de computer. Het zorgt voor een bureau dat moeilijk schoon te houden is en er erg ongeorganiseerd uit ziet. Praktisch is het ook niet, want elke keer als je een headset of harde schijf wilt aansluiten, moet je door een stoffige bos van kabels je weg vinden naar de juiste aansluiting.

FireCuda Gaming Dock

Seagate heeft nu de oplossing voor deze chaos in de vorm van de FireCuda Gaming Dock. Dit compacte opslagmedium bevat enerzijds een 4 TB harde schijf en een slot voor een supersnelle M.2 NVMe-SSD, en anderzijds alle aansluitingen die je nodig hebt voor een game-systeem. Met slechts één USB-C Thunderbolt 3-kabel naar je desktop of laptop heb je op je bureau opeens toegang tot vijf USB 3.1 Gen2-poorten, Thunderbolt 3, DisplayPort, RJ45 ethernet en twee 3.5mm audio-jacks. Bovendien kan je ook je laptop ermee opladen.

Seagate FireCuda Gaming Dock

 • Interne 4 TB harde schijf
 • M.2-aansluiting voor NVMe-SSDs
 • Eén Thunderbolt 3-kabel naar je computer
 • DisplayPort, vijf keer USB 3.1 Gen 2, USB-C, RJ45 ethernet en audiopoorten.
 • RGB ledverlichting instelbaar via Seagate Toolkit
 • Prijs: verkrijgbaar vanaf € 369,-(prijs kan fluctueren)

De FireCuda Gaming Dock voorkomt dus een stofnest achter je computer en maakt alle aansluitingen eenvoudig bereikbaar. Als je een laptop gebruikt is deze dock al helemaal een uitkomst. Zodra je thuiskomt van school of werk hoef je maar één kabel in de laptop te steken en alles is gelijk aangesloten. Door de grote geïntegreerde harde schijf is het ook een extern opslagmedium voor al je games en back-ups.

Wil je graag laadtijden en haperingen beperken? Dan kan je een M.2 NVMe-ssd in deze Dock pluggen, zoals de Seagate FireCuda 510. Met leessnelheden tot 3450 MB/s en schrijfsnelheden tot 3200 MB/s zijn lange laadtijden verleden tijd en kun je razendsnel grote bestanden verplaatsen. De FireCuda 510 is beschikbaar met een opslagcapaciteit van 500 GB, 1 TB of 2 TB, waardoor je genoeg ruimte hebt voor je gamebibliotheek.

Seagate FireCuda 510 SSD

 • 500 GB, 1 TB of 2 TB opslag
 • PCI-express 3.0 M.2 (80mm)
 • Tot 3450 MB/s sequentieel lezen
 • Tot 3200 MB/s sequentieel schrijven
 • 2600 TBW (2TB) of 1300 TBW (1TB)
 • Prijs: verkrijgbaar vanaf € 119,90(prijs kan fluctueren)

Door het minimalistische industriële design en de instelbare RGB-leds past de FireCuda Gaming Dock bij elke gaming-desktop of laptop. Met behulp van de meegeleverde Toolkit-software pas je de verlichting eenvoudig aan met verschillende kleuren en/of lichtpatronen. Als je niet van lampjes houdt, kun je ze natuurlijk ook gewoon uitzetten.

FireCuda Gaming SSD

Niet iedereen gamet alleen maar thuis en omdat je op locatie ook toegang wilt tot snelle externe opslag, heeft Seagate de FireCuda Gaming SSD ontwikkeld. Deze externe SSD weegt slechts 100 gram waardoor je hem eenvoudig meeneemt in je tas of broekzak, maar biedt toch capaciteiten tot 2 TB om al je favoriete games en DLC te bewaren. Er is zelfs geen extra voeding nodig, dus je hebt genoeg aan de FireCuda Gaming SSD en de meegeleverde USB-C-kabel. Neem dus je gehele gamebibliotheek mee op dit compacte opslagmedium naar bijvoorbeeld een LAN-party. Door snelheden tot 2000 MB/s is de SSD misschien zelfs sneller dan wat er nu in je laptop zit!

Net als de FireCuda Gaming Dock is de Gaming SSD voorzien van een industrieel ontwerp met gekleurde verlichting. In dezelfde Toolkit-software van Seagate kun je deze RGB-leds instellen in verschillende kleuren met verscheidene patronen.

Seagate FireCuda Gaming SSD

 • Tot 2TB opslagcapaciteit
 • Tot 2000 MB/s lezen en schrijven
 • RGB ledverlichting instelbaar via Seagate Toolkit
 • Slechts 1cm dik en maar 0.1kg zwaar
 • Prijs: verkrijgbaar vanaf € 184,99 (prijs kan fluctueren)