Advertorial
gamer

De ideale gaming room: hoe bouw je die?

Geschreven door Partner bijdrage op
Gaming is in en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn nog gaat veranderen. E-sports worden zelfs elk jaar meer populair en wie Youtube bezoekt, merkt dat gaming videos er de boventoon voeren. In het eigen huis zijn er dan ook meer mogelijkheden dan ooit om je onder te dompelen in een digitale wereld. Er zijn tientallen consoles op de markt, gaming laptops en computers en natuurlijk ook de nodige attributen. Herken je jezelf daarin en zou je jezelf beschrijven als een fervente gamer? Dan mag een aparte game room natuurlijk niet ontbreken in jouw woning. Maar hoe pak je dat nu aan?

Een zorgvuldige planning

Net zoals met alles in het leven is een goede planning bij het ontwerp van jouw game room onontbeerlijk. Even alles op voorhand inventariseren en nagaan waar de contacten en verbindingen in huis liggen kan je heel wat tijd (en vooral geld) besparen. Een goede game room is in essentie een kamer waar alle (!) benodigdheden aanwezig zijn om aan gaming te doen. Dat betekent dat je de juiste gadgets nodig hebt, comfortabel moet zitten en alles in gereedheid is gebracht om jouw beste prestaties ooit af te leveren. Daar horen diverse standaard accessoires zoals een computerbeugel bij, maar daarmee zijn we er natuurlijk nog lang niet

Wat mag er zeker niet ontbreken?

Het belangrijkste in een game room is uiteraard de apparatuur. Er moet ruimte zijn om jouw verschillende consoles, laptops en computers in al hun glorie tentoon te spreiden. Om een extra cachet te geven kan je kiezen voor een computerbeugel of monitorbeugel. Deze hulpjes zorgen ervoor dat jouw monitor bijvoorbeeld aan de muur hangt in plaats van (onhandig) op het bureau staat. Gaming op de computer meer jouw ding? Dan draagt een computerbeugel bij aan de neonlook die zo populair is bij game rooms. Kies bij voorkeur ook voor een echte gaming monitor die is aangepast aan de specifieke vereisten van het gamen. Nog te veel mensen kiezen voor een monitor die eigenlijk afbreuk doet aan de visuele ervaring en de kwaliteit van de games.

Is de apparatuur op orde? Dan is het vanzelfsprekend ook belangrijk om tijdens het gamen lekker comfortabel te zitten. Een gaming stoel is daar de ideale oplossing voor. Op de markt vind je veel exemplaren met elk hun eigen kleurenpalet en kwaliteiten. Jouw smaak is daarin dan ook doorslaggevend. Naast de stoel is het geen fout idee om bijvoorbeeld een klein koelkastje te installeren in jouw heiligdom. Zo hoef je tijdens de meest spannende momenten de kamer niet eens uit. Kies ten slotte voor de ultieme spelervaring voor een stevig audiosysteem met surround sound. Zo word je helemaal ondergedompeld in de unieke gaming ervaring van jouw favoriete spel.

gamer

Een woordje over het meubilair

Een gaming bureau en een gaming stoel zijn noodzakelijk voor elke gamer die zichzelf serieus neemt. Daarbij moet wel gezegd worden dat er heel wat verschillende types op de markt zijn met elk hun eigen kwaliteiten. Wat de keuze van het bureau betreft hou je best rekening met het budget, de ruimte die je nodig hebt en wat functioneel is voor jou. Er zijn bureaus met ingebouwde speakers, maar als dat niet nuttig is voor jou kies je een ander exemplaar. Wat de stoelen betreft draait het allemaal om ergonomie. Het is een stoel waar je uren en uren in zult doorbrengen met gaming. Het spreekt dan ook voor zich dat het belangrijk is dat jouw lichaam zich in geen duizend bochten moet wringen om lekker te zitten.

De finishing touch

Een goede game room bevat niet enkel alle elementen die we net hebben opgesomd, maar ook een gepersonaliseerde touch. Dat begint bij het gaming toetsenbord. Hang daarnaast bijvoorbeeld game posters op van jouw favoriete spellen of, als je het budget hebt, richt de kamer in naar het thema van jouw favoriete game. Een populaire keuze voor een gaming room is om te kiezen voor donkere kleuren met neon en fluorescerende elementen. Het contrast geeft een heel futuristisch resultaat dat meteen aantoont dat dit een speciale kamer is.

Om in het achterhoofd te houden

Een game room kent vaak een overdaad aan kabels. Draadloos werken lijkt op papier een prima idee, maar loopt in de realiteit qua snelheid nog altijd een tikje achter. In de gaming wereld maakt net dat tikje het verschil tussen een overwinning en een nederlaag. Veel kabels zijn dus nodig, maar dit ziet er helaas al snel rommelig uit. Inspiratie nodig over hoe je jouw kabelmanagement het best aanpakt of gewoon nieuwe kabels nodig? Bekijk even www.allekabels.nl om een beter beeld ervan te krijgen.

Naast de kabels zijn er nog andere tips die je - voordat je jouw gaming room gaat ontwerpen - meeneemt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er een doorstroming is van frisse lucht in de kamer. Gaming neemt behoorlijk wat tijd in beslag dus het spreekt voor zich dat frisse lucht geen overbodige luxe is. Kies daarnaast voor een ruimte die ruim genoeg is om al jouw spullen en accessoires in thuis te brengen. Een bureau, een stoel, een gaming monitor zijn stuk voor stuk zaken die heel wat ruimte in beslag nemen en een te kleine kamer inrichten kan tot grote frustraties leiden. Ten slotte: kies voor kwaliteit bij de aankoop van jouw spullen. Dat betekent niet per se het duurste van het duurste, maar wel dat je bij een betrouwbare winkel langs gaat.