Achtergrond
slurp juice fortnite

Zo versla je iedereen in Fortnite: Battle Royale Android

Ervaar hoge kwaliteit met de OnePlus 6

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Deze week heeft Epic Games Fortnite: Battle Royale uit heeft gebracht voor een aantal select aantal Android-toestellen. Maar hoe speel je de razend populaire gamemodus nou het best op Android en hoe zit het precies in elkaar? Lees dat hier in dit tips-artikel. Ook kan je ontdekken waarom onze ervaringen met de OnePlus 6 ervoor zorgden dat we van Fortnite: Battle Royale konden genieten in extra hoge kwaliteit.

Na het enorme succes van Fortnite: Battle Royale op PS4, Xbox One, pc en iPhone, verschenen er in mei van dit jaar sterke geruchten dat de game deze zomer uit zou komen voor Android-telefoons. Heb je een Android-toestel en wil je de beste worden: Lees in dit artikel dé tips om alle tegenstanders te verslaan. Ook kan je lezen waarom onze ervaringen met de OnePlus 6 ervoor zorgden dat we konden genieten van Fortnite: Battle Royale in hoge kwaliteit.

de beste manier om te schieten

Bij het opstarten van de Android-versie van Fortnite: Battle Royale geeft de spelmodus een aantal keuzes om te schieten. Zoals bij vele schietspellen voor mobiel krijgen spelers de optie om knoppen op het scherm te gebruiken voor het afvuren van een wapen, of om gewoon in open ruimte te klikken. Maar wat Epic zijn spelers beveelt is het gebruik van automatisch schieten. Met dit ingeschakeld zal het wapen direct vuren wanneer een vijand ook maar een klein beetje in de buurt is van het personage.

Voor het verbeteren van gameplay is het handig om deze modus niet te gebruiken. Staat deze wel al ingeschakeld, geen probleem. Door in het beginscherm op het menu rechtsboven te klikken kan het gemakkelijk uitgeschakeld worden. Selecteer hier de HUD Layout Tool-optie, druk op de pijl in de rechterbovenhoek en kies 'Change Fire Mode'. Hier is de keuze tussen Auto Fire, Tap Anywhere, Dedicated Button en een combinatie tussen beide.

Fortnite: Battle Royale Android

Pak wapens niet automatisch op

Fortnite geeft op Android de mogelijkheid aan spelers om alle wapens automatisch op te pakken. Op het eerste gezicht lijkt dit een goede toevoeging, maar schakel deze optie uit. Dit kan door naar het opties-menu te gaan in het beginscherm van de game. Klik hier op het tandwiel en schakel Auto Pick up Weapons uit.

Na dit gedaan te hebben blijf dan nog even in hetzelfde menu. Schakel hier gelijk de optie uit voor het automatisch openen van deuren. Ook dit lijkt op het eerste gezicht een goede toevoeging, maar verpest na een tijdje de gameplay. In plaats van het verschuilen voor een tegenstander in een kamer, opent de optie telkens de deur, waardoor je snel gevonden kan worden door je tegenstander.

Fortnite Android

Blijf in beweging

Een van de simpelste en snelste manieren om dood te gaan in Fortnite: Battle Royale is door stil te blijven staan. Ook in de Android-versie van de spelmodus is het belangrijk om in beweging te blijven en niet onbedekt lang op een en dezelfde plek stil te blijven zitten.

Blijf tijdens het rennen ook niet in telkens in dezelfde rechte lijn, maar verander af en toe de richting van je looplijn. Deze tip is vooral handig tegen snipers. Deze hebben het namelijk erg gemakkelijk tegen spelers die stil staan, of in dezelfde lijn blijven lopen. Bij het veranderen van deze lijn en tussendoor te springen krijgen deze een lastigere taak en blijf jij langer leven.

Hou je gezondheid op peil

In Fortnite: Battle Royale is het tot tegenstelling van een hoop andere games niet het geval dat levens van speler er langzaam weer uit het niets bijkomen. Als een speler wordt geraakt door een kogel, explosie, pickaxe of op een andere manier pijn leidt, kunnen de levens er alleen bijkomen door onderstaande items te gebruiken:

Bandages — 15 HP tot een maximaal van 75
Med kit — 100 HP
Small shield potion — 25 shield per keer tot een maximaal van 50 shield
Shield potion — 50 shield
Slurp juice — 50 levens of shield. De hoeveelheid wordt verdeeld als er nog geen 100 HP zijn
Chug jug — 100 HP en 100 shield

De bovenstaande items kunnen gevonden worden in chests, supply drops, lama's en op random plekken over de map. Verder hebben spelers nog de mogelijkheid om rode appels en blauwe paddenstoelen te nuttigen voor 5 HP en 5 shield.

Maak gebruik van de geluidsindicator

Tijdens een potje Fortnite is het geluid van het spel een van de belangrijkste dingen om op te letten. Voetstappen, het herladen en afvuren van wapens, plaatsen van valstrikken, rijden in voertuigen, noem het maar op en het maakt geluid. Door hier goed op te letten kun je al snel in de gaten hebben waar tegenstanders zich bevinden. Doordat mobielgebruikers niet altijd met oortjes in kunnen spelen heeft de Android-versie van het spel een speciale geluidsindicator gekregen.

Wanneer een speler zich vlakbij iets wat geluid maakt bevindt, verschijnt er in het scherm een indicator die in de richting van het geluid beweegt. Maak hier slim gebruik van en betrap tegenstanders eerder dan dat ze jou vinden.

Verander de lay-out

In Fortnite krijgen alle spelers de mogelijkheid om de layout van de knoppen te veranderen. Op console en pc betekent dit dat spelers ervoor kunnen kiezen met welke knop zij wat besturen. Maar op mobiel is dit compleet anders. Spelers kunnen namelijk bijna elke knop verplaatsen op het beeldscherm, totdat zij de perfecte ligging hebben.

Om dit te doen moeten zij in het menu naar de HUD Layout Tool gaan. Hier komt een blauwdruk tevoorschijn waar elk item op het scherm verplaatst kan worden en nieuwe worden toegevoegd.

Fortnite in hogere kwaliteit op de OnePlus 6

We speelden Fortnite op de OnePlus 6 en maakten hier gebruik van de speciale Gaming Mode 2.0. Hiermee speelt de game met zo min mogelijk vertraging, waardoor je sneller kan reageren op de actie op het scherm en dus meer kans maakt op de Victory Royale! Wanneer je de speciale modus aanzet, wordt alle kracht van de smartphone gebruikt voor de game en gebruiken andere apps geen rekenkracht of internet in de achtergrond. Gelukkig kan je dit naar eigen smaak aanpassen, voor het geval je een andere app toch een beetje voorrang wil geven. Ook handig is dat de Gaming Mode 2.0 je de mogelijkheid geeft om de batterij-instellingen aan te passen. Wil je bijvoorbeeld liever extra lang gamen op iets lagere kwaliteit of juist met de allerbeste beeldkwaliteit spelen? Dat kan!

OnePlus6

Hier komt nog eens bovenop dat de OnePlus 6 geen gekke aangepaste versie van Android draait, waardoor er geen CPU- of GPU-capaciteit verloren gaat aan onnodige extra’s die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Veel Android-gebruikers klagen over de lage framerate door de game, maar met de OnePlus 6 hoef je je daar gelukkig geen zorgen over te maken.

Fortnite: Battle Royale is te downloaden via de site van Epic Games.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Oneplus. Deze content is onafhankelijk van de Gamer.nl-redactie tot stand gekomen.