Achtergrond

Zo ben je goed voorbereid op de E3

Handige tips en trucs voor de grootste beurs van het jaar

Geschreven door Jacco Peek op
De E3 begint dit jaar een dagje eerder, dus dat betekent een extra dag nieuwe games, trailers en heel veel informatie rondom onze grootste hobby. Hieronder zijn een aantal tips te vinden die je helpen met de voorbereidingen voor E3 2017.

Onderstaande tips helpen een handje om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de E3. Waar vind je het E3-schema? Waar kun je de persconferentie bekijken? En wat verschijnt er allemaal op Gamer.nl? Lees het hier.

Hou het schema bij de hand

Het is onmogelijk om het hele schema met E3-persconferenties uit je hoofd te kennen, dus zorg dat je hem altijd bij de hand hebt. Op Gamer.nl/E3 is het volledige schema te vinden, inclusief details en welke games er zeker of vermoedelijk worden getoond. Een handige manier om het schema razendsnel erbij te kunnen halen is door deze verticale afbeelding in te stellen als vergrendelschermafbeelding. Ook is dit bestandje onwijs handig als je de tijden in je persoonlijke agenda wilt zetten, zoals Google Calendar.

Het is daarnaast goed om te weten dat het schema meer inhoudt dan de persconferenties van de grote uitgevers. Zo organiseert Intel de PC Gaming Show waar we games als Arma en Lawbreakers kunnen verwachten en houdt grote indie-uitgever Devolver Digital voor het eerst een persconferentie. Verder heeft Twitch een uitgebreid schema met exclusieve aankondigingen van Sega en Adult Swim Games en zendt Nintendo Arms-, Splatoon 2- en Pokkén Tournament DX-toernooien uit.

Lees je in

Er is de afgelopen maanden flink wat bekendgemaakt over de grote E3-games. Het is daarom aan te raden om nog even terug te kijken naar welke games er al zijn aangekondigd en wat er exact getoond wordt op de beurs. Zo zijn Kratos en zijn zoon groots aanwezig met God of War, toont Nintendo Super Mario Odyssey uitgebreid en is het voor Microsoft tijd om Crackdown en de Scorpio uit de doeken te doen. Hieronder zijn een paar broodnodige artikelen te vinden over grote games. Tot slot deed Gamer.nl-legende Michel recent zes voorspellingen voor E3 2017 die zeker de moeite waard zijn om te lezen.

Zorg voor de ultieme set-up

De persconferenties zijn slechts een keer per jaar en daarom is het belangrijk om te zorgen voor de ultieme set-up onder ideale omstandigheden. Licht ten eerste familie, vrienden en andere potentiele storende factoren in dat de persconferenties in alle rust bekeken moeten worden en zoek bij voorkeur een rustige omgeving om te kijken.

Nog belangrijker is het overzicht over de wirwar van informatie die gedurende de livestreams over het internet vliegt. Een tweede of derde scherm is daarom essentieel om de livestream op Gamer.nl, de chat, Twitter en natuurlijk Gamer.nl gelijktijdig te kunnen bekijken. Zorg dat je een account hebt op Gamer.nl, Twitch.tv en… om mee te kunnen praten. Mocht het allemaal toch te veel zijn, dan zijn er op de website na afloop van de persconferenties uiteraard alle nieuwsberichten en samenvattingen te vinden.

Verder zijn de audio en video van de persconferenties essentieel om een zo goed mogelijke indruk te krijgen van nieuwe games. Internet is hierbij uiteraard een belangrijke factor, dus het is aan te raden om te dubbelchecken of dit wel snor zit. Bekabeld is ideaal, maar een tweede netwerk als uitvalsbasis is wellicht ook een optie. Mocht je verder in het bezit zijn van een 4K-scherm, dan zendt YouTube de persconferenties in passende resolutie uit op hun bijbehorende website die we zullen embedden op de site. Ook Microsoft zendt hun persconferentie uit via Mixer in knisperend 4K. Tot slot is het belangrijk om een goede headset te gebruiken, of flinke speakers als je toch besluit om samen met je wederhelft of gamevrienden te kijken.

Snacks en frisse lucht

Door het tijdsverschil wordt het sowieso een latertje om de persconferenties live te kijken. Met name die van Microsoft, Bethesda en Sony zijn op minder ideale tijden, waardoor het belangrijk is om jezelf goed wakker te houden. Een extra kopje koffie mag daarom best en genoeg voedsel in huis is ook geen overbodige luxe. Kies bij voorkeur voor “gezonde” snacks, want een suikerdip draagt bij aan de slaap, en je krijgt er ook een extra onderkin van. Verder is er genoeg tijd om tussen de persconferenties door uit te rusten en even een luchtje te scheppen, zodat je weer fris en fruitig verder kunt kijken.

Hou Gamer.nl goed in de gaten

Niet iedereen heeft natuurlijk tijd om de persconferenties te kijken of om alle informatie direct te consumeren. Daarom is het des te belangrijker om elke vrije minuut even Gamer.nl te checken voor het belangrijkste nieuws in de samenvattingen. Voor de hongerige bezoeker is er echter nog veel meer te vinden, waaronder round-ups van trailers, verse previews van grote en kleine games, interviews, fotoreportages en video’s vanuit Los Angeles. Verder is het mogelijk om gezellig te discussiëren over alles omtrent de E3 en verschijnen er polls om te stemmen op jouw favoriete games. Natuurlijk zijn we ook zelf in Los Angeles aanwezig tijdens de persconferenties en op de beurs zelf, dus houdt onze Facebook-, Twitter- en Instagram-kanalen in de gaten voor een extra kijkje achter de schermen.

Dit waren een aantal tips van onze kant, maar we horen graag hoe jullie je voorbereiden op de E3. Veel plezier alvast tijdens de mooiste periode van het jaar voor de gamer!

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft refereert naar PS4 Pro in teasers, legt S-logo vast en toont geen vr op E3 2017 Artwork van Naboo-map in Star Wars: Battlefront 2 getoond
0

Reacties op: Zo ben je goed voorbereid op de E3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.