Achtergrond
hellblade 2

Xbox Series X: Alle bevestigde Series X-games

Halo Infinite, Hellblade 2 en meer

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Microsoft heeft ons de laatste weken overspoelt met informatie over de nieuwe Xbox Series X. Hier zijn alle bevestigde games van de nieuwe console van Microsoft.

Exclusieve games

Om te beginnen zijn hier eerst de games die tot nu toe alleen exclusief op de Xbox Series X (en Xbox One en pc) uitkomen:

Call of the Sea

Call of the Sea werd in één klap de nieuwe indie-darling van Microsoft. Denk Firewatch, maar dan met een veel rijker kleurenpalet in de jaren 30 op een prachtig eiland. Met een mysterieus verhaal en hints naar boeiende omgevingspuzzels kan Call of the Sea een pareltje voor de Series X worden. Een releasedatum is nog niet bekend.

Everwild

Deze nieuwe game van Sea of Thieves-ontwikkelaar Rare werd vorig jaar tijdens tijdens een Inside Xbox-presentatie onthuld. De game moet ergens in 2020 uitkomen op de Xbox One en later op de Xbox Series X met verbeterde graphics.

Er is nog weinig over deze game bekend behalve het feit dat het zich afspeelt in een 'magische' fantasywereld en dat natuur een belangrijke rol speelt in de game. In onderstaande trailer zijn dan ook verschillende beesten te zien, en mensen die de natuur verkennen. De releasedatum is nog niet bekend.

Forza Motorsport 8

Hoewel Forza Motorsport 8 nog niet met alle gebruikelijke bombarie is aangekondigd, verbergt ontwikkelaar Turn 10 Studios niet dat de game in ontwikkeling is. De studio zegt zelfs dat de game intern al wordt gespeeld en dat de Series X talloze verbeteringen onder de motorkap mogelijk maakt.

Nadat er in 2019 geen Forza-game uitkwam, wordt Forza Motorsport 8 eind dit jaar verwacht voor Xbox Series X en Windows 10.

Forza Motorsport 7

Halo Infinite

Halo Infinite is de eerste bevestigde lanceertitel voor de Xbox Series X, die deze feestdagen verschijnt. De game wordt gezien als een 'spirituele reboot' van de franchise. The Master Chief komt uiteraard terug en lijkt er afgaande op de trailers alleen voor te staan.

Ontwikkelaar 343 Industries heeft verder kleine details gegeven over de game, zoals dat de nieuwe Slipspace Engine 'unieke features' met zich meebrengt en dat spitscreen en de Forge terugkeren. Hoewel we helaas nog weinig weten, lijkt Microsoft in ieder geval een solide lanceergame in petto te hebben voor de Series X.

Second Extinction

Co-op game Second Extinction komt ook naar de Xbox Series X. In de shooter werken spelers samen om gemuteerde dinosaurussen uit de roeien om de aarde terug te nemen. Weinig serieus dus, maar het ziet er best leuk uit. De game komt 'binnenkort' uit.

Senua's Saga: Hellblade 2

Senua's Saga: Hellblade 2 is de tweede bevestigde exclusieve titel voor de Xbox Series X. De game is het vervolg op Hellblade: Senua's Sacrifice uit 2017, een zeer geprezen indiegame van Ninja Theory. De game werd aangekondigd tijdens The Game Awards vorig jaar en moet op de nieuwe Xbox en pc gaan uitkomen.

De game pakt het verhaal van de vorige game op. In Hellblade 2 gaat Senua naar de Noorse onderwereld om haar geliefde Dillion te redden uit de klauwen van de godin Hela. De ontwikkelaar zegt dat de game de zelfde thema's als het eerste deel met minstens net zoveel empathie behandelt, dus verwacht wederom een intense game. Een releasedatum voor de game is nog niet bekend.

The Ascent

Ergens dit jaar verschijnt The Ascent, een top-down co-op shooter in de gigantische metropool Veles. In deze wereld vechten spelers alleen of in teams tegen vijandige bedrijven, kopen ze betere lichaamsdelen en andere upgrades en ontmoeten ze nieuwe personages. Ontwikkelaar Neon Giant belooft dan ook dat The Ascent naast een leuke shooter speelt als een rasechte rpg.

The Medium

Een reis naar een verlaten hotel is al spannend genoeg, maar met geesten kunnen communiceren maakt psychologische horrorgame The Medium potentieel nog veel spannender. Ook interessant is dat Silet Hill-componist Akira Yamaoka de soundtrack doet. The Medium verschijnt dit najaar.

Multiplatform

Assassin's Creed Valhalla

Ubisoft brengt na een jaar pauze de volgende Assassin's Creed-game uit: Valhalla. In wat de grootste wereld tot nu toe wordt verkennen spelers als Viking delen van Noorwegen en Engeland, waar plunderen en vechten met grote bijlen uiteraard onderdeel van is. Enkele noemenswaardige nieuwe features zijn de oldskool werking van de hidden blade, een nieuwe progressiesysteem en Flyting-competities, een soort rap battles. De game verschijnt dit najaar.

assassin's creed valhalla

Bioshock

2K Games heeft onthuld dat er een nieuwe Bioshock-game in de maak is door de nieuwe studio Cloud Chamber. De game is volgens 2K nog een aantal jaar in ontwikkeling, maar staat gepland voor de PlayStation 5 en Xbox Series X.

BioShock

Bright Memory Infinite

Het is ongekend hoe Zeng Xiancheng van FYQD in z'n eentje Bright Memory Infinite ontwikkelt. Deze shooter lijkt een mix van Crysis en Bulletstorm te worden, want het ziet ernaar uit dat spelers in een exoskelet - al rennend over een muur - op een zo creatief mogelijke wijze vijanden moeten neerschieten. Elementen als zwaardvechten en auto-achtervolgingen maken deze spectaculaire game eentje om in de gaten te houden. De game komt in 2021 naar Xbox Series X en pc, naast een andere versie genaamd Bright Memory die nu beschikbaar is op pc.

Chorus

Space combat-shooters zie je niet vaak, en daarom is Chorus een frisse wind voor de Series X. De game combineert de sciencefictionelementen van snelle ruimteschepen en vreemde planeten met allerlei fantasy-elementen. Zo zien we in de eerste trailer een ruimteschip kort in een soort energiestraal veranderen. Het is nog niet bekend wanneer de game lanceert.

Cyberpunk 2077

The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red komt dit jaar eindelijk met Cyberpunk 2077. De openwereld-rpg speelt zich af in het dystopische Night City in de toekomst, waar spelers als freelancer geld verdienen in een door technologische vooruitgang verdeelde maatschappij.

Cyberpunk 2077 had eigenlijk in april moeten uitkomen, maar in januari maakte CD Projekt Red bekend deze releasedatum niet te halen. De game komt nu 21 september uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game krijg geen aparte Series X-versie, maar mensen kunnen wel een significante gratis update verwachten. Mensen die in het bezit van een Xbox One-versie zijn, kunnen Cyberpunk 2077 dus gratis upgraden. Het is nog niet bekend wanneer.

the witcher

Dirt 5

Dirt is weer terig met een nieuw hoofddeel: Dirt 5. Codemasters' nieuwe titel moet drastisch meer variatie bieden dan de vorige delen door rally's te combineren met allerlei soorten races op verschillende locaties. Altijd fijn om te hebben, naast het meer steriele Forza Motorsport. Dirt 5 verschijnt in oktober.

Dying Light 2

Dying Light 2 werd in 2018 aangekondigd tijdens E3, door ontwikkelaar Techland. In het vervolg van het eerste deel uit 2015 is de infectie die mensen verandert in razende zombies verder gevorderd en hebben mensen zich opgedeeld in verschillende facties. De game volgt het verhaal van Aiden die in deze verdeelde moet zien te overleven en spelers keuzes maken die een ogenschijnlijk grote invloed hebben op de situatie in de spelwereld.

De game had eigenlijk al uit moeten zijn, maar liep vertraging op en moet nu deze lente uitkomen op de pc, PS4 en Xbox One. In 2019 maakte Techland bekend dat de game ook op de volgende generaties consoles uitkomt. Een exacte releasedatum daarvoor is nog niet aangekondigd.

Gods and Monsters

Gods and Monsters is vorig jaar aangekondigd tijdens E3 door Ubisoft. De game moest 25 februari uitkomen op de pc, Google Stadia, Switch, Xbox One en PS4, maar is vermoedelijk vanwege het tegenvallen van Ghost Recon Breakpoint verplaatst. De game speelt zich af in de wereld van de Griekse mythologie en wordt ontwikkeld door Assasins Creed Odyssey-ontwikkelaar Ubisoft Quebec.

De uitgever stelde Gods and Monsters uit om de game te optimaliseren voor de nieuwe generaties consoles, waaronder de Xbox Series X. De game verschijnt ergens tussen april 2020 en maart 2021.

Madden NFL 21

We weten vrijwel niets over de nieuwe Madden-game, behalve dat het er weer mooier uitziet en dat de game in de VS absoluut gaat scoren. Madden NFL 21 komt vermoedelijk eind 2020 uit.

Lord of the Rings: Gollum

Er is nog vrij weinig over deze Lord of the Rings-game bekend. Lord of The Rings: Gollum speelt zich voor de boeken en de films af. Verder heeft ontwikkelaar Daedalic Entertainment aangekondigd dat de gemuteerde Hobbit niet hetzelfde uiterlijk heeft als in de films.

Lord of the Rings: Gollum moet in 2021 uitkomen op de pc en consoles. De exacte datum is nog niet bekend.

The Lord of the Rings: Gollum

Outriders

Square Enix kondigde Outriders vorig jaar aan tijdens een persconferentie. De ontwikkelaar van de game is People Can Fly, die onder andere verantwoordelijk is voor Bullet Storm en Gears of War: Judgement. Outriders speelt zich in een post-apocalyptische wereld waarin spelers op zoek gaan naar een mysterieus signaal. De focus van de gameplay ligt op schieten en looten in een coöperatieve setting. De game moet in de winter uitkomen op de Xbox One, PlayStation 4 en pc, en vermoedelijk op op de PlayStation 5 en Series X.

Rainbow Six: Quarantine

Rainbow Six: Quarantine is een co-op game gebaseerd op de Rainbow Six Siege-franchise. De game werd vorig jaar tijdens E3 aangekondigd door Ubisoft en moest in april dit jaar uitkomen. Spelers moeten in de game samenwerken om een onbekende en gevaarlijke parasiet, bestuurd door de computer, te verslaan.

In oktober maakte Ubisoft bekend dat net als Gods and Monsters, dat Rainbow Six: Quarantine is uitgesteld om de game compatibel te maken met de nieuwe generaties consoles. De game verschijnt tussen april 2020 en maart 2021.

Rainbow Six Quarantine

Rainbow Six: Siege

Rainbow Six: Siege kwam in 2015 uit op verschillende platformen. In februari maakte Ubisoft bekend dat deze populaire first-person shooter beschikbaar wordt op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Een releasedatum voor de game is nog niet bekend.

Scorn

Er komt ongetwijfeld een Resident Evil-game naar de Xbox Series X, maar gelukkig is er ook ruimte voor nieuwe horrorprojecten. Scorn is een bijzonder ontzettende game die is geïnspireerd door kunstenaars H. R. Giger en Zdzisław Beksiński en speelt met samensmeltingen van mensen en machines. Veel meer is er nog niet bekend, maar griezelig is het zeker.

Scarlet Nexus

Scarlet Nexus wordt gemaakt door Bandai Namco en ziet eruit als een PlatinumGames-project. Dat is goed nieuws, want de gameplay van deze animegame ziet er retesoepel en -spectaculair uit, waarbij spelers als Yuito Sumeragi rondzwaaien met een zwaard en objecten met telekinetische krachten gooien. Wanneer de game uitkomt is helaas nog niet bekend.

Sherlock Homes: Chapter One

Frogwares werkt momenteel aan Sherlock Holmes: Chapter One voor zowel de huidige als next-gen consoles, en pc. De game draait om een jongere Sherlock Holmes die de dood van zijn moeder onderzoekt. De ontwikkelaar belooft dat Chapter One een wereldreis wordt die Holmes op de meest uiteenlopende plekken brengt. De game verschijnt ergens in 2021.

Starfield

Momenteel werkt Bethesda hard aan Starfield voor de volgende generatie consoles. De sciencefiction-rpg richt zich op het verkennen van een universum en kent volgens de studio veel van de vertrouwde Bethesda-elementen. Volgens geruchten speelt de game zich af in het universum van Fallout.

Een datum voor Starfield is nog niet bekend. Wel heeft Bethesda aangegeven dat deze game prioriteit heeft over The Elder Scrolls 6 en dus eerder verschijnt.

starfield

The Elder Scrolls 6

De informatie over het langverwachte nieuwe deel in The Elder Scrolls-franchise is schaars. De game werd in 2018 aangekondigd door Bethesda op E3 en toont kort het landschap van de game. Een ondertitel van de game ontbreekt nog, waardoor fans momenteel speculeren over in welke regio de game zich afspeelt. The Elder Scrolls 6 moet op zijn vroegst in 2021 uitkomen op de nieuwe consoles.

NBA Live 21

Basketbalgame, NBA Live 21, krijgt ook een release op de PlayStation 5. De basketbalsimulator is het vervolg op NBA Live 19, nadat EA de game vorig jaar oversloeg om zich te richten op de PlayStation 5- en Xbox Series X-versie

NBA Live 20

Vampire The Masquerade: Bloodlines 2

Het vervolg op cultklassieker Vampire The Masquerade kwam als een verrassing en ziet eruit als een boeiende actie-rpg. Als beginnende vampier moeten spelers zich langzaam omhoog werken in de voedselketen te Seattle door missies uit te voeren voor facties naar keuze. Dat soort keuzes - de manier waarop je missies aanpakt, wie je te vriend houdt, etc. - hebben een grote invloed op het verloop van de game. Dit jaar moet Bloodlines 2 naar Series X komen.

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion is nog een game van Ubisoft die bevestigd is voor een release op de Xbox Series X. De game speelt zich af in een toekomstige versie van Londen, waarin de samenleving nauwlettend in de gaten wordt gehouden door de overheid na Brexit. Net als Rainbow Six: Quarantine en Gods and Monsters is de game uitgesteld om geoptimaliseerd te worden voor de PlayStation 5.

Watch Dogs: Legion verschijnt tussen april 2020 en maart 2021.

WRC 9

Het nieuwste deel in de WRC-reeks komt ook naar de Xbox Series X, dat bevestigt uitgever Nacon. De Xbox One-versie verschijnt in september 2020, maar een next-gen releasedatum is nog niet bekend.

WRC 9

Yakuza: Like A Dragon

Het laatste deel in de Yakuza-serie komt als lanceertitel naar de Series X. De grootste verandering ten opzichte van de vorige delen is het rpg-systeem, waarbij spelers alsIchiban Kasuga turn-based aanvallen.

Geruchten

Naast bovestaande bevestigde games zijn er ook titels die volgens geruchten naar de Series X komen:

 • Batman Arkham-game van Warner Bros. Montreal
 • Beyond Good & Evil 2
 • Call of Duty: Black Ops Cold war
 • Diablo 4
 • Dragon Age 4
 • Fable 4
 • Harry Potter-rpg van Warner Bros.
 • Overwatch 2
 • Nieuwe titel van Obsidian Games

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation 5-website krijgt update Planning Animal Crossing: New Horizons-updates wordt mogelijk aangepast
8

Reacties op: Xbox Series X: Alle bevestigde Series X-games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • tyberium

  • 24 maart 2020 12:42
  Geruchten
  Naast bovestaande bevestigde games zijn er ook titels die volgens geruchten naar de Series X komen:

  - Geruchten

  Die game ken ik niet. Klinkt spannend XD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 24 maart 2020 12:51
  @tyberium haha, *World Premiere*.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 24 maart 2020 13:48
  Voor beide consoles nog geen echte system seller gezien, maar die zullen ongetwijfeld nog volgen. Ik hoop eigenlijk op een allesovertreffende Quantic Dream game voor de PlayStation. En Fable 4 zou wel iets heel moois kunnen worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 24 maart 2020 14:03
  @denver Quantic Dream is geen Sony exclusive meer

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 24 maart 2020 15:06
  Dat wist ik niet. Gaan er ook games van hen naar de Xbox komen?

  Los daarvan zal er echt wel nog iets indrukwekkends komen vanuit Sony. Misschien iets uit de koker van de makers van ICO, The Last Guardian en Shadow of the Colossus? Daar heb ik me toch ook uitstekend mee vermaakt.

  Eigenlijk is het jammer dat de Uncharted serie gestopt is; ik vind Tomb Raider echt stukken eentoniger/minder.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • ViperVenom

  • 25 maart 2020 16:21
  @denver Halo alleen al brengt genoeg mensen aan een Series X al is het niet meer de game die het was dit was destijds de grootste reden voor mij om te kiezen voor xbox maar titels als god of war en last of us maken het moeilijk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MelvinChowder

  • 24 maart 2020 14:21
  Keek erg uit naar NBA Live 20 maar die werd helaas geannuleerd… misschien is een tussenjaartje goed voor deze game! Kan in iedergeval niet wachten op NBA Live 21! NBA Live 19 komt me ondertussen de neus uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Xymie

  • 24 maart 2020 16:20
  Bij de Xbox is dit lijstje wel een beetje raar. Daar alle Xbox One games waar geen specifieke versie voor de Series X voor gemaakt wordt ook gewoon voor de Series X uitkomen. Wat je bijvoorbeeld zag met Assasins Creed Rogue voor de PS3 en Xbox 360 en niet voor de PS4 en Xbox One. Heb je niet op de Series X.

  Dus eigenlijk kun je alles wat op het Xbox platform uitkomt spelen op de Series X. Dus dit is meer een lijst met Games die een Series X enhancement hebben.

  Bij de PS5 is de lijst trouwens wel logisch, daar hun traditioneler zijn mbt BC.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.