De Xbox was vandaag in Nederland en wij hadden het voorrecht om Microsofts nieuwe pretpakket eens goed te bekijken. Inderdaad, het volledige verhaal is hier op Gamers.nl als primeur te lezen. Naast alle info brengen we je ook onze eigen fotogallerij.

Xbox @ Gamers

We interviewden Hans Jose van Microsoft Nederland en kwamen wat aardige (nieuwe) facts te weten. Zo was al bekend dat de Xbox niet in verschillende versies uit zal komen, maar als een standaard pakket in zowel Amerika, Japan en Europa. De moeilijkheden van grijze en illegale import mogen we dan ook tot het verleden rekenen omdat software over de hele wereld op deze machine is afgestemd.

Online en Release

Op online gebied is er nog maar bar weinig bekend over de Xbox. Zo weten we nog niet welke titels er bij de launch gericht zullen zijn op online gaming. Voordeel hierbij is dat de Xbox wel standaard is uitgerust met breedband en dat we niets hoeven te vrezen van trage modems.

Maar wanneer komt het apparaat op de markt? Ondanks het feit dat de box nog steeds in de vrieskast staat is de officiele release nog wel gepland voor het eerste kwartaal van 2002. Dat dit vooraf gaat met een grote reclamecampagne van 500 miljoen dollar is al breed in de pers uitgemeten, dit zal ons niet onopgemerkt voorbij gaan. De line-up van games is iets waar Microsoft vooral zijn troeven op heeft gezet.

Iets waar de gigant uit Redmond zich ook mee beweert te onderscheiden is de manier waarop zij de Xbox op de markt zullen zetten. In plaats van op de hardware gefixed te zijn (zoals Sony), gaat de nadruk hier voornamelijk liggen bij de software. Het maakt niet zoveel uit waarmee het apparaat vergeleken gaat worden, zolang de games maar een aankoop waard zijn.