Draadloos is waar het om draait bij de Xbox 360-hardware. En natuurlijk de mogelijkheid om High Definition beeldmateriaal te bekijken. Microsoft heeft daarom tijdens de E3 een aantal nieuwe add-ons geïntroduceerd die het gamen en het kijken van films nog meer bevredigend moet maken. We zetten de nieuwe hardware alvast op een rijtje.

Als eerste is er de HD-DVD speler. Deze is via USB aan de Xbox 360 te koppelen, zodat via de console HD films zijn te bekijken. Er is geen HDMI of DVI support, dus alles gaat voe de component-kabels die bij de premium-pack zijn geleverd. De vraag is overgigens wel of alle films in HD zijn te bekijken, want filmproducenten kunnen later nog besluiten om het signaal via component een lagere resolutie te geven. Reden hiervoor is de piraterij. Vooralsnog lijkt het erop dat de eerste HD-DVD-films hiervan niet gebruik gaan maken, dus je zult in maximaal 1080i-resolutie kunnen genieten van je films. Eind dit jaar zou de HD-DVD add-on uit moeten gaan komen.

Een stuurwiel plus pedalen uit handen van Microsoft. En ook nog eens helemaal draadloos. En het mooiste komt nog: Force Feedback wordt ondersteund door het stuur. Dit betekent dus niet een simpele rumble-functie, maar functie die het stuur als het ware terug laat vechten. Net als een echt stuur. Laten we hopen dat alle toekomstige race-games van deze functie gebruik maken. Een bijgeleverde klem stelt de bezitter ook nog eens in staat het stuur op een tafel of ander vast object te plaatsen.

Voice-chatting is al min of meer draadloos, maar het is nog altijd nodig om de huidige headset te verbinden met de controller. Een nieuwe headset in geïntroduceerd die je in staat stelt werkelijk draadloos te chatten. En als je naar de plee moet, geen probleem. Je kunt gewoon blijven praten terwijl je er lekker eentje zit te draaien.De laatste add-on is niet voor de Xbox 360, maar voor de PC. Het gaat hier om een draadloze ontvanger die je in staat stelt om alle draadloze hardware voor de Xbox 360 te gebruiken voor de PC. Dit sluit aan bij op het nieuwe Live Anywhere, welke de functionaliteit van Live uitbreidt naar andere platformen, zoals de PC.

   Grote afwezige is de nieuwe camera/microfoon-combo die eerder al was aangekondigd. Deze zou ervoor moeten zorgen dat de chat-ervaring nog rijker wordt. Videochatten tijdens games, maar ook het versturen van video-boodschappen zijn functies die waren aangekondigd. We moeten afwachten of hierover tijdens de E3 nog informatie vrij zal komen.