Lore

Ongeveer 25.000 jaar geleden kwam op de planeet Argus het Eredar ras tot leven. Dit extreem intelligente ras had een natuurlijke gave voor magie. Middels deze magie stichtten zij een sterke en wonderlijke samenleving die geleid werd door drie grote leiders; Kil'jaeden, Archimonde en Velen. Deze drie leiders werden benaderd door de gevallen titaan Sargeras. Deze beweerde diep onder de indruk te zijn van het werk van de Eredar en bood het ras meer kracht en kennis aan in ruil voor hun loyaliteit. Kil'jaeden en Archimonde accepteerden deze deal direct, maar Velen kreeg een visioen van de toekomst dat hem vervulde met diepe angst. Velen zag de verwoestende kracht van de Burning Legion op al het moois dat de Eredar had opgebouwd. Velen riep Kil'jaeden en Archimonde op de deal niet te sluiten, maar beiden wilden niet luisteren en sloten de deal met Sargeras. Later zouden zij zich voegen bij de Burning Legion en dood en verderf zaaien.

Velen verdween bijna van de aardbodem maar zijn noodkreet werd gehoord door een Naaru, een wezen dat zich richtte op het stoppen van de Burning Legion. De Naaru nam Velen en zijn volgelingen in zijn kring op. Velen noemde deze groep volgelingen de Draenei wat "de verbannen" betekent. Kil'jaeden was woest door wat hij zag als verraad door Velen en de demoon zwoer dat hij Velen en de andere Draenei de dood in zou jagen.

Velen: leider van de Draenei

De Burning Legion zat inderdaad vele duizenden jaren achter de Draenei aan. De Draenei bezocht verschillende planeten in de hoop een veilige haven te vinden. Kil'jaedan gaf echter niet op en bleef ze najagen. In de tussentijd gaf de Naaru het Draenei ras de gave van het licht, een kracht die uiteindelijk de Burning Legion zou kunnen verslaan. De Draenei waren diep geraakt door deze bijzondere gift en besloten de kracht van het licht te koesteren en zich te gedragen als de Naaru.

Uiteindelijk vond Velen een rustige en afgelegen plek die hij doopte tot Draenor (herberg van de verbannen) en daar bloeide de samenleving weer op. Dreanor was een rustige planeet waar de Draenei en Orcs in harmonie met elkaar samenleefden. De Orcs leefden in een stille, shamanistische samenleving totdat een paar machtsbeluste leiders, gemanipuleerd door Gul'dan, een bloedpact sloot met Mannaroth, de generaal van de Burning Legion.

Kil'jaeden slaagde erin de planeet te vinden waarop de Draenei zich hadden verscholen. Echter, het was niet dit ras dat zijn aandacht trok, maar dat van de shaman orcs. Dit waren precies de warriors die Kil'jaeden zocht voor zijn Burning Legion en hij wist ze te manipuleren zodat ze zich bij hem aansloten. De Orcs keerden zich vervolgens tegen de Draenei waardoor nog maar een handvol van hen wist te overleven en zich snel uit de voeten maakten.

Om tegen te gaan dat de Horde zichzelf helemaal zou uitmoorden openden Medivh en Gul'dan de Dark Portal. Hierdoor kreeg de Horde toegang tot de wereld van Azeroth waar zij met de Burning Legion het land van Kalimdor konden gaan aanvallen. Echter, dit liet de Alliance natuurlijk niet op zich zitten en zij verdrongen de Hordes. De Dark Portal werd verwoest en daarmee stortte Draenor ook in. Wat overbleef was een gigantische massa puin en rondvliegende asteroiden die ronddrijven in de Twisting Nether. De gebieden van Draenor die nog bewoonbaar zijn zijn bekend als Outland.

De Draenei die de aanval van de Orcs overleefden vluchtten onder leiding van Velen en probeerden met een ruimteschip, genaamd de Exodar, te vluchten. Helaas stortte dit space-ship neer en hier begint dan ook The Burning Crusade.

Even voorstellen

Draenei zien er fysiek anders uit dan de Eredar die deel uitmaken van de Burning Legion. Verder komen ze in veel diverse vormen, kleuren en maten voor. Van ivoorwit tot azuurblauw. De rode gloed van de Eredar zul je echter niet tegenkomen evenals de hoektanden en hoornen. Mannelijke Draenei hebben tentakels die uit hun kin komen en een soort plaat op hun voorhoofd. Aan de achterkant prijkt een sterke staart die door stevige spieren omhoog wordt gehouden.

Vrouwelijke Draenei zien er helemaal anders uit en kunnen zelfs aantrekkelijk worden genoemd. In plaats van platen op hun voorhoofd hebben zij een soort kleine hoornvorming. De tentakels verschijnen in de nek en zijn dunner dan die van de mannen. De Draenei kunnen kiezen uit diverse haarkleuren zoals grijs, wit, bruin, paars en blauw. Bij de mannen kunnen de tentakels in het gezicht aangepast worden zodat je kunt gaan voor een gladden baby-face of een ingewikkeld tentakelcreatie.

Met de Draenai komt er een nieuwe klasse bij voor de Alliance: de Shaman. Daarnaast kunnen spelers ook kiezen uit andere klassen zoals warrior, mage, priest, hunter en paladin. Racial Skills

Gezien vanuit de lore zijn de Dreanei het volk dat het meest technisch vooruitstrevend is. Zij hebben al veel ervaring met het slijpen en snijden van stenen en toevallig komt er bij The Burning Crusade een nieuw beroep bij: jewelcrafting. Niet verwonderlijk dat de Draenei hierin het best van alle rassen zijn. Gezien hun verleden met de Naaru en de band die ze met hen hebben is een van hun grootste krachten. In hun skills komt dit dan ook naar voren door een grote healing kracht. Bijzonder handig in combat!

Gift of the Naaru - Healt het target voor 10 + 3xlevel elke 3 seconden gedurende 15 seconden. Op level 1 krijg je 65 health erbij, op level 70 maar liefst 1100. Heroic Presence - Vergroot de kans om raak te slaan met 1% (warriors, paladins en hunters) Inspiring Presence - Vergroot de kans om spells raak te casten met 1% (priests, mages en shaman) Gemcutting - 5 punten skill bonus op Jewelcrafting Shadow Resistance - Verhoogd met 10 /silly - Draenei jokes Zoals we allemaal wel weten is World of Warcraft doorspekt met humor. Zo ook bij de Burning Crusade. De Draenei hebben een soort russische stem gekregen en de daarbijhorende uitspraken. Spoiler alert: lees niet verder als je er liever zelf achter wil komen op 16 januari! Draenei female

Are you thinking what I am thinking? Good. Bring ample supply of butter, and Goblin Jumper Cables.Okay. For mating ritual we will need four... no, five sheep, one Gnome and Staff of Domination. Put Gnome in bag, beat bag with staff, and meet me when the Gnome is tenderized.Why does everybody have trouble with the name of our people? It sounds just like it is spelled.I have a wonderful recipe! Bring two Gnomes, two eggs. Beat the Gnomes, seperate the eggs, and.. eh... was it... meh! Details!Do Gnomes have a vibrate setting? I'm just curious.

Draenei male

What do you mean there's an octopus on my face?I love this planet. I come here, I see cow and chicken, I ride little horsey. This planet has everything!We have it all figured out. Step one: We land the Exodar. Step three: We defeat Legion and go home! There is only one detail missing.We did not realize, but in Naaru language, Exodar means "defective electurd".You know, our tails add to our natural balance and agility. Hya! *metalsounds*

Azuremyst Isle & Exodar

Wanneer je kiest om met de Draenei te spelen zul je starten in Ammen Vale bij de brokstukken van Exodar, het spaceship dat is neergestort op Azuremyst Isle. Dit eiland ligt vlakbij het Night Elf gebied Darkshire in het noorden van Kalimdor. Dit gebied is zeer bosrijk en heuvelachtig. In het hele gebied zul je powerkristallen tegenkomen die her en der zijn verspreid door de explosie na het neerstorten. De flora en fauna is hierdoor van streek geraakt en flink wat dieren zijn daardoor niet bepaald vrolijk.

Je begint in Ammen Vale en daar zul je de standaard quests krijgen: sloop dit, verzamel dat etc. Gedurende deze eerste missies wordt je al snel duidelijk dat de Draenei een eerlijk en oprecht volk zijn. Ze vermoorden niets of niemand als dit niet nodig is. Zelfs de NPC's zullen je dit vertellen: "Indiscriminate killing is not the Draenei way" of "be kind to those less fortunate". In het begin zul je met de quests vooral bezig zijn met het repareren van het ruimteship en het genezen van je volkgenoten. Daarna volgen al snel de meer uitdagende quests en kun je echt op pad. Bij Azure Watch zul je een quest krijgen die je helemaal de game inzuigt. Zonder al te veel te verklappen zul je een nieuwe taal moeten leren, mysterieuze totems moeten ontcijferen en krijg je een hele coole buff.

Hoewel veel World of Warcraft liefhebbers zich flink hebben opgewonden over de toevoegingen die zijn gedaan aan de lore, voelt het Draenei ras niet vreemd aan. Sommigen zijn van mening dat het toevoegen aan een ruimteschip aan de fantasiewereld niet bij het verhaal past. Toch kan je naar mijn idee niet anders dan onder de indruk zijn van dit begingebied en al helemaal van de hoofdstad Exodar. Deze plaats is gigantisch! En hoewel het er futuristisch uitziet, met metalen wanden en gloeiend blauw en paars, ziet het er geloofwaardig uit en is het een unieke plaats in World of Warcraft.  Het grootste gedeelde van de Exodar ligt onder de grond. Het is verdeeld in vier gedeelten: een grote hal in het midden en drie vleugels. Het centrale gedeelte wordt de Seat of the Naaru genoemd en met de klok mee heten de drie vleugels de Crystal Hall, de Vault of Lights en de Traders' Tier. Ook de andere Alliance rassen kunnen Exodar bezoeken en dit is zeker de moeite waard.

Mounts

Een nieuw ras hoort uiteraard een eigen mount te hebben. Zo ook de Draenei en het is de Elekk geworden. Er is weinig bekend over dit wezen maar het kan het best omschreven worden als een soort olifant.  Misschien dat er niets over de Elekk te vinden is omdat het, volgens veel lore-aanhangers, een special verzonnen mount is voor de Draenai.

Voor zover nu bekend is zal de Elekk beschikbaar zijn in diverse kleuren waaronder paars, bruin, groen en blauw. Uiteraard zijn er ook epic Elekk mounts te verkrijgen die er bijzonder tof uitzien met hun stoere gear aan.

Duizenden jaren geleden, kwamen de verbannen Highbornes aan de kust van Lordaeron aan en vonden daar het betoverde rijk van Quel'Thalas. Deze "high elves", zoals ze zichzelf noemden leefden van de magische energie van de Sunwell bron. In de loop der tijd raakten ze verslaafd aan deze energie.

Tijdens de Derde Oorlog, trok de kwaadaardige prins Arthas het rijk Quel'Thalas binnen en maaide zo'n 90% van alle High Elves de kop af. Doel van zijn inval was om de energie van de Sunwell te gebruiken om Kel'thuzad, een machtige undead wezen, op te roepen. De high elves die deze slachting overleefden realiseerden zich dat ze van hun energiebron waren beroofd en werden langzaam krankzinnig en geweldadig.

Op het dieptepunt verscheen ineens Kael'thas Sunstrider, de laatste van de Sunstrider Royal bloedlijn. Kael zag in dat de overlevenden van zijn volk niet lang zouden leven zonder de magische energie. Hij leerde zijn volk hoe zij energie konden tappen van andere wezens, zelfs van demonen, om hun dorst naar de magische bron te stillen. Als eerbetoon aan de gevallen high elves, hernoemde Kael zijn volk de "Blood Elves". Kael zwierf met zijn volk rond in het verlaten Outland en kwam daar een verstoten night elf tegen, Illidan. Met de hulp van Illidan's zeggenschap wisten de blood elves weer aan kracht te winnen.

 

  Hoewel elves altijd bij de Alliance hebben gehoord, werd er met scheve ogen naar de Blood Elves gekeken. Zij voedden zich immers met demonen en hingen te veel naar magie.  Uiteindelijk werden de Blood Elves door de Alliance verstoten en zij probeerden vervolgens maar aansluiting te vinden bij de Horde.

Even voorstellen...

De Blood Elves voegen weer wat schoonheid aan de Horde toe. Tijdens de Derde Oorlog begonnen de Blood Elves, in nagedachtenis aan hun gesneuvelden mede-elven, rood en zwart te dragen. In protest tegen de night elves, door wie ze waren verbannen, droegen ze hun haar anders en tekenden runen op hun lichaam om er eng uit te zien. Hun groene gloeiende ogen schijnen te komen van de fel energy die ze opzuigen op Azeroth en Outland.

Naar het schijnt zijn de mannelijke Blood Elves tijdens de beta van The Burning Crusade wat opgepimpt en wat breder gemaakt omdat veel beta-spelers vonden dat de Blood Elves er te "gay" uitzagen. Op het internet wordt vaak de vergelijking gemaakt met Japanse mangafiguren, wellicht een slimme manier van Blizzard om nog meer Aziaten over de streep te trekken om te gaan spelen.

Nieuw aan de kant van de Horde is de paladin klasse die Blood Elves kunnen gaan spelen. Daarnaast kunnen Blood Elves ook kiezen uit hunter, mage, warlock, rogue en priest.

Racial Skills

De Blood Elves leven voor en van magie. Mana is hun eerste levensbehoefte. Niet verwonderlijk dus dat zij een grote controle over mana uitoefenen. Daarnaast zijn ze bedreven arcane magie beoefenaars waaronder de skill Enchanting valt.

Mana Tap - Verwijdert 50 mana van je vijand en laadt jezelf op met arcane energie gedurende 10 minuten. Dit kan driemaal herhaald worden. Acrane Torrent - Gedurende 2 seconden wordt alle vijanden in een bepaalde straal het zwijgen opgelegd. In ruil hiervoor krijg je 10 energie/12 mana voor elke Mana Tap die je verzameld hebt. Arcane Affinity - 15 bonuspunten voor Enchanting. Magic Resistance - Alle resistance wordt verhoogd met 5 punten. /silly - Blood Elf jokes De Blood Elves zijn bijzonder arrogant. en vertrouwen alleen hun eigen volk. De doen erg uit de hoogte en zijn redelijk roekeloos. In tegenstelling tot de night elves missen zij iedere vorm van bescheidenheid. Dit levert dan ook een paar leuke grappen op. Spoiler alert: Niet verder lezen als je er liever zelf achter wil komen op 16 januari! Blood Elf female:

My mana tap brings ALL the boys to the yard.Oh, I hate Thunder Bluff, you can't find a good burger anywhere.Normally I only ride on epic mounts, but... lets talk.Oh, so, I went to this Troll spa the other day, and one of them put dreadlocks and a freaking bone in my nose, I mean come on, who PAYS for that?!I went to Undercity to get a facial, oh, have you seen these people? I said, "You don't have a lower jaw, and you're gonna give ME a facial?" She got mad. At least I think she did. Have you ever heard someone talk without a lower jaw? Grrawlgrawwlgrah haha she SOUNDED like a Murloc!Do you think the expansion will make me fat?So you mean I'm stuck with this hair color?

Blood Elf male:

Give me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and the wisdom to... URGH! JUST GIVE ME SOME FREAKING MAGIC BEFORE I KILL SOMEBODY!I'm trying to cut down on arcane magic. Look, I got the patch.We're allied with the Tauren? Fantastic! We'll be having steak twice a week.Don't you wish your girlfriend was hot like me?I could really use a scrunchy. Yeah you heard me!So I was in line at the bat handler yesterday with some Undead guy infront of me, and all of a sudden just let one go, didn't even try to disguise it, huh, I don't know what he ate but it did NOT agree with him. I thought, what crawled up you and died?

Eversong woods & Silvermoon

De Blood Elves beginnen de game in Eversong Forest en hun hoofdstad is Silvermoon. Silvermoon was gebouwd door de High Elves toen zij duizenden jaren geleden aankwamen in Lordearon. De architectuur van de stad springt direct in het oog en is zeer indrukwekkend. Opgetrokken uit witte stenen en vol magie. Overal zie je dan ook bezems die zelf de troep opruimen, een beetje Disney's Fantasia-achtig.

In de Derde Oorlog werd de stad echter flink verwoest door Arthas in zijn poging om de Sunwell te bereiken. De stad werd een tijd bezet door de Scourge, het leger van de Undead, maar toen de lol eraf was lieten ze de stad in puin achter, hoewel...Een deel van Silvermoon is nog intact en opnieuw in al zijn glorie opgebouwd en ziet er prachtig uit, maar een ander deel is helemaal verlaten en lijkt op een spookstad.

Silvermoon bestaat uit negen verschillende districten en je loopt dus vaak best een eind om je spullen te halen. Gelukkig valt er veel te zien en met je mount zijn de afstanden makkelijk te doen.

Hawkstrider

Op de vlag van de Blood Elves prijkt een phoenix. In de Derde Oorlog hadden Blood Mages de macht om phoenixen op te roepen uit de Elemental Plane of Fire. Deze beesten blijken diep verbonden te zijn met Blood Elves, misschien door hun gelijke destructieve natuur of wellicht door de magische elementen die beiden bevatten. Het is dan ook niet zo heel erg verrassend dat de Blood Elves rijden op mounts die nog het meest lijken op phoenixen. Het zijn echter Hawkstriders, eerder nog Cockatrice genoemd. Hawkstriders lijken op hun soortgenoten alleen zijn ze een stuk kleurrijker en mooier. Ook deze Blood Elf mount verschijnt met epic gear aan.