mdat World of Warcraft een multiplayer online game is, geeft het de mogelijkheid aan duizenden spelers om samen online tegen de wereld en elkaar te vechten. Spelers van over de gehele wereld kunnen de echte wereld even laten voor wat het is en zich zelf geheel storten in een wereld vol fantasie, mooie omgevingen en diepgaande avonturen. Veel Warcraft fans hebben er lang op moeten wachten, maar nu eindelijk is de wereld van Warcraft in zijn geheel gerealiseerd en kan je zelf alle landmarks en bekende hotspots zelf bezoeken. Nu is het aan ons om de digitale wereld van Azeroth te betreden en de geheimen die de wereld herbergt met eigen ogen te gaan bezichtigen. Een bekende wereld

orld of Warcraft is totaal gebaseerd op de geschiedenis en mythen en legendes die het Warcraft universum rijk is. Fans van de Warcraft games zullen voor het eerst vanuit de ogen van hun eigen personage de wereld bewonderen. Mensen, omgevingen, plaatsen en andere bezienswaardigheden uit de strategie games komen allemaal tot leven in World of Warcraft. Je kunt plaatsen als de Burning Steppes bezoeken, waar Grom Hellscream sneuvelde in het laatste gevecht tegen de demoon Mannaroth. Stap binnen in Ironforge, waar de dwergen hun huis hebben gemaakt in de hallen van de uit de bergen gehakte stad. Legendarische helden, als Thrall, Cairne Bloodhoof en koning Magni Bronzebeard hebben allemaal een speciale plaats in de game en voeren het commando over hun eigen ras in de hoofdstad van elk specifiek ras.

e bewakers in de mensen stad Stormwind zien er precies zou uit als de footmen uit Warcraft III en ook de peasants en andere boeren uit Hillsbrad zien er exact zo uit als dat ze in de strategie games voorkwamen. Denk aan Orc peons die over de akkers van de boerderijen van Go'Shek lopen. Zelfs de Night Elf spelers zien gigantische bomen de elven landen bewaken, terwijl een onwijs grote Ancient of War alle bezoekers van de stad Darnassus begroet.

Een personage maken

ls je er voor kiest om World of Warcraft te gaan spelen, zal je een aantal keuzes moeten maken. Deze keuzes varieren in een aantal aspecten. Eerst moet je een keuze maken uit 2 primaire facties. De Horde en de Alliance. Daarna moet je kiezen uit een achttal rassen en daaronder weer een negental klassen.

ls je personage in de wereld staat kan je alleen met spelers uit je eigen factie spreken en hunten. Je kan ook alleen de spelers uit je eigen factie bekijken en toevoegen aan je vrienden lijst. Hierbij zijn dan ook gelijk de in-game sociale commandos van toepassing. De bedoeling van deze keuze is dat je jezelf een lid voelt van een hele grote groep, terwijl je jezelf ook direct een vijand voelt voor de tegenpartij. Dus als je wilt spelen met je maten, zorg er dan wel voor dat je in de zelfde factie zit. Bepaalde quests en steden kan je alleen als Horde betreden of aannemen en dat werkt andersom ook.

e Horde bestaat uit de Orcs, Tauren, Trolls en de Undead rassen, terwijl de Alliance bestaat uit de Dwarves, Gnomes, Humans en Night Elves. Alle klassen zijn bij beide facties te kiezen met uitzondering van de Shaman en Paladin klassen. Shamans kunnen alleen voorkomen bij de Horde terwijl Paladins alleen toegankelijk zijn voor de Alliance.