Lees de volledige voortgang in het dossier: 40 Days of Gaming - Wii Fit U.

Laten we even hand in eigen boezem steken: de vorige update is er bij ingeschoten omdat we beide even een beetje uit de running lagen. Gerard letterlijk met een kuitblessure, Lotte’s griepaanvallen bleven maar doorgaan. Daarom dit keer een wat langere terugblikperiode van bezinning en bezieling.

Gerard – Blessure staat ambitie in de weg

Heb je Wii Fit U aangezet?
Slechts twee keer de afgelopen acht dagen

Hoe gingen je dagelijkse oefeningen?
Ik hinkte gisteren door het kantoorpand als een piraat. Balansoefeningen lijkt me dan geen strak plan.

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?

6210
17143
6
677
13597
8644
12698
8322
15173

Ik houd er een duidelijk patroon op na. Om de dag weet ik de grens van tienduizend stappen te doorbreken. Afgelopen maandag haalde ik mijn absolute record met meer dan 17.000 stappen. Dat kwam mede door een half uur hardlopen op de loopband.

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)? Koffie blijft een moeilijk punt. Gezond koken gaat me prima af, maar met de feestdagen blijft het verleidelijk om tussendoor een zak pepernoten weg te kanen. Daar moet ik even voor oppassen.

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?

Ik bestelde, tegen beter weten in, een pizza gisteren. Ik vond het ontzettend smerig, dat is wel eens anders geweest. Mijn lichaam is toch wat anders ingesteld geraakt langzaamaan heb ik het idee.

Verslag:

Net op het moment dat je besluit en durft om een loopband in de sportschool op te zoeken, gaat je lichaam je tegenwerken. Het is er ergens eerder deze week in geschoten, vermoedelijk tijdens een overmoedig potje squash. Ik liep eerdaags wat te trekkebenen doordat er een kuitspiertje duidelijk te voelen was. Dat gevoel was maandagochtend nog te voelen, maar in de middag weggetrokken. ’s Avonds bij mijn bezoek aan de sportschool voelde ik ook niets, ook niet tijdens mijn reguliere oefeningen.

Daarom schatte ik ook wel in dat ik nergens last van zou krijgen als ik ging hardlopen. Met een kleine runners high haalde ik ook vrij eenvoudig de dertig minuten en was er weinig aan de hand. Totdat ik van de loopband stapte. Toen voelde ik plots hoe stijf mijn been eigenlijk geworden was. En die voelde ik wel de volgende dag.

Misschien merk je ook dat ik nog geen enkele keer Wii Fit U heb aangehaald, en dat komt omdat ik vooral de meter heb gehad als mijn vriendje de voorbije dagen. Ik ben veel van huis en als ik tijd heb, houd ik mijn normale sportroutine aan. Die meter motiveert me nu wel, ondanks deze tijdelijke vervelende terugslag, om meer te rennen en te bewegen. Daarvoor heb ik de rest van de game eigenlijk helemaal niet nodig.

Ik ga de komende dagen eens kijken hoe het spel zich houdt als ‘partygame’, want volgens een goede vriend zou dit hilarisch moeten zijn. We zullen zien...

Wii Fit U

Lotte – Eindelijk weer beter!

Heb je Wii Fit U aangezet?
Jep sort of..

Hoe gingen je dagelijkse oefeningen?
Ik ben sinds gisteren weer begonnen met de yoga- en spieroefeningen.

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?
Ik ben mijn lijstje met stappen vergeten mee te nemen naar kantoor, maar ik had de afgelopen dagen iedere dag over de 10.000 stappen. Ik merk dat dit nu ook echt iets is wat ik zonder er bij na te denken in mijn dagelijkse routine heb zitten.

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?
Goed!

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?
Net als Gerard heb ik deze week ook pizza gegeten en dat viel totaal verkeerd. Naast dat het echt smerig smaakte had ik ook meteen last van steken in mijn maag en was ik ook behoorlijk misselijk de rest van de avond.

Verslag:

We zijn inmiddels over de helft van deze challenge en ik voel me een stuk fitter dan vier weken geleden. Waar mensen mij in het begin van deze challenge voornamelijk aan het uitlachen waren, is dat nu veranderd in de vraag of het goed gaat en wat ik ga doen als de challenge is afgelopen.

Vooral de vraag wat ik ga doen na de challenge vind ik een interessante vraag waar ik ook steeds bewuster over nadenk. Eén ding voor mij is duidelijk: de Wii Fit U-spelletjes zullen na deze challenge geen onderdeel meer uitmaken van mijn dagelijkse routine, maar ik zal de Fit Meter blijven gebruiken. Dit kleine apparaat maakt echt het verschil en is de stok achter de deur die ik nodig heb.

Voor de komende dagen staat op mijn to-do list het volgende:

• iedere dag over de 10.000 stappen heen

• Sportschool om de dag bezoeken

• Gerard motiveren om ook weer de Wii U aan te slingeren, want ik vind het vooral leuk om gerards highscores te verslaan