Lotte – Lopen van Amsterdam naar Antwerpen

Heb je Wii Fit U aangezet?

Eén keer maar…

Hoe gingen je dagelijkse oefeningen?

Niet gedaan omdat ik nog steeds niet topfit ben.

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?

Vrij: 10.557

Zat: 13.304

Zon: 10.972

Ma: 11.098

4 dagen boven de 10.000 stappen! BEM!

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?

Ook al was ik de afgelopen 4 dagen nog niet echt topfit, heb ik ook een beetje gefaald op het vlak van gezond eten/drinken. Voornamelijk op de vrijdag waar ik iets te veel shotjes op had met het bedrijfsuitje. ^^

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?

Zaterdag werd ik iets wat brak wakker. Dat gaf me twee keuze: 1. In bed blijven liggen en nog brakker wakker worden later op de middag. 2. Vroeg opstaan en naar buiten de frisse lucht in.

En tot mijn eigen verbazing heb ik voor optie 2 gekozen en mede daardoor lekker veel gelopen. 

Verslag

Ziek zijn en in bed liggen is niks voor mij. Maar uitgebreid gaan sporten wanneer ik me belabberd voel ook niet echt. Toch wilde ik koste wat het kost eindelijk een keer de persoonlijke mijlpaal halen van 4 dagen achter elkaar meer dan 10.000 stappen doen. Na wat wikken en wegen kwam ik daarom op het idee om gewoon iedere dag na het eten een flinke wandeling te maken en daarna lekker onder de wol te kruipen. Beviel me goed! Je leegt tijdens zo’n wandeling lekker je hoofd en het is ook wel fijn om even de dag door te nemen met mijn vriend tijdens de wandeling.

Wat leuk is aan zo veel lopen, is dat ik steeds verder kom in de Wii Fitmeter-Challenge. Ik heb sinds de start van onze challenge nu 143,8 km gelopen. Dat komt er feitelijk op neer dat ik van Amsterdam naar Antwerpen ben gelopen, das best een eindje al zeg ik het zelf. 

Daarnaast ben ik vandaag voor het eerst sinds een week ook weer op de Wii U Balance Board gaan staan en ik ben sinds de start van onze challenge 3,8 kilo afgevallen! Daar was ik erg blij mee en ook de Wii U was erg lovend, en vertelde me dat ik goed op weg ben om voor het einde van onze challenge mijn streefdoel (6,5 kilo eraf in totaal) te halen. Ik ben nu extra gemotiveerd om weer te gaan sporten en nog even door te zetten om dit binnen de 40 dagen te halen.

Wii Fit U

Gerard – Een persoonlijke overwinning? Volgens Wii Fit U niet

 

Heb je Wii Fit U aangezet?

Twee van de vier dagen.

Hoe gingen je dagelijkse oefeningen?

Ik probeer de resterende dansoefeningen er in de komende dagen doorheen te jagen, want die zijn te tergend voor woorden.

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?

Ondanks mijn hardloopsessie van meer dan een half uur op de zondag in de sportschool, tikte ik niet de tienduizend stappen aan. Op de vrijdag en zaterdag is dat wel gelukt. Gisteren vergeten we maar even snel.

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?

Volgens mij gaat het gezonder eten me goed af. In ieder geval heb ik de voorbije dagen niet extravagant slecht (en vooral teveel) gegeten.

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?

Nope.

Verslag

Die stappenteller. Wat blijft het toch een eigenaardig ding. In de vorige update kwam ik tot de conclusie dat ik het gevalletje een beetje foutief heb gebruikt en de nieuwe caloriedoelstellingen plots een stuk uitdagender bleken te zijn.

Dat is ook wel gebleken de voorbije vier dagen. Met moeite heb ik net wel/niet de doelstellingen gehaald die Wii Fit U mij oplegde. Toch voelt het wat wrang dat de game betuttelend beweert dat je te weinig hebt bewogen, terwijl je even daarvoor meer dan 4 kilometer en 12 kilometer hebt gefietst. Misschien is dat ook te weinig, maar voor mij is het wel een persoonlijke mijlpaal. Zoveel heb ik volgens mij nog nooit bewogen.

Het is een beperking die al eerder is aangestipt en iets dat Wii Fit U zelf ook aangeeft: activiteiten als fietsen registreert de meter gewoonweg niet. Daardoor blijft het echter ook lastig inschatten of twee uur sportschool op verder een lazy sunday nu genoeg is, of dat er ook de rest van de dag nog moet worden gewandeld, gefietst of weet ik veel wat. Nu besloot ik een goede serie te kijken op Netflix, als een beloning voor geleverd werk. Maar misschien verdiende ik dat nog niet helemaal.

Wii Fit U zelf overlaadt je wel met beloningen/complimenten, zelfs op de meest loze momenten.  Ik deed maar wat gisteren tijdens een dansoefening omdat ik ze verschrikkelijk vind, waarna Wii Fit U aangaf dat ik een echte topdanser ben. Zou de game soms sarcastisch zijn geweest? Hoe het ook zij, de komende week ga ik proberen die caloriedoelstelling eens te doorbreken en daar een stappenaantal aan vast te koppelen. 

Lees meer over de totale voortgang in het 40 Days of Gaming - Wii Fit U-dossier.