Gerard – Een omslag is nabij

Heb je Wii Fit U aangezet?
Ik zet de traditie voort dat ik drie van de vier dagen de Wii U weet in te schakelen. Op de dinsdagavond was ik pas om half twee thuis door de Dutch Game Awards.

Hoe ging je dagelijkse oefeningen?
Ik denk dat ik mijn specialisatie ga veranderen in minigames. Daar ben ik veel beter in.

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?
Op geen enkele dag heb ik de tienduizend stappen gehaald – toch een mooie grens. Eén dag was ik mijn stappenteller vergeten, stom!

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?
Koffie minderen gaat af en toe goed. Gezonder eten gaat me beter af, vooral omdat het ongezonde eten duidelijk minder goed valt de laatste tijd.

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?
In de vorige update vreesde ik nog dat een extravagante borrel negatieve effecten zou hebben gehad, maar niets is minder waar. Daags na de borrel bleek ik twee kilo kwijt te zijn.

Wii Fit U

Verslag

In de vorige update bekende ik nog dat ik aan het valsspelen was bij een aantal minigames omdat de Balance Board simpelweg niet goed registreert wat je aan het doen bent. Dat doe ik nog steeds en dat zal ik ook waarschijnlijk blijven doen. Maar….ik zie een omslag.

Die omslag wordt veroorzaakt door een onderdeel van Wii Fit U waarbij valsspelen simpelweg niet mogelijk is: de stappenteller. Het dingetje heeft zijn haken en ogen (fietsen snapt ie niks van!), maar de basis klopt wel. Het bijhouden van de stappen zorgt ervoor dat je toch net even iets meer geneigd bent om nog wat te doen. ’s Avonds een extra blokje lopen of in de werkpauze de spannende omgeving van Hoofddorp verkennen.

Wel ben ik er achter dat ik de stappenteller niet helemaal correct heb gebruikt. Ik heb het ding constant in mijn binnenzak gehouden, waardoor de thermometer behoorlijk van slag raakte. De voorbij dagen heerste er in Nederland volgens mijn metertje tropische temperaturen, waardoor het aantal verbrande calorieën ook disproportioneel hoog uitkwamen. Ik heb het ding nu (toch maar) aan mijn broekriem gehangen, zodat er wellicht wat logischer waarden uitkomen. Ik ben benieuwd of ik door de wat betere calorie-inschattingen ook een extra motivatie bijkomt om nog actiever te gaan bewegen.

De voorbije dagen is dat ook echt te weinig gebeurd naar mijn eigen zin. Op de dinsdag heb ik heel de dag gezeten. Op de maandag en woensdag mondden mijn sportschoolbezoeken uit in frustratie omdat ik net te weinig fut had om mijn programma goed naar mijn eigen zin uit te voeren. Gisteren ben ik praktisch direct in bed gerold, waardoor ik ook weer gefrustreerd aan het raken ben. En misschien is dat wel een goed teken. Wii Fit U blijft maar knipperen en me eraan herinneren dat ik moet bewegen.

Wii Fit U

Lotte – Zieke griepkip

Heb je Wii Fit U aangezet?
50/50

Hoe ging je dagelijkse oefeningen?
Ik heb nog (buik)spierpijn!

Hoeveel stappen stonden er op je teller de afgelopen dagen?
Ma:13.553
Di: 10.283
Wo: 9.484
Do: 7.664

Ook al voelde ik me niet alle dagen fit genoeg om te gaan sporten of aan de slag te gaan met de Wii U, heb ik wel zo veel mogelijk geprobeerd om aan het doel van 10.000 stappen te voldoen. De komende vier dagen ga ik koste wat het kost iedere dag over die 10.000. Al val ik er dood bij neer!

Hoe ging het met de overige regels (1 tot en met 5)?
Goed! Voor het eerst sinds de challenge is begonnen een stukje taart gegeten en dat was zo zoet, dat ik het niet eens heb op kunnen eten.

Verder nog iets bijzonders meegemaakt?
Ik begon me op woensdag ziekjes te voelen en tot mijn verbazing baalde ik vooral omdat ik niet naar de sportschool zou kunnen aan het einde van de dag. Wie had gedacht dat die gedachte ooit in mijn hoofd op zou komen?

Wii Fit U

Verslag

De afgelopen dagen voelde ik me echt een vaatdoek of zoals wij dat thuis noemen: een zieke griepkip. Gelukkig voel ik me vandaag (vrijdag) al een stuk beter. En ik heb ook wel weer zin om aan de slag te gaan met de rest van de Challenge, dus ik hoop dat ik me zondag weer topfit voel en weer de dagelijkse workouts kan gaan doen op de Wii U. En vooral dat ik weer verder kan gaan met mijn trainingen in de sportschool.

Op mijn vorige stukje dat ik schreef voor deze challenge, kreeg ik een reactie van Mutsaers78 die vond dat ik er maar helemaal mee moesten stoppen, omdat ik niet enthousiast genoeg was bij het doen van de oefening. Daarnaast was er ook een reactie van Niels88 die kortgezegd de challenge die Gerard en ik aan het doen zijn niet nuttig vond omdat zelfs de onderzoeken van De Telegraaf beter zijn opgezet. Ik wil daar toch even op reageren.

Het het doel van deze 40 dagen challenge is vanaf het begin geweest om te kijken of Wii Fit U zou bijdragen aan het bewuster worden en bewuster leven. Het is dus niet ons doel om Wii Fit U te promoten of om een wetenschappelijk onderbouwd betoog te houden. Ons doel is en blijft kijken of Wii Fit U ons persoonlijk helpt om bewuster om te gaan met dagelijkse keuzes.

Het feit is inderdaad dat de oefeningen van Wii Fit U niet helemaal aan mij besteed zijn, maar het gebruik van de Wii Fit Meter (en daardoor toch weer Wii Fit U) wel. Het directe gevolg is dat ik veel bewuster bezig ben met mijn dagelijkse routines en dat dit zich nu ook vertaalt in resultaten. Ik merk ook aan Gerard dat de challenge zijn vruchten begint af te werpen. Vandaag bijvoorbeeld zijn we in de pauze in plaats van binnen blijven zitten, lekker naar buiten gegaan voor een wandeling van een half uur.

Wii Fit U