Het welkomspakket is overigens op moment van schrijven nog niet beschikbaar. Sony laat nog weten wanneer men twee spellen mag downloaden.

LittleBigPlanet

LittleBigPlanet op de PSP is kleiner dan zijn grotere broer, maar zelf ook nog altijd vrij indrukwekkend wat betreft hoeveelheid content. Het Play, Create, Share-principe van de PS3-versie is grotendeels gehandhaafd en biedt spelers daarom ook op de PSP de mogelijkheid om zelf levels te ontwerpen.

"LittleBigPlanet PSP is een indrukwekkende overzetting van de PlayStation 3-versie. De levels die Sony Cambridge heeft gemaakt zijn fantasierijk en ingenieus. Het hadden er echter wat meer mogen zijn, omdat de level-editor misschien wel te diep gaat. Ten eerste is een actieve community daardoor absoluut niet gegarandeerd en ten tweede gaat het ten koste van de herspeelbaarheid van de bestaande levels. Waarom zou je levels nog een keer spelen als je de stickers en objecten die je vindt toch niet gaat gebruiken? Voor de hilarische outfits van je Sackboy zal je dat ook niet doen, want je hebt niemand om het aan te laten zien. Maar dat is niet genoeg reden om deze recensie in mineur te laten eindigen, want hoewel we onze vraagtekens zetten bij het van de grond komen van de Create- en Share-gedeeltes, steekt het Play-gedeelte echt geweldig en bijzonder knap in elkaar. LittleBigPlanet PSP heeft op dat gebied alle charme van zijn grote broer en is absoluut één van de beste en origineelste spellen die je voor je handheld kunt kopen."

Lees de rest van de recensie
Bekijk meer screenshots van LittleBigPlanet
Bekijk video's van LittleBigPlanet 


Pursuit Force

Pursuit Force is een arcade spel waarbij je als agent allemaal gangmembers moet uitschakelen. Verfrissend daarbij is dat je dat vanuit de auto doet. Vanuit je glimmende bolide kun je op andere auto's schieten, maar het is ook mogelijk om vanaf de ene auto naar de andere te springen, om vanuit die positie vijanden uit te schakelen.

"Ben je in het bezit van een PSP, hou je van snelle games en ben je een doorzetter, dan is Pursuit Force zeker aan te raden."

Lees de rest van de recensie


ModNation Racers

ModNation Racers is een vrolijke, kleurrijke racegame, en vervolgt het "Play, Create, Share"-principe dat Sony inzette met LittleBigPlanet. Dit houdt in dat spelen slechts het begin van de ervaring is, waarna creatieve spelers zich helemaal uit kunnen leven in de verschillende editor-mogelijkheden van de game. De circuits die dat bij ModNation Racers oplevert zijn daarna weer te delen met de rest van de wereld, via de onlinemogelijkheden van de game. 

Bekijk meer screenshots van ModNation Racers
Bekijk video's van ModNation Racers


Killzone Liberation

In Liberation kruipt de speler in de huid van Templar en is het aan hem om een aantal ISA gegijzelden te bevrijden en het verzet tegen de slechte generaal Metrac leiden. In tegenstelling tot de PlayStation 2-versie wordt de actie in Killzone Liberation vanuit een derde persoon perspectief van bovenaf getoond. Dit om het overzicht te behouden. Een andere nieuwigheid is dat de speler de computergestuurde teamgenoten opdrachten kan geven..

Bekijk meer screenshots van Killzone Liberation


Heb je naast een PSP ook een PlayStation 3, dan kun je ook uit vijf PS3-games kiezen. Welke dat zijn, kun je hier lezen.