Achtergrond

Welke 4K-televisie moet je halen?

We vergelijken de modellen en geven een conclusie

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

Nu de PlayStation 4 Pro op de markt is en de Scorpio over een jaartje in de winkels ligt, worden we overspoeld met vragen over wat nu de beste 4K HDR-televisies zijn om het maximale uit de nieuwe consoles te halen. Dat zoeken we uit in dit artikel.

Het uitzoeken van een nieuwe televisie is leuk, maar niet zo simpel. Sterker nog, het begint steeds meer op rocket science te lijken en je moet als gamer goed opletten dat je de juiste televisie in huis haalt. In dit artikel geven we per merk aan wat de beste opties zijn, zodat je een keuze kunt maken over wat de beste televisie voor je is.

Waar moet een gaming televisie aan voldoen?

Ook op de redactie zijn we driftig op zoek naar een gruwelijke 4K televisie en we hebben daarbij een soort checklist ontworpen, waar een televisie sowieso aan moet voldoen om kans te maken. De checklist bestaat uit:

4K support: De tv moet uiteraard Ultra HD ondersteunen, oftewel een resolutie van 3840x2160. Technisch gezien heeft 4K een resolutie van 4096x2160, maar Ultra HD is de standaard geworden voor films en games en dus ook TV’s en de meeste monitoren.

HDR support: In ieder geval HDR 10 support, maar liever ook nog Dolby Vision support. Het lijkt er op dat HDR 10 de standaard gaat worden, sowieso op de PS4 Pro en de Scorpio, maar Dolby Vision is technisch superieur.

10 bit paneel: Om gebruik te maken van HDR heb je een 10 bit paneel nodig, die in staat is 1,07 miljard kleuren te tonen, in plaats van de 16,7 miljoen die we al jaren gewend zijn.

Minimaal 1000 nits brightness: Naast het brede kleurenspectrum is het heel belangrijk dat het paneel fel genoeg kan worden om het contrast optimaal weer te geven.

Maximaal 0,05 nits zwartwaarde: Naast de maximale helderheid is een minimale zwartwaarde gewenst. Hierdoor is zwart ook echt zwart in plaats van grijs en zijn er door het hoge contrast vaak nog details waarneembaar in donkere delen op je scherm, zonder dat het een zwarte of grijze vlek wordt.

Goede motion handling: Dit is een hele belangrijke voor gamers, maar niet volledig meetbaar. De motion handling in een tv zorgt er voor dat beelden vloeiend blijven, ook bij snelle bewegingen zoals in sport, actiefilms en games. Over het algemeen zijn Sony en LG de beste in motion handling, maar dit is voor een deel afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Samsung en Panasonic gebruiken bijvoorbeeld een soort filter dat het ‘soap opera effect’ wordt genoemd om bepaalde beelden vloeiend te krijgen waar we persoonlijk geen fan van zijn, maar andere mensen zweren er juist bij.

Maximaal 40ms vertraging: Dit is de allerbelangrijkste van allemaal! De tijd die er zit tussen wat jij op de controller doet en het daadwerkelijk ziet gebeuren op de televisie moet zo laag mogelijk zijn. Er is niets zo irritant als input lag.

OLED vs LCD

Er bestaan twee type televisies, namelijk OLED en LCD. Beide technieken hebben voor- en nadelen en iedereen zal zijn eigen voorkeur hebben. De zwartwaarde in OLED-schermen zijn perfect, omdat de pixel letterlijk uitgezet kan worden en daardoor is het contrast met felle kleuren uitzonderlijk mooi. OLED wordt met recht next-gen televisie genoemd en is absoluut de toekomst, maar omdat de techniek nog zo nieuw is, zitten er nog wat kinderziektes in, zeker in de panelen van vorig jaar. OLED kan heel goed omgaan met zwart, maar nog niet zo goed met waardes iets boven zwart, waardoor je details verliest in donkere scenes en een ander nadeel is dat OLED tv's lang niet zo fel kunnen worden als LCD tv’s. OLED tv’s zijn tot slot nog iets duurder dan LCD tv’s.

LCD tv’s hebben de nadelen van een OLED scherm vaak niet, maar dan lever je wel hard in op de zwartwaarde. Er is geen enkele LCD tv die puur zwart zo mooi kan weergeven als OLED tv’s, maar door het gebruik van nieuwe technieken voor LCD tv's, zoals het zogenaamde FALD systeem, komen fabrikanten wel verdomd dicht in de buurt.

Edge-Lit vs FALD

LCD tv’s maken gebruik van twee verschillende technieken, genaamd Edge-Lit en FALD, oftewel full array local dimming. Dit is een technisch verhaal waar we je niet mee gaan vervelen, maar het maakt wel een groot verschil. Een FALD tv heeft over het algemeen vele malen betere zwartwaarde dan een Edge-Lit tv en de ‘screen uniformity’ is strakker. Het verschil tussen Edge-Lit en FALD is lastig uit te leggen, maar kan in tegenstelling tot HDR wel gecheckt worden op plaatjes en video. Google maar eens op FALD vs Edge-Lit en je ziet direct wat we bedoelen. Hou er wel rekening mee dat dit vaak extreme gevallen zijn van Edge-Lit tv’s, maar het geeft je wel een idee over het verschil tussen beide technieken. Kort gezegd wil je absoluut een FALD tv, maar daar is je spaarrekening het sowieso niet mee eens.

Instapmodellen

We hebben lang getwijfeld om ook de instapmodellen te bespreken. We begrijpen echt dat niet iedereen duizenden euro’s (over) heeft voor een nieuwe televisie, maar de wat ‘goedkopere’ tv’s zijn simpelweg niet goed genoeg en gaan we dus niet aanbevelen aan gamers. Als je nu geen geld hebt voor een high end televisie, spaar dan even door en wacht tot volgend jaar als de nieuwe tv’s van 2017 worden gelanceerd en koop dan met korting een topmodel uit 2016. HDR is nog te nieuw en de wat oudere en goedkopere tv’s gaan er slecht mee om. Een goedkopere 4K HDR tv zal misschien wel een upgrade zijn ten opzichte van je huidige tv, maar als je hem naast een high end 4K HDR tv zet, ga je heel hard huilen.

Samsung

KS7000

De Samsung KS7000 is waarschijnlijk de meest perfecte betaalbare optie voor gamers. De tv heeft ondersteuning voor 4K, HDR 10, heeft een 10 bit paneel, maximale brightness van 1200 nits, minimale zwartwaarde van 0,016, goede motion handling en een vertraging van rond de 20ms in Game Mode, zelfs met HDR.

Minpunten van de KS7000 zijn het local dimming systeem en dat het een Edge-Lit tv is. Doordat local dimming niet perfect is, krijg je ‘blooming effects’ waarbij licht uit felle gedeelte van het scherm uitlekken naar zwarte gedeeltes. Denk aan het effect van zwarte balken die plaatselijk grijs worden bij films.

De formaten en officiële prijzen (tussen haakjes de goedkoopste prijs online):
49 inch: 1700 euro (1150 euro)
55 inch: 1900 euro (1499 euro)
60 inch: 2300 euro (1749 euro)
65 inch: 2900 euro (2000 euro)

KS8000/KS9000

De KS8000 is bijna hetzelfde als de KS7000, maar heeft een iets hogere brightness, betere motion handling en local dimming. Het scheelt allemaal niet veel, maar de KS8000 is ook niet heel veel duurder ten opzichte van de KS7000. Het design is wel iets anders met een enkele poot, in plaats van 2 pootjes aan het uiteinde van de tv.

De KS9000 is exact hetzelfde als de KS8000, maar is curved. We kunnen ons niet voorstellen dat je voor een curved tv zou willen gaan, maar als dat je ding is, moet je zo’n 200 euro bij de prijs optellen.

De formaten en officiële prijzen (tussen haakjes de goedkoopste prijs online):
49 inch: 2100 euro (1449 euro)
55 inch: 2400 euro (1700 euro)
65 inch: 3400 euro (2500 euro)
75 inch: 6000 euro (4500 euro)

KS9800

De KS9800 is het vlaggenschip van Samsung voor 2016 en is een van de beste tv’s die je nu kunt kopen. Op elk vlak is de KS9800 superieur ten opzichte van de KS8000 met een nog hogere brightness van 1500 nits, prachtige motion handling, zwartwaarde van 0,011 nits en veel betere local dimming. Dit is dan ook een FALD tv, in tegenstelling tot alle andere Samsung tv’s.

Let wel op: dit is een curved televisie. Curved voegt helemaal niets toe en ze zijn nog duurder dan de platte tv’s. Sowieso is de KS9800 peperduur.

De formaten en officiële prijzen:
65 inch: 4500 euro
78 inch: 10.000 euro
88 inch: 20.000 euro

Sony

XD93

Je zou zeggen dat juist Sony voor de laagste vertraging in tv’s zorgt, maar dat is niet het geval. Desondanks heeft Sony ook een paar hele mooie televisies waar je prima op kunt gamen, maar dat geldt alleen voor de twee topmodellen, want de andere Sony tv’s voldoen helaas niet aan de checklist. De Sony XD93 doet dat wel en heeft ondersteuning voor 4K, HDR 10, heeft een 10 bit paneel, maximale brightness van 1000, zwartwaarde van 0,035 en een goede motion handling.

Ondanks dat het een Edge-Lit tv is, is de local dimming een stuk beter dan in de Samsung KS7000 en KS8000, maar is hierdoor wel een stuk minder fel voor de HDR highlights. Buiten dat het een edge-lit tv is, is het grootste nadeel van de XD93 de vertraging. 36ms in Game Mode is nog te doen, maar zodra je HDR aanzet wordt dat 59ms.

De formaten en officiële prijzen (tussen haakjes de goedkoopste prijs online):
55 inch: 2100 euro (1700 euro)
65 inch: 3200 euro (2800 euro)

ZD9

De ZD9 is het paradepaardje van Sony en momenteel de beste LCD tv die je kunt kopen. De ZD9 heeft ondersteuning voor 4K, HDR 10, 10 bit paneel, 1900 nits brightness, 0,003 zwartwaarde en de beste motion handling en local dimming die er op dit moment beschikbaar is in een LCD tv.

Ook de ZD9 is een FALD tv en tikt daarmee de hele checklist met gemak af, maar de vertraging is net als bij de XD93 een beetje te hoog. In Game Mode is het net aan met 42ms, maar met HDR er bij kom je uit op 55ms. Anders was dit de perfecte televisie geweest, behalve de prijs dan.

De formaten en officiële prijzen:
65 inch: 5000 euro
75 inch: 8000 euro
100 inch: komt binnenkort, rond de 50.000 euro

Panasonic

DX900

Panasonic heeft 1 geschikte 4K HDR tv voor gaming, de DX900. Het is een FALD tv met een 10 bit paneel, maximale brightness van 1200 nits, minimale zwartwaarde van 0,025 nits en een vertraging van 40ms in Game Mode, zowel met en zonder HDR.

De Panasonic DX900 is zeker een goede optie, alleen de motion handling is niet fantastisch. Hierdoor zijn niet alle beelden altijd even soepel, vooral bij snelle beelden in bepaalde games. Het is absoluut niet slecht, maar niet zo goed als bij de concurrentie.

De formaten en officiële prijzen:
58 inch: 3200 euro
65 inch: 4000 euro

LG

B6, C6, E6 en G6

LG richt zich volledig op OLED en heeft een lijn van 4 tv’s die amper van elkaar verschillen, behalve dat de C6 curved is en de E6 en G6 veel beter geluid hebben. Ze hebben allemaal ondersteuning voor 4K, HDR 10 en zelfs Dolby Vision, 10 bit paneel, prima motion handling en minimale zwartwaarde van 0,0. So far so good, maar ook de LG OLED tv’s hebben wat nadelen.

OLED is een stuk minder fel dan LCD en de LG tv’s zitten dan ook rond de 650 nits. Dit wordt redelijk opgelost door de perfecte zwartwaarde, maar het verschil met high end LCD tv’s is nog best groot. Daarnaast is er wat geks aan de hand met de vertraging in de OLED panelen.

Er zit zo goed als geen verschil tussen de LG tv’s, maar de response tijd verschilt wel. De B6 zit in Game Mode op 43ms, maar in HDR varieert het tussen de 38 en 54ms. De C6, E6 en G6 zit in Game Mode op 34ms, maar in HDR op 67ms.

LG heeft al verschillende firmware updates uitgebracht om de vertraging naar beneden te halen en bezitters van de tv’s zijn zelfs een petitie begonnen om LG duidelijk te maken de response tijd te fixen.

De formaten en officiële prijzen (tussen haakjes de goedkoopste prijs online):
55 inch B6: 2700 euro (2300 euro)
65 inch B6: 4800 euro (3800 euro)
55 inch C6: 2800 euro (2500 euro)
65 inch C6: 5000 euro (4300 euro)
55 inch E6: 4000 euro
65 inch E6: 6000 euro
65 inch G6: 7000 euro
77 inch G6: 20.000 euro

Andere merken en monitoren

Philips heeft nog een 65 inch 4K HDR tv, maar de bovenstaande tv’s zijn betere alternatieven en verder heb je nog de Vizio P series en de LeEco tv’s, maar die zijn amper verkrijgbaar in Nederland en het importeren van je nieuwe peperdure tv raden we af. Buiten dat je waarschijnlijk lang moet wachten en veel invoerrechten moet betalen, is het een hel om zo’n groot ding terug te sturen, mocht er wat mis mee zijn.

Pc-gamers moeten overigens nog even geduld hebben, voordat ze van HDR gaming kunnen genieten, want er zijn op dit moment helemaal nog geen monitoren die HDR ondersteunen. De verwachting is dat de eerste HDR monitoren voor de pc ergens half 2017 zullen verschijnen.

Kopen of wachten?

Alle bovenstaande tv’s zijn dikke aanraders en je games zullen er fantastisch uitzien, maar dat is zoals uitgelegd alleen het geval bij de high end modellen en daar betaal je flink voor. Als je op zoek bent naar een nieuwe 4K HDR tv en je hebt het geld liggen, moet je er absoluut voor gaan, maar als je schrikt van deze prijzen hoef je echt niet heel lang meer te wachten tot de prijzen gaan zakken.

Begin januari presenteren alle grote tv-fabrikanten de nieuwe lijn voor 2017 tijdens CES, die verspreid over het komende jaar uit gaan komen. Op het moment dat het nieuwe model uitkomt kun je het bovenstaande 2016-model voor een veel lagere prijs in huis halen en dat is het perfecte moment om toe te slaan. Uiteraard moet je dan niet te lang kijken naar het 2017-model, want die zal weer een stuk beter zijn dan de bovenstaande modellen, maar daar betaal je dan weer de hoofdprijs voor. Zo blijf je aan de gang.

In een perfecte wereld zouden we de Sony ZD9 met de response tijd van Samsung tv’s en de zwartwaarde van OLED zien. Hopelijk komt er in 2017 een televisie uit die daar heel dicht bij in de buurt komt, want dan raden we echt volmondig aan in te stappen. We hebben namelijk al veel verschillende televisies HDR-content en gaming gecheckt en het verschil in kwaliteit tussen de ‘redelijk geprijsde’ tvs en de bovenstaande topmodellen als de Samsung KS9800 en Sony ZD9 is gigantisch. We verwachten dat er volgend jaar weer zo’n stap wordt gemaakt in de high end tv’s.

Laat je sowieso niet verleiden tot een goedkoop model of de eerste generatie HDR tv’s uit 2014 en begin 2015. Die zijn inderdaad een stuk vriendelijker geprijsd, maar ze laten de voordelen van HDR letterlijk niet goed zien en dat is nu juist waar games een stuk mooier van worden. Doe het niet en spaar door voor een goede 4K HDR televisie. Je kijkt er immers elke dag een paar uur naar!

Door Florian Houtkamp

Dit artikel delen:

Lees meer

Beeldmateriaal geannuleerde Tron-game duikt op Vijf verse video's van Final Fantasy 15 verschenen
35

Reacties op: Welke 4K-televisie moet je halen?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  unipro81

  • 24 november 2016 14:00
  Goed artikel…een puntje wat op dure tv's geen issue is, maar als je toch voor goedkopere tv's gaat wel is…zorg dat er een hdmi 2.0 aansluiting op zit! Ook voor als je voor een 4K monitor gaat…zonder hdmi 2.0 kan je namelijk nooit op 60fps komen in 4K (iets wat me bij games met lage eisen niet onmogelijk lijkt…zoals bepaalde indies, etc)

  Qua monitors valt het nog maar te bezien of er in 2017 überhaupt HDR modellen komen. Met name de brightness halen ze gewoon niet. 400 is al heel wat voor een monitor, laat staan 1000! Los daarvan kunnen veel schermen het technisch wel aan…als ze dan medio 2017 al komen, dan zullen ze ook nog eens semi-onbetaalbaar zijn, dus voor monitorgamers zou ik juist zeggen….vergeet HDR…zorg dat je een goed 10bit paneel hebt en zet je PS4 op FullRGB output…dat scheelt al enorm!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  woutzorz

  • 24 november 2016 14:15
  Dank voor dit stuk! Ik was blijkbaar niet de enige die er naar vroeg :P
  Denk dat ik voorlopig nog even wacht met 4K, eerst even sparen en daarna de grootste uitdaging: m'n vriendin overtuigen ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  unipro81

  • 24 november 2016 14:40
  @woutzorz

  Gewoon een beetje geduld is genoeg denk ik…volgend jaar koop je gewoon een goede 4K HDR met juiste eigenschappen voor de helft van wat die nu kost.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Slicesilencer

  • 24 november 2016 15:08
  @woutzorz
  Hilarisch dat jij 3 artikelen terug hier nog naar vraagt en paar uurtjes later staat het artikel online :) ben blij dat mijn tv hier tussen staat en dat ik goed onderzoek heb gedaan. nu nog even uitzoeken of ik HDR wel aan kan hebben in gaming mode zoals Guitar Hero aangaf.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  woutzorz

  • 24 november 2016 15:25
  @Slicesilencer haha ja idd, dit artikel kwam als geroepen :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  unipro81

  • 24 november 2016 14:46
  Wat overigens ook niet onbelangrijk is in het goedkopere segment…zorg dat hij minimaal 60Hz aan kan. Veel goedkope tv's draaien op maximaal 50Hz en dan kan je dus geen 60 fps games spelen…

  En met alle waarden ook checken dat het hardware waarden zijn en geen marketing (software) waarden…zoals schermen met 600Hz (yeah right) of 10 bit, terwijl ze stiekem 8bit zijn met een soort software acceleratie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  keepitfrosty

  • 24 november 2016 14:54
  Volgens mij is de motion handling op alledrie de samsung modellen dezelfde? Voor zover ik weet is het enige verschil idd de local dimming, behuizing en de helderheid.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Castus

  • 24 november 2016 14:57
  Er komt altijd wel weer iets nieuws.

  Ik heb zelf die OLED55E6. Echt een pefecte TV. Veel beter krijg je op dit moment niet met zulke zwartwaardes.

  Ook qua gaming doet hij het goed. 34 ms is echt prima en speel overwatch er goed mee.

  Enige punt is inderdaad HDR gaming. Ik heb de petitie toen ook getekend en ben benieuwd naar de firmware updates (die tevens nog niet uitgekomen zijn). Ik hoop dat de HDR inputlag ook rond de 34 ms komt te liggen. Dan kan ik de TV iedereen aanbevelen.

  De enige reden dat ik nog geen Ps4Pro heb gekocht is dan ook puur de inputlag op HDR. Mochten de updates dit in de toekomst veranderen dan koop ik gelijk een PS4Pro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 24 november 2016 15:55
  Heel leuk en aardig maar ik heb alleen in GTA Online een geld fabriek. ;-)

  Daarnaast heb ik een woonkamer van 3 meter breed dus dan is 50 inch veels te groot. En ik denk dat veel mensen dit issue hebben.

  Verder wel een goed artikel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 24 november 2016 16:19
  Heb zelf toch gekozen voor de Oled van LG. Je kan zo blijven wachten en uitstellen etc. Ieder jaar toch nieuwe modellen die telkens iets extra's toevoegen. Zolang er geen top games op de ps zijn, zie ik nu totaal geen reden voor de aanschaf van een pro

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clausbmf

  • 26 november 2016 11:48
  @Aquemini ok maar gamen in hdr op 67ms is voor mij not done ufc2 en fifa loop ik achter, samsung all the way. liefst zie ik ooit een scherm met 1 ms

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 2 december 2016 11:22
  @clausbmf
  Dat LG probleem met de PS4pro kan je zelf oplossen en LG komt toch spoedig met een update. 1ms gaan we de komende jaren niet zien in de huiskamer. Ik heb 1ms op me pc en native uhd.
  Desalniettemin, geniet ik ook graag in de huiskamer van uhd. Nu nog enkel voor films en series, maar die pspro gaat er wel komen. Komt allemaal goed de komende tijd met de pspro en udh tv's (ook met die van lg)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 2 december 2016 11:28
  @clausbmf
  Dat LG probleem met de PS4pro kan je zelf oplossen en LG komt toch spoedig met een update. 1ms gaan we de komende jaren niet zien in de huiskamer. Ik heb 1ms op me pc en native uhd.
  Desalniettemin, geniet ik ook graag in de huiskamer van uhd. Nu nog enkel voor films en series, maar die pspro gaat er wel komen. Komt allemaal goed de komende tijd met de pspro en udh tv's (ook met die van lg)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tektwo

  • 24 november 2016 17:41
  de ks8000 wordt het voor mij. Dat is echt een prima Gamers tv volgens mij. Ik wil dan wel de 65 inch

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Scream2Late

  • 25 november 2016 08:21
  @Tektwo

  65 inh worden de problemen met de backlight duidelijk zichtbaar omdat het een edge led is

  Game / kijk je veel in een compleet verduitsterde kamer dan is het een waardeloze tv

  Zwat = donker grijs dan

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clausbmf

  • 22 december 2016 09:44
  @Scream2Late ik kan alleen naar 49 inch zit er 3 meter vanaf hoe is die backlight dan?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Draven

  • 24 november 2016 18:53
  Ik wacht nog even.
  Mijn Panasonic plasma werkt nog prima.
  De vervanger gaat in ieder geval een OLED worden.
  Maar de techniek is nog niet waar het moet zijn.
  Nog één of twee jaartjes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Scream2Late

  • 25 november 2016 17:05
  @Draven

  plasma beter krijg je niet , helaas is in mijn zt 60 de bliksem ingeslagen een aantal jaren geleden

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rpenning

  • 24 november 2016 20:09
  Ik moet zeggen ik heb een 4k tv van zon 6oo euro een samsung zo der hdr dat is wel jammer maar ik moet zeggen met mijn ps4 pro dat ik niet kan klagen alles ziet er super gelikt uit, maar ik geloof best dat als je zon oled hdr tv hebt dat het dan nog een stuk mooier is zeer goed artikel!!!!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 24 november 2016 21:40
  40 ms lijkt me eerlijk gezegd nog steeds teveel gezien dat al iets meer is dan 33.33 ms wat dus 30 fps is. Dan zijn er ook nog games die op 60 fps draaien, denk dat je dan een vreemd gevoel er bij krijgt, als het spel 2 keer zo snel loopt dan je input verwerkt wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.