Achtergrond
Gamescom

Wat verwacht de GNL-redactie van Gamescom 2016?

Jetzt geht's los!

Geschreven door Michel Musters op

Deze week reist een gedeelte van de Gamer.nl-redactie zoals elk jaar weer af naar Duitsland om aldaar verslag te doen van Gamescom. Het is de drukst bezochte gamebeurs ter wereld en dat is ook niet zo gek aangezien het ook voor het grote publiek open is. Wat verwacht de Gamer.nl-redactie dit jaar van de beurs?

Hoewel we elk jaar weer veel zin hebben om richting Gamescom te gaan, valt het wel op dat de drie consoleboeren dit jaar allemaal geen persconferentie houden. Afgelopen jaren werd er zo nu en dan een nieuwe versie van een console, een rits nieuwe games of een spectaculaire prijsdaling tijdens een persconferentie aangekondigd, maar daar lijkt dit jaar de kans dus klein op.

Deze toch wat terughoudende verwachtingen zijn ook terug te lezen in de reacties van Gamer.nl-redactieleden. Toch lijkt de redactie genoeg redenen te hebben om enthousiast deze week in te gaan!

Gamescom

Bastiaan Vroegop:

Het wordt wat zoeken om de echt nieuwe dingen op Gamescom te vinden, vermoed ik. E3 is nog maar een paar maanden terug en alles wijst er op dat de Paris Games Week dit jaar belangrijker is voor de grote uitgevers, dus ik vrees dat we vooral veel E3-materiaal opnieuw zullen zien.

Niet dat het alleen maar oud spul wordt. Duitsland is al jaren een fanatiek pc-land, dus vermoedelijk zal de harde kern goed worden bediend. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat het één en ander over de aankomende Elite: Dangerous-update zal worden aangekondigd. En Microsoft heeft wel een eigen evenement een dag voor de persdag, dus daar zal vast het nodige nieuwe materiaal worden getoond.

Simon Zijlemans:

Ja, deze man gaat weer een keer naar Gamescom en daar is maar één reden voor. Er zal daar niets staan wat ik wil spelen. Games waar ik naar uitkijk, zoals The Last Guardian en Final Fantasy 15, wil ik juist niet spelen totdat ze uitkomen en voor de rest geloof ik het wel wat dit jaar te bieden heeft.

Maar goed, de reden dat ik dus wel ga: Destiny: Rise of Iron. Ik ga 'm spelen, streamen, opvreten, boos worden op alles wat ik niet vet vind en uiteindelijk toch omarmen omdat ik weet dat dit weer een uur of 200 gespeeld gaat worden. Ik hartje Destiny best wel, mocht dat nog niet duidelijk zijn.

Destiny Rise of Iron

Erik Nusselder:

Het wordt een rare GamesCom: is er wel iets te zien dat we op de E3 niet hebben gespot? Waar er normaal gesproken persconferenties zijn om naar uit te kijken, valt dat dit jaar bitter tegen.

Toch, een hoop games op één plek verzameld, dat kan alleen maar goed zijn. En misschien komt er nog wel wat nieuws uit van games waar ik erg naar uitkijk. Hoe gaat het met Final Fantasy 15 nu de game is uitgesteld? Krijgen we nog wat meer van Persona 5 te zien? En PlayStation VR is bijna uit: zijn er nog meer nieuwe ervaringen om naar uit te kijken?

Michel Musters:

Ik hoop stiekem op nog een paar verrassingen, maar ik heb mij er op ingesteld dat deze Gamescom de editie van de verfijning wordt. De games meepakken die we op E3 net hebben gemist, of hier en daar een nieuwe demo zien te vinden. En dat gaat heus wel lukken. Ter illustratie: op E3 kreeg ik nog een presentatie van Yooka-Laylee, terwijl ik deze Gamescom een hands-on sessie heb.

Zo zijn er nog wel een paar voorbeelden te geven, waar ik helaas nog mijn mond over moet houden. Maar ik weet zeker dat een aantal previews Gamer.nl-bezoekers zeer blij gaat maken.

Yooka Laylee

Wilbert Meetsma:

Gamescom draait dit jaar voor mij om PlayStation VR. Ook al bezit ik geen PS4, ik wens Sony alle succes toe bij hun gewaagde stap in deze kersverse markt. Dat is niet helemaal onzelfzuchtig, want een grotere playerbase voor virtual reality betekent meer en betere games voor mij op de Vive.

Qua vr-games ben ik vooral benieuwd naar meer informatie over Star Trek Bridge Crew van Ubisoft. De game, waarbij je samen met anderen de brug van een Federation-schip bemant, klinkt als een gouden greep en wist op de E3 al veel lof te oogsten. Zo kort na de E3 en zo kort voordat het hoogseizoen losbarst verwacht ik weinig wereldschokkend nieuws, maar Battlefield 1 en Dishonored 2 te zien krijgen is altijd leuk.

Sam Beesems:

Ik kan wel gaan klagen over het feit dat ontwikkelaars dit jaar minder interesse in de Gamescom lijken te hebben, maar er blijft gelukkig nog genoeg te doen. Zo staan er interviews voor Dishonered en Prey op het menu, maar ga ik hopelijk ook Mafia 3 van dichtbij zien. Daarnaast krijg ik hopelijk de gelegenheid om alle meegereisde InsideGamer-redactieleden een jantje of twee te geven in Fifa 17.

Maar waar ik nog het meest naar uitkijk, zijn de mensen op de beursvloer. Ondanks de bizarre drukte komen mensen elk jaar weer verkleed en verheugd op de Gamescom af, waardoor zelfs onze oosterburen af en toe een stukje gezelligheid creëren. Oh, en natuurlijk honderd braadworsten, want anders is het geen Gamescom.

Gamescom gaat aanstaande woensdag van start voor de pers en een dag later voor het grote publiek. Laat hieronder weten waar jij naar uitkijkt en of je ook gaat!

Dit artikel delen:

Lees meer

Fans spelen Batman: Arkham VR Een post-apocalyptisch pretpark in Fallout 4's Nuka-World
2

Reacties op: Wat verwacht de GNL-redactie van Gamescom 2016?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Floks

  • 15 augustus 2016 17:22
  Ik kijk duidelijk uit naar BF1, op de gamescom komt zoiezo een nieuwe map, en komt er meer over de paarden in de game.
  Misschien laat EA nog wat meer los over de singleplayer van Titanfall2.

  Warthunder met hun boten, heb hebben namelijk nu alleen nog maar een teazer gezien.

  Mafia 3 natuurlijk.

  Misschien nog wat uitbreidingen en/of indie games.

  @redactie, waren jullie nog naar campzone geweest?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • incarnatus

  • 15 augustus 2016 17:43
  Gamer.nl neem ook een kijkje bij de stand van Lenovo. LENOVO / ESL booth (hall 9.1, booth C053)

  Empyrion Galactic Survival (indie survival game) staat hier namenlijk.

  Het is een combi van Space engineers met No mans sky.

  Het is een zeer vermakelijk spel ondanks dat het nog in Alpha phase zit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.