Bij Gamer.nl zijn we er natuurlijk ook gewoon bij aankomende zaterdag (van 0:00 tot 3:00), om je van het laatste nieuws te voorzien. Maar voordat het zover is kunnen we alvast een beetje speculeren. Bij deze een klein overzicht van alles dat we kunnen verwachten.

De zekerheidjes

Tijdens de drie uur aan VGX komen er sowieso een hoop trailers en gameplaydemo’s voorbij. De onderste titels krijgen in ieder geval screentime tijdens of vlak voor het evenement:

-    TitanFall
-    The Witcher 3: Wild Hunt
-    Quantum Break
-    Thief   
-    The Division
-    South Park: The Stick of Truth
-    Dying Light
-    Broken Age
-    Reeds aangekondigde Wii U-game

De VGX zijn natuurlijk ook een ideaal moment om bijvoorbeeld een releasedatum aan te kondigen. Die hebben we nog niet van The Witcher 3 en Quantum Break, dus dat wordt de hoogste tijd.

De speculatie

Microsoft heeft Halo, Sony heeft Uncharted. Laatstgenoemde werd zelfs al aangekondigd voor PS4 tijdens het Amerikaanse launchevent voor de nieuwe console. De VGX zijn wat ons betreft een ideaal moment om een langere trailer te tonen. Microsoft kan na de eerste launchgames wel een klapper als Halo gebruiken om gamers ook enthousiast te maken voor de toekomst van de Xbox One.

Nintendo’s Wii U-game moet natuurlijk Super Smash Bros. zijn. Of dat ‘m ook wordt, blijft nog even afwachten. Nintendo Amerika’s Reggie Fils-Aime komt de gameplay in ieder geval hoogstpersoonlijk onthullen. 

Square Enix belooft twee trailers tijdens het evenement en toont vooraf al 15 minuten aan Thief-gameplay. Als een van de trailers een aankondiging van Tomb Raider voor PS4 en Xbox is, wat wordt dan de tweede? Over Sleeping Dogs 2 horen we volgend jaar pas nieuwe details, dus de nieuwe Deus Ex voelt als een logische kandidaat. Final Fantasy 15 lijkt momenteel nog wat ver weg.

De rest

Fans vinden het tijd voor een onthulling van Mass Effect 4, maar niets wijst daar op. Ondertussen hoopt Sony Santa Monica binnenkort zijn nieuwe project te kunnen laten zien. Of dat al tijdens de VGX gebeurt? Wie zal het zeggen. Het is wel de ideale gelegenheid voor zowel Microsoft als Sony om weer even de spotlight te stelen. De eerstvolgende op consumenten gerichte beurs is de E3 en die vindt pas in juni 2014 plaats. Tot die tijd verkopen beide partijen het liefst alvast nog enkele miljoenen exemplaren van hun Xbox One en PS4. Het zou ons dus niets verbazen als er nog wat gloednieuwe games aangekondigd worden.

Fallout 4

Helaas, Fallout 4 hoeven we niet te verwachten. Op thesurvivor2299.com loopt een mysterieuze teller af naar 11 december. We hadden het aanvankelijk als een hoax aangemerkt, want de website werd gehost in Polen. Inmiddels wijst het I.P.-adres naar Maryland in de Verenigde Staten, waar Bethesda gevestigd is. Maar vandaag laat Bethesda weten niets op VGX te laten zien. Droog je tranen, Fallout 4 komt er vast ooit aan, maar dit weekend gaan we er hoogstwaarschijnlijk dus niets van zien.

Schakel morgen om klokslag middernacht in op Gamer.nl voor het laatste nieuws en trailers van de VGX-awards.