Aankomend weekend wordt Jaarbeurs Utrecht overgenomen door een leger aan mensen. Jongens en meiden, mannen en vrouwen, de diversiteit zal er weer niet om liegen. Ze hebben één ding gemeen: het zijn natuurlijk gamers. Dit weekend vindt de Gameplay 07 plaats en bezoekers mogen zich drie dagen even in een paradijs wanen.

Hoe overtref je Gameplay 06? De beurs van vorig jaar was een groot succes en het wordt tegenwoordig niet voor niets het grootste game-event van de Benelux genoemd. Voor velen is dit het dichtste in de buurt dat ze ooit zullen komen bij die goede oude E3 show.

Gelukkig heeft de organisatie een antwoord gevonden op onze vraag. En dat antwoord luidt meer, groter, beter. Dat uit zich alleen al in het feit dat de beurs van één hal naar twee hallen is gegroeid. Twee hallen betekent meer ruimte voor demopods, stands en PC's. Daarnaast is er weer het podium waar elke dag de nodige shows worden weggegeven. Zo komt Krezip vrijdag langs om te kijken wie de beste Guitar Hero is (en of ze zelf nog wat muzieklessen nodig hebben), treedt The Partysquad op en is er een boothbabe van het jaar competitie als afsluiter op zondag.

Competities

Eerlijk is eerlijk: de meeste gamers houden wel van een uitdaging, helemaal als die van een ander persoon komt. Ook op dat gebied valt er voldoende te beleven op Gameplay 07. Hieronder vind je een greep uit de competities die zullen plaatsvinden en waar je ter plekke aan mee kan doen.

FIFA 08

Op de stand van de FIFA Interactive Worldcup kun je elke dag meedoen aan de FIFA 08 Challenge. De opzet is simpel. Speel een potje tegen een willekeurige bezoeker die dat moment ook bij de demopod staat en versla hem. Winnaar krijgt een goodie, de verliezer niks.

Guitar Hero III

Toon je vaardigheden op de stand van de Free Record Shop bij de Guitar Hero III competitie en plaats je dagelijks voor de finale op het grote Wizzl hoofdpodium. De man/vrouw die daar elke dag het beste uit de strijd komt, gaat naar de Grote Finale tijdens het concert van Krezip in de Heineken Music Hall!

World of Conflict

Op de stand van Mycom kun je aan de slag met deze briljante RTS van Vivendi. Laat zien hoe groot je strategische vermogen is en win een leuk prijsje. 

Super Mario Galaxy

Speel een stuk van de nieuwe Super Mario Galaxy uit en win een leuke goodie. Op de Nintendo stand.

Warhawk

Werk in de PS3 Dome met 10 man tegelijk dogfights af in deze spectaculaire shooter op de PlayStation 3. Diegen met de meeste kills wint een exclusief Warhawk-shirt.

Quake 4

Kwalificeer je op de Philips amBX-stand voor de Quake 4 demoshow op het Wizzl hoofdpodium. Daar moet je aan de bak tegen Quake 4 topper Ivo 'Forever' Lindhout. Alleen bij een frag maak je kans op de hoofdprijs: een complete amBX-set.   

Frontlines Fuel of War

Speel Frontlines: Fuel of War en maak kans op vette prijzen zoals een razendsnelle Commodore PC.

Game-bingo Bij de stand van Budgetgaming kun je een kaartje halen met daarop een aantal game-namen. Met behulp van een scherm kun je vervolgens in bingostijl de namen wegkruizen van de games die op jouw kaart staan. Er zijn leuke prijzen te winnen zoals de PES2008 strategy guide, Halo3 strategy guide, Future Zone tassen met inhoud, Call of Duty 4 en Project Gotham Racing 4.Games

Maar natuurlijk is de grootste troef van Gameplay het aanbod aan games. Titels die nog niet in de winkels liggen, sommigen zelfs pas volgend jaar, maar waar bezoekers nu al een voorproefje van kunnen krijgen. Games als Devil May Cry 4 en Rock Band, die pas volgend jaar in Nederland verwacht worden, zullen dit weekend al klaar staan om gespeeld te worden.

Toegegeven, er zijn ook een aantal games speelbaar die al gewoon in de winkels liggen. We denken echter dat met zoveel topgames deze winter heel wat mensen nog twijfelen over wat ze nou precies moeten komen en ook daarvoor is de Gameplay 07 zeer geschikt. Probeer een game uit en koop die daarna doodleuk in een Free Record Shop op de beurs. Zorg dat, als je er van in het bezit bent, je een Power Unlimited VIG-card meeneemt voor een korting van 10 euro voor alle games vanaf 44,99 euro.

Hier vind je de complete lijst van speelbare games op Gameplay 07:

ACTIVISION

Call of Duty 4Guitar Hero III (op stand van Free Record Shop)Unreal Tournament 3 (op de stand van Acer/Intel)Quake 4 (op stand van Philips amBX)

CAPCOM

Devil May Cry 4 (op OPM-gedeelte PlayStation stand)

EIDOS

Kane & Lynch (op OPM-gedeelte PlayStation stand)

ELECTRONIC ARTS

CrysisRock BandFIFA 08 (op speciale FIFA Interactive World Cup stand)FIFA Street 3The Orange Box (HalfLife 2)Need for Speed ProStreet Hellgate:LondonBoogieMedal of Honor AirborneMeet the RobinsonsThe Simpsons SkateArmy of TwoTiger Woods PGA Tour 2008High School Musical: Sing ItDisney Princess

MICROSOFT

Mass Effect Project Gothan Racing 4Halo 3Kingdom under Fire: Circle of DoomViva Pinata Party AnimalsBlue Dragon

NED DEVIL

Warmonger Operation: Downtown Destruction (op de stand van Acer/Intel)

NINTENDO WII

Super Mario GalaxyMetroid Prime 3 CorruptionLink\'s Crossbow Training (met Wii Zapper)Endless OceanResident Evil: The Umbrella ChroniclesPokémon Battle RevolutionSuper Paper Mario Rockstar Table Tennis

DS

Advanced Wars 2Mario Party DSThe Legend of Zelda: Phantom HourglassSight Training: Enjoy Exercising And Relaxing Your EyesNaruto: Ninja Council - European VersionFreshly Picked: Tingle?s Rosy Rupeeland

PLAYSTATION PS3 Ratchet & Clank Tools of Destruction Heavenly Sword Uncharted Drake's Fortune Lair FolkloreEye of Judgement PSP

Wipeout Pulse Pursuit Force Extreme Justice Syphon Filter Logans Shadow ATV off road fury 4 SOCOM Tactical Strike

PS3/PSN

Warhawk (speelbaar in LAN opstelling met Dogfight competities) WIPEOUT HD PAIN Riff: Everyday Shooter, Toy HomePixel Junk RacersTekken 5 DRGran Turismo 5 (demo)

ROCKSTAR

Rockstar Table Tennis (op stand Nintendo)

SEGA

Virtua Tennis 3 Virtua Fighter 5 (Xbox 360) SEGA Rally Mario & Sonic op de Olympische SpelenThe Golden CompassUniverse At War: Earth Assault Condemned 2The ClubViking Battle for Asgard

THQ

Frontlines Fuel of War (op de stand van InsideGamer)

UBISOFT

Assassin's Creed Haze Rayman Raving Rabbids 2 Beowulf The Settlers 6 Naruto Rise of a Ninja CSI: Hard Evidence Surf's Up Dark Messiah

VIVENDI

Timeshift (op stand PlayStation)World in Conflict (op de Asus stand)

Details

Wij van Gamer.nl lopen er ook rond met kaartjes voor Games in Concert 2. Twijfel er dus niet aan of je ons moet aanspreken want dit is natuurlijk wel de meest handige en persoonlijke manier een kaartje naar het muziekspektakel te krijgen!

Nog even voor alle duidelijkheid:

Gameplay 07 vindt dit jaar plaats in Jaarbeurs Utrecht.

Openingstijden:

Vrijdag 23 november: 12.00 - 19.00 uur

Zaterdag 24 november: 10.00 - 17.00 uur

Zondag 25 november: 10.00 - 17.00 uur

Op de website vind je alle verdere details en hoe je een kaartje bemachtigt. We zien je daar!