The Lord of the Rings: War of the Ring is de eerste RTS game gebaseerd op de boeken reeks van Tolkien. Gedurende de game heb je de controle over zowel de goede als de kwade machten die op Middle Earth rond lopen. Speel met of tegen je vrienden, terwijl je de gevechten naspeelt uit de boeken van Tolkien.

The Lord of the Rings: War of the Ring maakt gebruik van 3D graphics en tonen de wereld van Middle Earth zoals je ze nog nooit gezien hebt. Alle characters uit de boeken maken hun opwachting en zorgen voor speciale krachten bij de rest van je legers. Verwacht de namen als Legolas, Aragorn, Gimli, Frodo, Gollum en Saruman, maar dit zijn niet de enige die je zult tegenkomen.

Het is dus de keuze aan de speler te kiezen voor het vernietigen van de Ring of het voorkomen van dit, door de donkere kant van het verhaal te spelen.

Online Multiplayer gevechten in een Middle Earth setting.

Gebruik vele oogverblindende magische spreuken op het slagveld als zowel de macht van het goed als de macht van het kwaad, terwijl je vecht om de overwinning en de controle over Middle Earth.

Versterk je legers met de speciale gaves van onder andere Legolas, Aragorn, Gimli, Frodo, Gollum en Sauron.

Versla je computer tegenstanders in 20 single player campagnes en 3 multiplayer modes tot 8 spelers.