Agent/Whore of the Orient - Rockstar North werkt al zeker sinds 2007 aan spionagetitel Agent en we horen er níets over. Af en toe lekken er wat berichtjes over de game uit, die ooit was bedoeld voor de PlayStation 3. De rechten op de game zijn vorig jaar vernieuwd, dus we hadden iets van een trailer verwacht. Helaas. Hetzelfde geldt voor action-adventure Whore of the Orient van Rockstar-partner Team Bondi (L.A. Noire). Niets, nada, njet.

Assassin's Creed Comet - De projectnamen Comet en Unity lekten een paar maanden geleden uit en Unity werd als snel officieel bevestigd door Ubisoft. Wat Comet precies is weet niemand, alleen dat het waarschijnlijk een Assassin's Creed 4-spin-off is voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Ubisoft richtte echter al haar pijlen op de promotie van Unity en deed nieuws over Comet af met een ''hopefully soon''.

Beyond Good and Evil 2 - Ubisoft, wat zitten jullie in vredesnaam te doen met Beyond Good & Evil? Helemaal terug in 2008 kregen we een prachtige teaser te zien van de geliefde cult-klassieker. Tussendoor is het spel stilgezet om aan Rayman te werken en daarna volgden jarenlang 'je suis desolé, het komt wat later' van de Franse ontwikkelaar. Zo ook deze E3.


Black Tusk Studios - Al lang voor de aankondiging van de Xbox One werkte Black Tusk aan dé vervanger van de Halo-franchise voor Microsoft... en die is compleet verdwenen. Was de game gewoon te slecht? Of waren de Halo-fans te dominant? Het antwoord op dit dure mysterie zullen we voorlopig niet krijgen. De studio werkt sinds kort aan Gears of War 4, dat nog te vers in productie was voor de E3.

Command & Conquer - Het is geen understatement dat EA de belangrijke Command & Conquer-franchise loopt de verkwanselen. Na het verschrikkelijke vierde deel moest EA het beter doen met de free-to-play-game Command & Conquer (eigenlijk Generals 2). Fans vonden het waardeloos, dus die werd geannuleerd en een nieuwe studio moest aan de slag met de serie. Wie, wat en waar gaat dit gebeuren? EA had de afgelopen dagen niets te melden.

Cyberpunk 2077 - Cyberpunk werd twee jaar terug aangekondigd met een pracht van een teaser. Daarna werd de game vertraagd naar 2015 en nu weten we eigenlijk niets meer over de sci-fi role-playing game. CD Projekt Red is 100% voor haar fenomenale project The Witcher 3 gegaan. Iets van een update hadden we wel gewaardeerd van de Polen.

Deus Ex Universe - Die ándere sciencefiction role-playing game waar we massaal naar uitkijken. Deus Ex: Human Revolution kwam uit in 2011, dus we beginnen ongeduldig op onze horloges te tikken voor het vervolg. Meer dan een vervolg zelfs: het wordt een heel netwerk aan games volgens Eidos Montreal. We zijn diep teleurgesteld dat Square Enix ons niets meer dan een nieuw logo heeft gegeven.

Fallout 4 - We hebben het net even gecheckt en jawel, Skyrim staat nog steeds in de Top 10 van dagelijks meest gespeelde games. Niet slecht voor een buggy game uit 2011. Het is dan ook niet gek dat de wereld massaal roept om de volgende openwereldgame van Bethesda. Vorige maand liet Bethesda weten dat ze nog lang niet gaan praten over hun volgende project en daar hebben ze zich helaas aan gehouden.

Final Fantasy 15 - Weer zo'n game die al sinds Sint Juttemis in ontwikkeling is, oftewel 2006. We kijken uit naar deze aflevering vanwege de modernere, meer gritty draai die Square Enix aan de Fantasy serie geeft. Vorig jaar kregen we een uitgebreide trailer, dit jaar moesten fans het slechts doen met Final Fantasy Explorers voor 3DS en Final Fantasy VII G-Bike voor de telefoons. Toet toet.

Fortnite - Fortnite was begin dit jaar speelbaar voor een select clubje mensen, maar voor het grote publiek houdt Epic al drie jaar haar mond over de survivalgame. Vreemd, want heel veel mensen hebben er zin in en de game zou dit jaar uit moeten komen. Met nog zes maanden op de klok en geen aanwezigheid op deze E3 lijkt er iets niet goed te gaan bij Epic.

Guerrilla's nieuwe IP - Ons Neerlands trots Guerrilla is het slagschip van Sony in de strijd tegen Microsoft. Maar de Amsterdammers willen graag laten zien dat ze meer kunnen dan space nazi's naar de hel schieten en werken aan een nieuw IP. Deze was nog niet in een staat om mee te shinen op de E3, dus Sony bewaart het waarschijnlijk voor volgend jaar. Wel was Killzone-uitbreiding Intercept te spelen.

Telltale Game of Thrones - Voor de tv-fanaten onder het publiek stiekem de leukste verrassing van vorig jaar. De pijnlijke keuzemomenten in Telltales adventure-games zijn perfect voor de bloederige wereld van A Song of Ice And Fire. Telltale vond de E3 echter niet de juiste plek voor dergelijke informatie en belooft ons meer in te fluisteren voor de winter arriveert. Oftewel GamesCom 2014.

Just Cause 3/Mad Max - Gerard is naar Los Angeles afgereisd om persoonlijk de aankondiging van Just Cause 3 te kunnen meemaken. Helaas, hij moet zich nu vermaken met slechts The Witcher 3 en The Division. Avalanche Studios had in april gehint naar een aankondiging, maar is niet eens op de beurs te vinden. Dus ook Avalanches Mad Max niet, dat wel aanwezig was op GamesCom in 2013.

Left 4 Dead 3 - Originele bedenker Turtle Rock Studios werkt nu zelfstandig aan Evolve, maar Valve is onofficieel bezig met het nieuwe Left 4 Dead-deel. Iedereen hoopte dat E3 2014 de coming out van de zwijgzame studio zou zijn, maar Valve houdt de informatiekraan dicht. Jammer, want voor iedereen met een nieuwe console zou een vaak herspeelbare titel als Left 4 Dead welkom zijn. Over die andere game van Valve zeggen we niets.

Majora's Mask 3DS - Nintendo 3DS-eigenaren hebben ook dromen en een The Legend of Zelda: Majora’s Mask-remake is er een van. Nintendo plaagt fans al langer met het idee dat ze hieraan werken, maar een bevestiging of beelden willen maar niet komen. Zelda-baas Eiji Aonuma heeft op de E3 laten weten dat ze er zich bewust van zijn en plaagt de fans nog wat verder met niets.

Project Kara/The Dark Sorcerer - Wat Quantic Dreams nieuwe game precies gaat zijn weet niemand. Goede kandidaten zijn Project Kara en The Dark Sorcerer, de tech demo's waarmee Sony kon opscheppen over de kracht van de PlayStation. Vooral Kara werd gewaardeerd door het publiek, vanwege haar emotionele introductie. Als 'regisseur' David Cage ook sympathie heeft voor zijn fans, dan zouden nu zo'n beetje de eerste beelden moeten vrijkomen.

Red Dead Redemption 2 - Rockstar is klaar met Grand Theft Auto V, dus het is tijd voor een nieuwe openwereldgame. De naam die je in alle comments en fora ziet opduiken is western-shooter Red Dead Redemption uit 2010, zelf een opvolger van Red Dead Revolver. Helaas heeft Rockstar maar één aankondiging gedaan, en dat was simpelweg de melding dat GTA V naar de pc en next-gen-consoles zou gaan.

Sleeping Dogs: Triad Wars - We blijven deze lijst maar terugkomen op Square Enix-spellen. De uitgever hield drie dagen lang presentaties op de E3, maar alles wat we van ze wílden zien werd achtergehouden. Zo ook Sleeping Dogs-sequel Triad Wars, waarvan gezegd werd dat deze in 2014 onthuld zou worden. We hopen dan maar dat Square Enix een complete hal op GamesCom gaat afhuren...

StarCraft II: Legacy of the Void - Blizzard is niet echt een E3-dier, maar stiekem hadden we het leuk gevonden om wat informatie over het laatste deel in het StarCraft II-drieluik te krijgen. Of een mooie cinematic over de leidende Protoss-factie of zo. Helaas, Blizzard laat ons lekker wachten tot BlizzCon.

De tweede Star Wars-game - Star Wars Battlefront is niet de enige Star Wars-game in ontwikkeling bij EA. Visceral Games werkt aan een nieuw, waarschijnlijk singleplayeravontuur. Aangezien Battlefront wordt doorgezet, kunnen we hopen dat de Dead Space-maker ook de Jedi Knight-serie gaat voortzetten. Leuk detail: 'onze' Arjan Brussee zou best eens leiding aan dit team kunnen geven.

The Last Guardian - De spirituele opvolger van Ico en Shadow of the Colossus is niet geannuleerd. Dat weten we nu zeker sinds deze E3. En daar blijft het bij.