Achtergrond

Vrijmimod: Vijf mods voor Life is Strange

Pas het leven aan

Geschreven door Aida . op
Elke vrijdag verzamelen we op Gamer.nl mods waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn. Deze week werd de releasedatum voor de allerlaatste aflevering uit Life is Strange bekendgemaakt. Op 20 oktober komt het populaire spel van Square Enix ten einde en weten we of Arcadia Bay de gigantische verwoesting uit Max haar visioen overleeft. Hoewel er weinig mods beschikbaar zijn voor deze game, hebben we toch ons best gedaan om deze week vijf mods voor Life is Strange te presenteren.

Max Retexture

Max Caulfield uit Life is Strange is een sterk, uniek personage uit Life is Strange. Haar manier van praten, kleden en handelen veroverde al snel de harten van vele gamers. Toch zijn er modders die dingen in de game willen veranderen – en soms hebben deze dingen betrekking tot Max zelf. In deze Max Retexture mod wordt Max’s bekende hoodie een beetje aangepast en krijgt ze een ander shirt aan. Het is een kleine aanpassing, maar voor wie Max in een andere look wil zien, is deze mod geschikt.

Het programma Texmod is nodig om deze Retexture mod te kunnen gebruiken. TexMod is via deze site te downloaden – de Retexture Mod zelf is hier te downloaden

Clothes Mod

Nu we het toch over een ‘andere look’ hebben, presenteren we gelijk de volgende Clothes Mod. Deze mod bevat verschillende nieuwe outfits voor de game. Deze zijn beschikbaar voor elke aflevering die voor de game is uitgekomen. Er zijn daarnaast ook verschillende variaties. Zo is Chloe te zien in een Nirvana shirt en draagt Max een shirt van de band Nine Inch Nails. Wellicht heeft Max een drastische ommezwaai gemaakt in muziekstijl.

De mod is hier te downloaden. 

Light and shadows boost mod

Life is Strange is een game met allerlei locaties om te verkennen. De mooie shots van de zonsondergang die we krijgen tijdens een gesprek tussen Max en Chloe, of de shots van de omgevingen die voorbij komen als Max een busrit neemt – alles draagt bij aan de feel van de game. Deze mod geeft een boost aan het licht en de schaduwen in de game, wat ervoor zorgt dat de omgevingen beter tot hun recht komen in de game.

De mod is hier te downloaden. 

Alternate View mod

Deze mod verandert eigenlijk niet veel aan de game zelf, maar zorgt ervoor dat scenes vanuit een andere hoek kunnen worden bekeken. Dit is bijvoorbeeld erg handig als spelers zelf screenshots van de game willen maken. Andere gamers zijn wat creatiever geweest met deze mod: het is namelijk mogelijk de plottwist – dan wel niet cliffhanger – van aflevering vier vanuit een andere hoek te bekijken.

Door deze mod wordt die verrassende scene op één of andere manier net een klein beetje enger om te kijken en kunnen bepaalde details beter worden bekeken. Er is een video beschikbaar waarin de mod gebruikt wordt tijdens deze laatste scene. Deze video bevat logischerwijs spoilers. 

Klik hier om de pagina voor de mod te bezoeken. 

3D-mod

Als laatste bekijken we een mod die allerlei aanpassingen maakt aan de game en de game klaarstoomt voor 3D. Elke scene uit de game wordt zo aangepast dat het spel gespeeld kan worden in 3D. Hiervoor hebben spelers een systeem nodig met NVIDIA 3D Vision. Daarnaast worden problemen in het spel ook de wereld uitgeholpen met deze mod. Lichteffecten en problemen met mist, reflecties op de grond en schaduwen worden verbeterd. Deze modder heeft deze aanpassingen voor elke aflevering uit de game gemaakt en update de mod-pagina zodra er een nieuwe aflevering uit is.

Klik hier om de pagina van de mod te bezoeken. Hier zijn alle details over de mod te vinden, waaronder ook de instructies voor installatie.  

Dit artikel delen:

Lees meer

343 Industries werkt al aan verhaal voor Halo 6 VN: 'Games maken kinderen moordlustige zombies'
4

Reacties op: Vrijmimod: Vijf mods voor Life is Strange

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Apetjoek

  • 25 september 2015 20:19
  Ik heb een beetje het gevoel dat Vrijmimod in het leven is geroepen vanwege de naam in plaats van de content.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  chemicalscum

  • 27 september 2015 10:14
  Aandacht voor mods is altijd goed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 27 september 2015 14:31
  Precies!

  Alleen of dit hiervoor de juiste website is, het is voornamelijk console gerelateerd publiek dat hier komt na mijn idee. Staan jammergenoeg alleen amper reacties onder MOD gerelateerde berichten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RPGer

  • 28 september 2015 12:35
  Ik ben een behoorlijke hardcore 3D gamer en blij dat er eindelijk eens een klein beetje aandacht aan wordt gegeven. 3D gaming zou veel meer moeten bloeien onder gamers, het biedt zoveel meer immersion en kan "redelijke" games compleet tranformeren tot zeer intense belevingen (Dead Space), het is de tussenstap naar VR die veel te veel mensen lijken te missen. Wellicht dat het anti-3D sentiment in de bios hier toe bijdraagt, maar dat is totaal niet te vergelijken met wat 3D met games doet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.