Achtergrond

Vrijmimod: vijf Minecraft-mods

Speciaal voor die donkere, enge avonden

Geschreven door Aida . op
Minecraft is een van de meest populaire pc-games en niet voor niets. Steeds meer gamers stortten zich alleen, dan wel niet samen, in deze game. Het is daarnaast ook een grote community waarbij mods rijkelijk te verkrijgen zijn. Vandaag hebben we vijf mods geselecteerd die het gemiddelde Minecraft-spel mogelijk wat … spanning geven. Hier zijn vijf enge Minecraft-mods, speciaal voor die donkere, enge avonden.

Survival Horror

De Survival Horror Map mod is een typisch horrorscenario: golven van monsters zijn er op uit om iedereen te vermoorden, in mootjes te hakken, met de grond gelijk te maken… duidelijk dus. Het doel van de map is om 25 groepen monsters te weren van het huis. Mocht dat niet eng genoeg zijn, dan is het misschien interessant om erbij te zeggen dat het huis ook nog vol zit met enge geesten. Spelers krijgen te maken met lichten die uitgaan en een gebrek aan materiaal, wat voor de nodige spanning zorgt. De dringende muziek en rare geluiden helpen daar niet bij.  

Zin om de uitdaging aan te gaan? De Survival Horror Map mod is hier te vinden

Slenderman

Zegt iemand horror, dan zegt een ander vast Slenderman. Uiteraard is deze creep bekend van al de verschillende Creepypasta-verhalen op het internet en natuurlijk van zijn eigen game-serie. Ook in Minecraft zijn spelers niet veilig van deze engerd in strak pak. In deze Minecraft-mod doet Slenderman zijn eer aan: hij verschijnt niet vaak op het scherm en spelers weten nooit wanneer hij zal toeslaan. Slenderman laat zich niet afschrikken door lichtbronnen en ziet spelers altijd en overal. Verstoppen heeft geen nut, misschien is het zelfs aan te raden om voor de eerste keer in Slenderman-geschiedenis de strijd aan te gaan.

De Slenderman-mod vind je hier

Weeping Angels

Sommige beelden zijn zo mooi gemaakt dat mensen er eigenlijk uren naar kunnen kijken. Dit is bij de Weeping Angels absoluut ook het geval, maar zeker niet omdat ze zo fantastisch mooi zijn! Deze lieftallige engeltjes zijn vast bekenden voor diegenen die Doctor Who kijken en nu zijn ze met deze mod ook in Minecraft te vinden. Spelers moeten deze engelen absoluut de rug niet toedraaien als zij in de buurt zijn, want dan hebben ze een probleem. De Weeping Angels bewegen op het moment dat spelers niet meer op ze letten. Sneaky. Ook de Weeping Angels hebben geen voorliefde voor lichtbronnen. Ze zijn niet makkelijk te vinden, maar als ze eenmaal in de buurt zijn is het eigenlijk al te laat. Houd de ogen open en de aandacht erbij.

De Weeping Angels-mod is hier te vinden

DayZ

In de DayZ-mod heeft een nieuwe infectie ervoor gezorgd dat het grootste gedeelte van de wereld vernietigd is. Deze mod kan alleen gespeeld worden of met vrienden. Het is de bedoeling dat spelers zich een weg banen door de verschillende zombies die verschijnen op de map. Uiteraard is overleven ook erg belangrijk: spullen verzamelen en veilig blijven staan bovenaan het lijstje. In een wereld als deze is alles geoorloofd en is overleven de must. En dat overleven is minder makkelijk dan het in eerste instantie lijkt.

Klik hier voor de DayZ-mod of bekijk hieronder hoe de mod eruit ziet. 

John

In deze mod komen spelers een gedaante tegen die simpelweg ‘John’ heet. Wellicht een niet al te enge introductie, maar John’s spierwitte uiterlijk en enge uitdrukking doen wonderen voor de setting. Na het installeren van deze mod verschijnen verschillende John gedaantes over de gehele map. John is moeilijk te spotten, omdat zijn spawn rate erg laag is, maar wanneer hij wel in de buurt is van de speler is het oppassen geblazen.

Het grootste probleem bij deze witte plaag is misschien nog wel dat ze rare geluiden maken en ontzettend snel zijn. Ze verschijnen ongeacht het moment van de dag: zelfs overdag. Een van de engste onderdelen van deze John-mod is de ‘Mega John’: zoals de naam al zegt is dit een gigantische versie van John. Deze John maakt een geluid wanneer hij de kant van de speler op komt: dit kan dus ook betekenen dat spelers John zelf nog niet zien, maar wel horen. Succes. 

De John-mod is geüpdatet en hier te vinden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Konami vraagt fans welke serie het terug moet brengen Nachtuitbreiding Cities: Skylines verschijnt 24 september
0

Reacties op: Vrijmimod: vijf Minecraft-mods

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.