Achtergrond

Vrijmimod: Vijf Just Cause 2-mods

Mods waarmee je Just Cause 2 kunt blijven spelen

Geschreven door Ivo Jager op
In het vierde kwartaal van dit jaar lanceert Avalanche Studios Just Cause 3. Hier kijken veel actiefanaten reikhalzend naar uit, aangezien het tweede deel uit de serie alweer vijf jaar gelden verscheen. Toch is Just Cause 2 tot op de dag van vandaag een interessante game gebleven door de actieve mod-community. In dit artikel behandelt Gamer.nl vijf mods waarmee je Just Cause 2 kunt blijven spelen tot het derde deel in de schappen ligt.

Just Cause 2 is een open wereldgame gemaakt door Avalanche Studios. De game draait op de Avalanche Engine 2.0, die een geupgrade versie is van de engine van het eerste deel. Het spel speelt zich af op het eiland Panau, gelegen in Zuidoost Azië. Het gebied geeft spelers de ruimte om het op te nemen tegen een dictator, maar zij kunnen zichzelf ook het middelpunt maken van zelfgecreëerde over-de-top actie.  

First Person-mod

Met de First Person-mod voor Just Cause 2 kunnen spelers alle avonturen op Panau uit een ander perspectief beleven. Door de avonturen van hoofdpersonage Rico Rodriguez vanuit het eerste persoonsperspectief mee te maken, wordt de game nog intenser. De maker van de mod,  Kaii, heeft grondig werk verricht, want alle voertuigen, van motor tot vliegtuig, zijn te besturen vanuit het eerste persoonsperspectief. Ook parachutespringen leek nog nooit zo echt. Inmiddels is de mod 102.819 keer gedownload. De mod is hier te downloaden. 

Bolopatch-mod

De Bolopatch-mod is waarschijnlijk de bekendste mod voor Just Cause 2. Deze mod biedt spelers alles wat ze nodig hebben om extreme chaos aan te richten. Met een paar klikken op de knop kan er geschoten worden met alle wapens en bewogen worden met alle voertuigen. Daarbij hoeft niemand zich zorgen te maken over zijn rijkunsten, aangezien spelers onsterfelijk worden. Maar misschien wel het belangrijkste aan deze mod is de mogelijkheid om meerdere lijnen te schieten met de  grappling hook, die ook nog eens onbreekbaar zijn. Daarmee kun je bijvoorbeeld auto's aan windmolens vastmaken, mensen aan auto's en nog veel meer. De Bolopatch-mod kun je hier downloaden. 

Superman Flying-mod

In Just Cause is het niet moeilijk om je een superheld te voelen door alle actie en snelheid. Toch is het niet mogelijk om zonder voertuig te vliegen, maar daar brengt deze mod verandering in. Nu kun je als een echte superheld over het eiland scheren en met de Superman Man of Steel Skin is het plaatje helemaal compleet. De Superman Flying-mod kun je hier downloaden.    

Sheldons Hellbringer Van-mod

Wie het vliegen zat is kan ook de  grond terroriseren met Sheldons bus. Uniek aan het voertuig is dat er vier miniguns en vier rocket launchers op zijn geïnstalleerd. Deze auto is zo groot en krachtig dat geen tegenstander nog een kans maakt. Pas wel op in de bochten, want als de bus op zijn kant ligt, is het snel afgelopen. Sheldons Hellbringer Van-mod kun je hier downloaden. 

Just Cause 2 Graphics-mod

Buitensporige actie is belangrijk in Just Cause 2, maar het oog wil ook wat. Met de grafische mod van Apu889 kunnen spelers het maximale uit het spel halen. Eigenlijk is het bestand een combinatie van verschillende grafische mods, waardoor spelers zelf niet meer hoeven te experimenteren. Op deze manier kan Just Cause 2 zelfs vijf jaar na de lancering nog steeds een grafisch spektakel zijn. Het bestand hun je hier downloaden. 

Installatie tips

De mods voor Just Cause 2 zijn eenvoudig te installeren: Allereerst volg je de linkjes in deze tekst om de mods te downloaden. Vervolgens moeten de bestanden toegevoegd worden aan de bestanden van Just Cause 2. Om dit te doen moet je in C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Just Cause 2 een map toevoegen met de naam Dropzone. In deze map kunnen de mods geplaatst worden, waarna het spel kan worden opgestart.  

Dit artikel delen:

Lees meer

De E3 is veel leuker thuis, vanuit je luie stoel Final Fantasy 15-demo krijgt update in juni
1

Reacties op: Vrijmimod: Vijf Just Cause 2-mods

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Platina32

    • 5 juni 2015 21:29
    In de eerste alinea staat "duizend vierkante meters". Dat lijkt me wat klein, niet?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.