Achtergrond

Vrijmimod: Mods die je games een grafische boost geven

Mod je zien wat mooi

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Elke vrijdag behandelen we op Gamer.nl ontwikkelingen en trends in de wereld van mods. In deze rubriek zijn mods voorbijgekomen die games in een totaal andere game veranderen, mods die personages uit andere universa importeren en mods die de gehele spelwereld op zijn kop zetten. Deze week behandelen we mods van een cosmetisch kaliber, want het oog wil ook wat.

De volgende mods zorgen ervoor dat je role playing game een kleurige speelwereld krijgt of je sandboxshooter er een stuk realistischer uit komt te zien. We kunnen uit eigen ervaring spreken: gamers zijn niet snel tevreden met graphics en daarom zullen er ook altijd mods verschijnen die ons de mogelijkheid geven een eigen draai te geven aan het kleurenpallet van onze favoriete game. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van mods die klassiekers en nieuwkomers in een nieuw daglicht zetten.

The Witcher 3: Wild Hunt: Reshade Frameworks mod

Toen The Witcher 3 in 2013 zijn eerste aankondigingstrailer kreeg, waren de reacties overweldigend. Gamers hadden nog nooit zo’n gedetailleerde omgeving gezien in een role playing game. De kraakheldere grapichs en kleurrijke omgeving van The Northern Realm zorgden voor een ware hype.

De game was in 2013 nog in ontwikkeling en met de release in 2015 bleek aan de grafische aspecten van de game flink gesleuteld. Spelers op de pc waren niet geheel tevreden en besloten een mod te maken die de grafische pracht en praal van The Witcher 3 uit de trailer kon evenaren. De Reshade Frameworks mod komt aardig in de buurt van de beroemde atmosfeer uit de trailer van The Witcher 3.

De mod komt in drie verschillende vormen. The Original geeft de game een fantasysfeer en is nagenoeg gelijk aan de debuuttrailer.  The Alternative Bloom maakt de game helder en realistischer. Als laatst is er The Gritty Edition, deze mod geeft de game een duistere cinematische look, voor spelers die meer van zwart en grijstinten houden. 

The Original

The Alternative Bloom

The Gritty Edition

Klik hier om de mod te downloaden en te installeren.

Fallout New Vegas: Rudy ENB mod

Uiteraard kijken veel Fallout-fans uit naar Fallout 4. De game domineerde tijdens E3 dit jaar en fans kijken reikhalzend uit naar het spel dat in november van dit jaar verschijnt. Toch zijn de oudere games uit de serie zeker ook nog populair en hoewel Fallout: New Vegas maar liefst vijf jaar geleden verscheen, zijn er ontzettend toffe mods op het internet te vinden.

Eén daarvan is de Rudy ENB mod. Deze mod zorgt ervoor dat de game enorme sprongen vooruit maakt als het aankomt op graphics. Kleuren zijn intenser en alles is extra aangezet om gedetailleerder op het scherm over te komen. Er zijn verschillende screenshots van deze mod te vinden, maar daarnaast zijn er ook allerlei video’s op YouTube geplaatst waarin de mod in werking te zien is.

Wil je deze mod zelf ook installeren? Klik dan hier voor de download en instructies. 

Skyrim RealVision ENB mod

Er zijn veel mods voor Skyrim, daar valt niet over te twisten. De mod die wij vandaag laten zien verschilt een beetje van de meeste mods die op internet te vinden zijn. De Skyrim RealVision ENB mod komt in twee verschillende versies: de full versie en de performance versie. De performance mod zorgt voor een verbetering in details en algehele graphics, zonder veel te eisen van de computer. De mod is zo gecreëerd dat deze gebruikt kan worden in combinatie met andere mods die licht beïnvloeden. Het maakt kleuren dieper en intenser, maar niet onnatuurlijk.

Heb je liever de normale, volledige mod? Dan is er ook de normale, RealVision full mod. De graphics in de volledige versie zijn net iets voller en maken het spel net wat realistischer. 

Beide mods worden behandeld in de video hieronder – handig bij het kiezen tussen de twee. Klik hier voor de mod pagina 

Grand Theft Auto 5 Toddyhancer mod

We schreven al eerder deze week over een Grand Theft Auto 5 mod die ervoor zorgt dat het spel er realistischer uit komt te zien en vinden dat deze ook in deze lijst weer even langs moet komen. De Toddyhancer mod is gemaakt door Martin Bergman (Toddyftw op Reddit) en verandert de omgevingen in GTA 5 op zo’n manier dat het er realistischer dan ooit uitziet.

Volgens de maker is er alleen gebruikgemaakt van reshade shaders, een aantal ENB’s en wat ‘simpele aanpassingen’, maar het resultaat mag er zeker zijn. Een test van de mod werd in een video geüpload op YouTube. Hoewel deze mod nog niet uit is, kunnen wij niet wachten om ermee aan de slag te gaan. 

Dit artikel is geschreven door Aida Ausum en Thijs Arnoldus

Dit artikel delen:

Lees meer

Tony Hawk’s Pro Skater 5 HTC stelt beschikbaarheid virtualrealitybril Vive uit
0

Reacties op: Vrijmimod: Mods die je games een grafische boost geven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.