Achtergrond

Vrijmimod: De tien beste Dying Light-mods

Een overdaad een leuke mods

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Elke vrijdag verzamelen we op Gamer.nl mods waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn. Ditmaal waren wij niet de enige die bezig waren met mods: in een wedstrijd georganiseerd door Techland wordt er gestemd op de vijf beste Dying Light-mods. Wij delen deze vijf uitgekozen mods vandaag en hebben daarbij nog vijf andere Dying Light-mods uitgekozen om een complete lijst van tien mods te presenteren.

Find the Light

Deze mod is voor gamers die hun behendigheid op de proef willen stellen. In Find the Light wordt de setting van Dying Light omgetoverd tot een reeks parkour uitdagingen waarbij snelheid en snel denken bovenaan het lijstje van benodigdheden staan om te kunnen overleven. De verschillende omgevingen zijn gedetailleerd opgemaakt en bevatten genoeg uitdagingen voor een Dying Light-gamer die zijn of haar skills wat meer op de proef wil stellen. 

De_dust 2

In deze map wordt de welbekende de_dust2 map uit Counter Strike nagemaakt, aangevuld met bijtgrage zombies die in rijen staan te wachten. De elementen uit de originele Counter Strike-map zijn goed te herkennen in deze map, waaronder de details van de gebouwen en herkenbare bogen. De maker laat weten dat het belangrijk is dat de ondertiteling aan wordt gezet, omdat de NPCs belangrijke informatie delen anders verloren gaan. 

TeeVee

Geloof jij alles wat je op tv ziet? In de TeeVee – Fear Is Your Greatest Enemy mod ondervinden spelers hoe het is om niet uit hun ergste nachtmerrie te kunnen ontwaken. De mod is een verhaal geïnspireerd door verschillende enge games als de Silent Hills-demo (P.T.) en Alan Wake en bevat genoeg elementen om menig gamer wat angst aan te praten. Voor de beste game ervaring wordt aangeraden deze mod in het donker en met een koptelefoon op te spelen.  

Waterworld

Altijd al het water willen onderzoeken terwijl je Dying Light speelde? Met de Waterworld-mod is dat daadwerkelijk mogelijk. Het is een korte singleplayermod waarbij je een oude stad die onder water ligt moet verkennen. Het doel is om een oneindige hoeveelheid health en stamina te verzamelen tijdens je expeditie onderwater. 

The Winchester Tavern

Het beste wat je kunt doen in het geval van een zombie-apocalyps? Gewoon naar je lokale pub gaan en wachten tot het allemaal voorbij is. Dat is tenminste wat Shaun en zijn maat denken in de zombiecomedy Shaun of the Dead. The Winchester pub uit de film is in deze mod perfect nagemaakt. Op een beetje bier drinken na is er weinig te beleven. Wel erg leuk om op je ‘dooie’ gemak te verkennen. 

SkyFall

De skyfall mod biedt een geheel nieuw verhaal met Crane in de hoofdrol. Op een dag ontvang Crane een mysterieus pakketje dat zijn leven volledig op zijn kop zet. Zijn gemakkelijke leventje in Harran is voorbij, zijn vrouw en kind zijn verdwenen. Crane moet weer op pad om het gevecht met innerlijke demonen te winnen. 

Escaping Death

Het gerucht gaat dat er een mogelijkheid is om te ontsnappen uit de quarantainezone van Harran. In Escaping Death ga je op pad om uit te zoeken of deze geruchten waar zijn. Volg het lastige parkoers en bereik (mogelijk) de vrijheid.  

Repetition: Horror House

Horror House is een replica van het griezelige huis uit de Silent Hills-demo P.T.  met een Harran-twist. Durf jij het huis te betreden en kom je er ooit nog levend uit?

Little Big World

Altijd al willen weten hoe het is om megaklein te zijn? In Little Big World ben je gekrompen tot speelgoedformaat. Helaas zijn de zombies ook een stuk kleiner. Probeer te overleven in een oversized wereld. 

Er kan nog steeds gestemd worden op de beste vijf mods uit de Techland  dev tools wedstrijd.  Voor alle mods uit het artikel bezoek je de Steamworkshop-pagina. 

Dit artikel werd geschreven door Aida Ausum & Thijs Arnoldus.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuw Street Fighter 5-personage Rashid onthuld 80 Days komt naar pc en Mac
0

Reacties op: Vrijmimod: De tien beste Dying Light-mods

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.