Achtergrond

Vrijmimod: De leukste GTA 5-mods

De mo(d)gelijkheden zijn eindeloos

Geschreven door Thijs Arnoldus op
Dat pc-gamers engelengeduld hebben, daar zijn we ons inmiddels wel bewust van. Liefhebbers van de openwereldgame Grand Theft Auto 5 moesten maar liefs tweeënhalf jaar wachten voordat zij ermee op de pc aan de slag konden. Nu het eenmaal zover is regent het mooie mods.

De lijdzaamheid van pc-gamers werd beloond met een spel die makers van mods uitnodigt zo creatief mogelijke toepassingen te verzinnen. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven; het resultaat is een mod-community die bijna uit zijn voegen barst. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat, van Batman-outfits tot een raket afvurende KITT uit de serie Nightrider.

Gamer.nl selecteerde de leukste, interessantste en meest effectieve mods. Realiseer je wel dat de mods alleen geschikt zijn voor de singleplayermodus. Want wees gewaarschuwd: het online gebruiken van mods kan resulteren in een permanente ban. Ook zijn de meeste mods simpelweg niet online te gebruiken.  

Mod Creator

Het programma doe precies wat in de titel staat. Creëer eenvoudig zelf script-mods voor GTA 5. Een voorwaarde voor het gebruiken van het programma is dat je je hebt verdiept in de kunst van het programmeren. Het programma is in een feite een tool om zelfbedachte scripts te laten werken in GTA 5. 

Download Mod Creator voor GTA 5

Om het programma te downloaden klik je op bovenstaande link. Op de pagina wordt ook uitgelegd hoe je het programma moet installeren.

 

Sonic Boom

Met de Sonic Boom-mod krijgt je personage krachten die gelijk staan aan die van Superman. Met een druk op de knop spring je de lucht in en kun je gaan vliegen. De mod maakt het verkennen van de stad een stuk leuker en gemakkelijker. 

Download de Sonic Boom-mod voor GTA 5

Om de mod te downloaden klik je op bovenstaande link. Op de pagina wordt ook uitgelegd hoe je de mod moet installeren. 

Knight Rider: KITT

Met de Knight Rider-mod kruip je in de huid van Michael Knight van de televisieserie uit de jaren 80. Door de mod te gebruiken kun je rondrijden in KITT een racewagen uitgerust met allerlei handige gadgets. Schiet rakketten of schakel met een EMP de motor van passerende auto’s uit; met deze mod kan het allemaal.

Download de Knight Rider: KITT-mod voor GTA 5

Om de mod te downloaden klik je op bovenstaande link. Installeer de bestanden in de GTA 5-map. Druk op "F10" om de mod te activeren en "NumPad +" om het menu te openen.

Telekinese

Met de Telekinese-mod ben je Jezus voor een dag. Laat voetgangers zweven of slinger ze door de lucht. Je kunt er ook voor kiezen om voertuigen te laten opstijgen. Met de mod kun je ook nog mensen in brand steken. Een allround-mod voor spelers die houden van het creëren van chaos. 

Download de Telekinese-mod voor GTA 5

Om de mod te downloaden klik je op bovenstaande link. Op de pagina wordt ook uitgelegd hoe je het programma moet installeren. 

Onze selectie is het topje van de ijsberg aan GTA 5-mods. De community blijft komen met grappige, inventieve en handige mods voor de immens populaire game van Rockstar Games. Nog een laatste tip: vergeet geen back-up van je save-games te maken voor het geval de codes je spel laten crashen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Gameverslaving zelden het enige probleem Cook, Serve, Delicious! 2 aangekondigd
0

Reacties op: Vrijmimod: De leukste GTA 5-mods

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.