Achtergrond

Vrijmimod: Ark: Survival Evolved Mod Kit

Prehistorisch prachtig

Geschreven door Thijs Arnoldus op
De openwereld survivalgame met dinosauriërs, Ark, is sinds zijn release een van de meest populaire games op Steam Early Acces. Het spel staat op moment van schrijven zelfs boven Grand Theft Auto 5 in de Steam Playground Charts.

In Ark word je hongerig en koud gedropt op een eiland met niks meer dan een klein lapje stof die je edele delen  bedekken. Om te overleven moet je materialen verzamelen en voorwerpen en wapens in elkaar knutselen. Alsof de barre omstandigheden niet genoeg zijn, lopen er ook nog gevaarlijke dinosauriërs op het eiland rond.  Gelukkig kun je deze temmen en voor je laten werken. 

De wereld die de je kunt verkennen is groot en er is genoeg te doen.  Met het bouwen van een nieuwe beschaving en het onderzoeken van nieuwe technologieën ben je wel even zoet. Daar denkt ontwikkelaar Studio Wildcard toch anders over, want een speciale Ark Ontwikkelaar set is nu uitgebracht waarmee spelers  zelf vrij ‘gemakkelijk’ maps en mods kunnen maken. De zogenaamde Ark Dev Kit is een versimpelde versie van de Unreal Engine 4 editor. De set is zo gemaakt dat het werkt met Steam Workshop-support, wat het installeren van mods een stuk makkelijker maakt.

Met de ontwikkelaars set kun je als modder in spe Ark flink aanpakken. Unreal Engine 4’s Blueprint-systeem maakt het mogelijk om de functionaliteit van het spel flink op de schop te nemen. Zo kun je nieuwe voorwerpen, wapens en gebouwen maken en zelfs de AI aanpassen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Creëer je eigen wereld vol flora en fauna met nieuwe gamemodi en mechanics. 

Aan de slag

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met de ontwikkelaars set?  Zorg er dan voor dat je Ark: Survival Evolved hebt aangeschaft via Steam. De ARK Dev Kit content kun je vinden door te zoeken op de het tools tabblad, deze zit goed verstopt in de bibliotheek.  Om te kunnen beginnen met het maken van mods en maps heb je verder ook de UE4 Editor Executables nodig. Deze kun je hier vinden. Zorg er wel voor dat je een UE4 account hebt aangemaakt via GitHub,  anders werkt de link niet.  

Kom je er niet helemaal uit? Bezoek dan de het Modforum van Ark, hier kun je antwoorden vinden op de meest voorkomende problemen. Extra uitleg over het instaleren van de ARK Dev Kit kun je vinden op de Steam Workshop-pagina van de ontwikkelaar. 

Ark Survival Evolved

Klinkt dit allemaal te ingewikkeld en wil je gewoon lekker genieten van de creaties van andere gamers ? ga dan naar de Steam Workshop-pagina, klik op subscribe om de mods en maps te downloaden.  Gedownloade mods kun je terugvinden in het Update Mods tabblad. Ververs de pagina als je de mods niet ziet staan. Nieuwe mods worden automatisch geïnstalleerd bij het opstarten van het spel. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Op expeditie in Fallout 4 Playtonic: 'Games moeten geen marketing-checklists afwerken'
0

Reacties op: Vrijmimod: Ark: Survival Evolved Mod Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.