Achtergrond
Voorspel

Voorspel: Assassin's Creed Origins doet het stiekem

Fotomodus laat je gluren

Geschreven door Erwin Vogelaar op
We raken maar niet uitgepraat over Assassin's Creed Origins. Zo hebben we de game besproken in een review en aan het eind van 2017 keek Lars nog eens terug naar de fantastische gamewereld. In onze artikelenserie Voorspel kijken we natuurlijk naar hele andere dingen. Seks in Assassin's Creed Origins wordt voornamelijk geïmpliceerd, maar als je goed zoekt is de game best expliciet.

(Spoiler waarschuwing: In dit artikel bespreken we beperkte spoilers over de relatie tussen de hoofdpersonages in Assassin's Creed Origins, kleding en een locatie in de game).

Assassin's Creed Origins is een sexy game. Allereerst zijn de belangrijkste personages uitzonderlijk knap. Cleopatra is door Ubisoft veranderd in een seksgodin die in haar weinig verhullende kleding orgies organiseert, maar ook hoofdpersonages Bayek en zijn vrouw Aya mogen er zijn. Na een specifieke missie in een badhuis kun je de complete game zelfs spelen terwijl Bayek enkel een handdoekje om z'n middel draagt. Dat zijn zwaard, boog en schild alsnog aan zijn lichaam blijven hangen is een groter raadsel dan waarom Ubisoft nog de moeite doet om een verhaal in de moderne tijd te vertellen.

De relatie tussen Bayek en Aya loopt als een rode draad door de game. Het is een van de mooiere relaties die we uit videogames kennen. Hoewel ze beiden stiekem massamoordenaars zijn, is het ook een realistisch jong echtpaar. Ze vertrouwen elkaar, hebben grapjes die alleen zij snappen en soms is een enkele blik genoeg om op één lijn te zitten. Ze vinden elkaar ook nog eens woest aantrekkelijk en stralen geluk uit wanneer ze samen zijn. Door het verlies van hun zoontje delen ze tevens een trauma dat hen dichter bij elkaar heeft gebracht.

Voorspel

Eeuwige trouw

Bayek en Aya zien elkaar niet zo vaak, omdat ze druk zijn met hun rol als Medjay. Ze zijn beschermers van de mensen in het land en daardoor vechten ze vaak in verschillende hoeken van Egypte. Bij een zeldzame ontmoeting is er echter nauwelijks tijd om zaken te bespreken, omdat ze elkaar al snel bespringen. Mooi is dat Bayek en Aya in deze relatie compleet gelijk zijn aan elkaar. Ze zijn ongeveer even sterk, intelligent en hunkeren net zoveel naar elkaar. Regelmatig duiken ze het bed in. De seks zelf wordt nauwelijks getoond, maar voornamelijk geïmpliceerd met een zwart scherm en het halfnaakte stel dat na afloop toch maar zaken bespreekt.

Deze momenten met zijn vrouw zijn voor Bayek motivatie om verder te gaan. Aya is een veilige haven in een zee van ellende. Voor de speler is zij, tussen het uitmoorden van de halve bevolking in Egypte, ook een soort thuiskomen. De relatie tussen de twee verandert geleidelijk bij het vorderen van de game. Bayek verliest Aya langzaam aan haar missie en zodra ze elkaar later in de game zien is er steeds minder ruimte voor hun relatie. Toch blijven ze elkaar eeuwig trouw. Het is een mooi, eerlijk en realistisch verhaal verteld in een Assassin's Creed-game. Het blijft allemaal ook redelijk netjes. Dat is elders in de game wel anders.

Voorspel

Sekswerkers

In een van zijn missies moet Bayek langs een bordeel om informatie te verzamelen. Hoewel hij daar betaalt voor tijd met een tweeling, is hij er niet voor een biseksuele trio. Wel kan hij even gluren. In het bordeel hoor je namelijk gekreun en gesteun en als je de camera net goed positioneert, zie je door gaten in de muur dat een van de sekswerkers met een klant bezig is. Met de fotomodus (of creepmodus in dit geval) kun je zelfs over de muur heen zweven en dichtbij een kijkje nemen, mocht je daar zin in hebben.

Hetzelfde geldt voor een paar andere adresjes waar gekreun uit een raam klinkt. Daar klim je op het balkon en gluur je naar binnen om de actie te zien. In een van de huizen is een orgie gaande en achter een ander raam stoppen twee mannen de 'ass' in Assassin's Creed. Bij beide ramen kun je zelfs op een knop drukken voor interactie. Niet om mee te doen, maar om even door het raam te gluren. Ook in deze gevallen houden de deelnemers allemaal hun kleding aan, waardoor in ieder geval de meest edele delen worden bedekt.

Je moet er naar zoeken, maar dan laat Assassin's Creed zich toch toch van een verrassende kant zien. Origins is zelfs het meest seksuele deel uit de serie. Wat je tijdens de missie in het bordeel bijvoorbeeld mist als je niet oplet, zijn de muurversieringen. Kijk eens rond op de twee verdiepingen en je ziet twee personen allerlei standjes uitbeelden. Zo blijkt Assassin's Creed naast geschiedenislessen ook op andere vlakken leerzaam te zijn.

Voorspel Extra: NSFWare

In ander kort Voorspel-nieuws: je kunt nu gratis de nieuwe game NSFWare van Pierre Corbinais spelen. Zie deze game als WarioWare, maar dan met seks. De maker noemt het zelf "WarioWare meets Pornhub". In extreem korte scènes moet je de juiste knoppen indrukken om een standje juist uit te voeren.

Lady

Alles is zo vormgegeven, zodat je niet teveel ziet. Wel is het altijd duidelijk wat er gebeurt. De maker heeft voor een flinke variatie gezorgd, inclusief masturbatie, kinks en seksuele diversiteit. NSFWare is absoluut een moeilijke game, maar gratis te spelen (of je betaalt wat je de game waard vindt). Download NSFWare hier. Hoe lang houd jij het vol?

In de rubriek Voorspel kijken we naar de verschillende manieren waarop seks en seksualiteit behandeld worden in games, via specifieke voorbeelden, trends uit de game-industrie en interviews. Lees ook eerdere afleveringen:

Dit artikel delen:

Lees meer

Atari vraagt crowdfunding voor RollerCoaster Tycoon op Nintendo Switch Pokémon Go heeft nieuwe Gen 3-pokémon ontvangen
2

Reacties op: Voorspel: Assassin's Creed Origins doet het stiekem

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Straaljager

  • 24 januari 2018 13:36
  De clickbait doet het prima.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Wiepie

  • 24 januari 2018 13:39
  Ik wou dat ik het weer eens deed.

  Nu ja, dan neem ik vanmiddag maar weer eens de controller in de hand… en dan misschien daarna nog ff gamen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.