De Sims

De eerste editie van De Sims was een geweldige en baanbrekende simulatiegame. Huisje bouwen, carrière maken, vrouwtje (of mannetje) zoeken en een kindje maken. Dat laatste kun je doen op het matras van The Lovebed. Het hoofd van dit bed bestaat uit een groot hart en het paarse deken vloekt enorm bij de rode kleuren. De twee Sims duiken onder de deken en het enige dat je ziet zijn wilde bewegingen, maar verder niets. De mogelijkheid ‘passioneel zoenen’ tijdens een conversatie is zelfs een stuk heftiger om te zien. Desondanks blijft de seksscène in De Sims één om nooit te vergeten, ook al is hij helemaal kindvriendelijk.

GTA San Andreas

Als Carl ‘CJ’ Johnson is het mogelijk om in Grand Theft Auto: San Andreas met zes vrouwen te daten. En wat gebeurt er in het ‘normale leven’ als een date (of een paar) goed verloopt? Seks. Ontwikkelaar Rockstar vond het daarom vrij normaal om een seksminigame te implementeren, maar daar dacht de Amerikaanse overheid anders over: GTA: San Andreas mocht alleen verkocht worden aan achttien jaar en ouder. En aangezien je dat merkt in de verkoopcijfers, besloot Rockstar de minigame uit de game te halen. Niet helemaal overigens, want met een kleine hack was het gewoon mogelijk om ‘Hot Coffee’ te spelen. Je date vraagt je naar binnen voor een kop koffie en met de linker stick kun je CJ laten stoten om zijn ‘exitement bar’ te vullen. Dat beide personages altijd met de kleren aan seks hebben, maakt voor de Amerikaanse overheid niets uit.

Heavy Rain

De seksscène is Heavy Rain is eigenlijk onbedoeld heel grappig. De zoon van het hoofdpersonage is in levensgevaar, je bent erg gewond en toch heb je de tijd en kracht om met een vrouw te seksen die je vrijwel niet kent. Het komt gewoon ontzettend vreemd over. Waarom is het nodig? Is het om aandacht te trekken? Om de mannelijke (en mogelijk vrouwelijke) gamers wat passie op het scherm te laten zien? Is een man die alles doorstaat voor zijn zoon ook geen passie? Eén voordeel: de scène is door de muziek, sfeer en de cinematografische beelden erg smaakvol. Voor iedereen die Heavy Rain heeft gespeeld, zal een bh losmaken nooit meer hetzelfde zijn en de R1-knop van de PlayStation-controller gaat door sommigen erg gemist worden.

The Witcher 2

Dat Geralt of Rivia goed bij de vrouwen valt, is natuurlijk logisch. Hij is stoer, sterk, doodt monsters en is een chagrijnige zak. En daar scoor je mee. Zo ook bij Triss Merigold, de prachtige roodharige verschijning in The Witcher 2. Samen bezoek je een oude ruïne met een heus zwembad. Via de muren groeit een klimop met felrode rozen. Het lijkt wel een sprookje. Nadat je haar hebt verleid op z’n Geralts (“You could use a bath”) loopt ze plagend voorbij en bukt ze op een manier dat haar achterwerk er profijt van heeft. Via een magische spreuk ontdoet ze zich van haar kleren en sierlijk duikt Triss poedelnaakt het zwembad in. Het duurt niet lang voordat Geralt ook wel ‘een wasbeurt’ kan gebruiken.

Dragon Age: Origins

In de eerste Mass Effect uit 2007 stopte ontwikkelaar BioWare homoseksuele romances. Twee lesbische aliens was al genoeg voor een opschudding in het Amerikaanse medialandschap. In het eerste deel van Dragon Age is het mogelijk om seksuele liefdesavontuurtjes te beleven met de elf Zevran. Je ziet hooguit twee blote basten die over elkaar schuren - maar dat het überhaupt mogelijk is, plaatst Dragon Age: Origins op de eerste plaats in onze seksscènes top vijf. Nog even drie memorabele quotes van Zevran: "Arg! Pirate Zevran reporting for duty! Prepare to be boarded!", "Now that we have mentioned tying me up in that context, do we have any extra rope about?" en de beste: "Is there something in your tent that needs ... assassinating?"


Gamer.nl zomermodus: Dit artikel valt onder de Gamer.nl zomermodus. In de zomer komen er minder games uit. Om toch interessante content te bieden, hebben we elke werkdag een andere rubriek op Gamer.nl. Elke vrijdag presenteren we een lijstje van vijf of tien games of dingen die aan games gerelateerd zijn, met elke keer een andere insteek.