De suggesties komen van Gamer.nl-bezoekers eduardkhil en IceXuick, beide groot liefhebber van Minecraft. Heel erg bedankt! Waar eduardkhil liever aanpassingen ziet die de gameplay direct verbeteren, neigt IceXuick meer naar de verbetering van de mogelijkheden en potentie van het spel. Gamer.nl selecteert de beste verbeterpunten uit beide mails en komt dankzij de tipgevers op een lijst van twintig punten.

Suggesties van eduardkhil

1. Paarden als vervoersmiddel

"Zo kom je sneller van A naar B."

2. Langere dag en nacht

"Een paar updates geleden zijn dag en nacht korter gemaakt. Ik merk dat je maar weinig kunt doen voordat het alweer donker wordt. Een dag duurt twintig minuten, waarvan er maar tien minuten overdag zijn."

3. Meer objecten die je kunt verven

"Op dit moment kun je alleen maar wol verven. Gekleurd hout zou een leuke toevoeging zijn, dan kun je van die leuke Zweedse huizen bouwen."

4. Meer mobs, dieren, planten en voedsel

"Het gaat de goede kant op met endermen en silverfish, maar Minecraft zou wat meer variatie in mobs kunnen gebruiken. Ook meer dieren zouden niet misstaan, zoals vissen of vogels of iets dergelijks. Daarnaast zouden nieuwe planten en soorten voedsel erg handig zijn. Denk aan kaas, schapenvlees en bessenstruiken."

5. Fakkels die de omgeving verlichten

"Als je een fakkel plaatst, wordt het logischerwijs licht. Het zou leuk zijn als je met een fakkel in je hand door een grot kunt lopen en dat de omgeving dan ook verlicht wordt. Dit werkt denk ik het beste als je net als in Skyrim allebei je handen kunt gebruiken."

6. Meer ecosystemen

"Een strand zou in Minecraft niet misstaan, met palmbomen en al. Een jungle is al een zeer goede toevoeging. Misschien een berglandschap, zoals de Alpen of Himalaya of vulkanen met lava."

7. Meer spelmodi voor de multiplayer

"Heel veel spelmodi zouden de multiplayer echt een stuk leuker kunnen maken. Denk aan capture the flag, search and destroy, castle siege en noem maar op."

De suggesties van IceXuick

8. Modding API en support

"Hoewel je ouderwets gezien zou zeggen dat 'dit externe aanvullingen zijn die niet bij de game horen, vind ik dat dit voor Minecraft niet meer opgaat. Door de gigantische productieve aanhang zijn er veel meer deuren opengegaan voor Minecraft (en modding) dat Mojang dit nooit allemaal had kunnen programmeren. Daarom is dit de sleutel om Minecraft definitief een plek te geven midden in de community, waardoor het makkelijker wordt om mods te kunnen gebruiken en te implementeren."

9. Touwen, ziplines, katrollen en liften

"Voor het bouwen zijn al tal van ideeën te bedenken die je met touwen, katrollen en gewichten kunt maken, en voor het avontuurlijke zijn er de kabelbanen, touwladders en ziplines. Aanvullend kun je op dit vlak ook verder denken in de richting van werkende liften, ophijsbare bruggen, touwladders, enterhaken, ankers, zwepen, lasso's, valstrikken enzovoorts."

10. Serverportals

"Oftewel portals die niet naar de Nether gaan, maar naar een andere wereld en dus servers met elkaar verbindt. Leuk om verschillende communities met elkaar in contact te brengen! Ook een mogelijkheid die Notch zelf al eens letterlijk heeft genoemd."

11. Gravende monsters en NPC's

"Hoe gaaf zou het zijn als ook andere monsters of andere dorpelingen en mijnwerkers bezig zijn met delven? Voor monsters kun je aan gevaarlijke wormen of mollen denken, en voor mijnwerkers zou een klein dorpje om een grote mijn gebouwd kunnen zijn waar echt daadwerkelijk wordt gedolven."

12. Online database met blueprints voor gebouwen

"Gebouwen, ruïnes, torens, grotten, kastelen, paleizen, forten, flats: alles gemaakt door Mojang en door de community zelf! Wat als jouw Minecraftwereld was voorzien van ruïnes en verlaten steden, maar ook van enorme ondergrondse bolwerken, een toren op een gigantische hoge berg waar schatkisten en draken te vinden zijn? Wat als al deze gebouwen willekeurig uit een online database komen, waar iedereen zijn of haar eigen gebouwen kan uploaden? Je kunt dan natuurlijk de meest interessante en unieke werelden laten genereren. Je maakt in de creatieve modus een gaaf kasteel, uploadt deze naar de database, voorziet het van de juiste tags en voor je het weet kan jouw kasteel verschijnen op een server!"

13. Visuele updates

"Deze visuele effecten kunnen de ervaring verbeteren: gloeiende voorwerpen (lava, fakkels, zon), meer lichtbewustwording (wanneer je in een donkere of juist lichte omgeving loopt), dynamisch water (golven, reflecterend water) en zelfs vuurvliegjes bij fakkels 's nachts. Simpel maar sfeervol!"

14. Deuren en/of kisten op slot doen en openen met unieke sleutels

"Wat is er nou gaver dan een sleutel vinden voor een speciale schatkist die op slot zit? Hetzelfde kan ook gelden voor een deur of kluis."

15. Rugzak

"Een handige aanvulling zou een rugzak zijn, waar je een groot gedeelte extra opslag in kwijt kunt. Misschien loop je wat minder hard als je rugzak vol is, maar als je dood gaat kun je altijd je rugzak terugvinden. Handig voor de extreme avonturiers."

16. Onderwaterapparatuur

"In Minecraft moet je meer met het water kunnen doen. Een duikerspak met eventueel een helmlamp zou een optie zijn om veel langer zuurstof te hebben en sneller te kunnen zwemmen. Veel spelers hebben complete onderwaterwerelden gecreëerd en dit zou het een stuk gemakkelijker kunnen maken."

17. Vergroten of verwijderen van hoogtelimiet.

"Wat lange tijd onmogelijk leek (of was, volgens Notch) is maanden later toch gerealiseerd. De hoogtelimiet is nu verdubbeld van 128 naar 256 en dat was al een hele verbetering. Maar je wilt altijd hoger. Daarbij moet ook het zicht worden aangepast, waardoor je veel verder kunt kijken dan wat nu mogelijk is."

18. Zelf de lucht in

"De luchtballonmod is al een populaire mod, maar er zijn ook wensen voor bijvoorbeeld hanggliders of parachutes."

19. Meer dynamische gevechten

"Het is belangrijk om het gehele vechtsysteem te verbeteren. Een goede verbetering zou een speciaal raaksysteem zijn, waarbij je meer schade aanricht als je beter mikt met je pijl en boog of zwaard. Daarnaast zou je ook hardere slagen uit kunnen delen en verschillende typen pijlen kunnen fabriceren, zoals met gif, vuur en tnt. Op dit moment is het vechtsysteem, met name in de online modus, nog erg houterig en soms totaal onvoorspelbaar."

20. Natuurrampen

"Natuurrampen als vulkaanuitbarstingen, sneeuwstormen, zandstormen, tornado's, vloedgolven of asteroïden zouden een verrassend effect kunnen hebben op de game. Bij Mojang zijn ze er nog niet over uit of dit geïmplementeerd moet worden. Ik vind het wel heel gaaf, maar de negatieve effecten kan ik mij ook voorstellen. Het zou zomaar kunnen dat je halve kasteel in één keer wordt weggevaagd."