Achtergrond
Gamebasics

Twee Nederlandse gamebedrijven waar je nu kunt werken

Je hoeft niet altijd naar het buitenland voor een baantje

Geschreven door Bastiaan Vroegop op

Na ons gesprek met Capstone-recruiter Wouter Go weet je in elk geval één ding: het is erg moeilijk om in de Nederlandse game-industrie werk te vinden. Het is vaak verstandiger om je te richten op de Europese markt. Dat betekent niet dat je op de Nederlandse markt kansloos bent. We zetten een paar mogelijkheden op een rij. 

De onderstaande twee bedrijven hebben vacatures staan op jobs.gamer.nl - neem daar vooral een kijkje als onderstaande beschrijvingen je motivatie prikkelen.

Poki

Wat is het?

Poki is een jonge Nederlandse uitgever van games. Het bedrijf richt zich vooral op wat kleinere online spellen die je rechtstreeks in de browser kunt spelen. Op het moment heeft Poki’s website meer dan 20.000 games beschikbaar, die ook op smartphones of tablets gespeeld kunnen worden. Het is daarmee in feite een moderne variant van de bekende websites om Flash-spelletjes op te spelen, maar dan met games voor alle (mobiele) platformen. 

Poki

Wat zoeken ze?

Het lijkt er op dat Poki op korte termijn flink wil groeien, want de webgame-uitgever is op zoek naar mensen uit meerdere beroepsvelden. Er wordt gezocht naar personeel aan de ontwikkelkant, zoals een webdeveloper, HTML 5-gamedeveloper en een DevOps-engineer. Maar er zijn ook vacatures voor analisten, een PR-manager en een QA-tester. Tot slot wordt er gezocht naar in elk geval één interactiedesigner.

Waar zitten ze?

Poki is gevestigd in Amsterdam, dus een woonplek in de Randstad is vermoedelijk belangrijk als je hier gaat solliciteren. Het bedrijf ligt vrij in het centrum, dus je hoeft vanaf het treinstation alleen nog maar naar kantoor te lopen.

Gamebasics

Wat is het?

Een Nederlandse gamestudio die vooral bekend staat om het webspel Online Soccer Manager, waarin je de baas bent over je eigen voetbalclub. Een game die later ook voor iOS en Android is verschenen in app-vorm. Met het spel heeft het bedrijf flinke successen geboekt. Inmiddels heeft Gamebasics ongeveer veertig mensen in dienst. Daarnaast heeft 't bedrijf sinds afgelopen jaren de rechten van clubs uit de eredivisie. 

Gamebasics

Wat zoeken ze?

Op het moment zoekt Gamebasics naar een Mobile Software Engineer - oftewel iemand die onderdeel is van het ontwikkelteam. Daarbij lijkt het te gaan om de ontwikkeling van de iOS-versie van het spel, want ze willen het liefst iemand met ervaring met Apple's platform. Een positie voor op lange termijn, want het bedrijf zegt in de vacaturetekst dat een vast contract een mogelijkheid is - als je een beetje oké bent, natuurlijk.

Op het moment staan er alleen vacatures open voor ontwikkelaars, dus de studio lijkt niet op zoek naar mensen met andere disciplines.

Waar zitten ze? 

Gamebasics zit gevestigd in het centrum van Zoetermeer - en ligt daarmee tussen Den Haag, Rotterdam en Leiden in. De werkgever wil reiskosten volledig dekken als je het openbaar vervoer neemt. 

Ervaring een pré 

Wat ons overigens opvalt: van de vacatures die op dit moment te vinden zijn op Gamer Jobs, wordt er in de meeste gevallen gevraagd om mensen met veel ervaring. Het aantal posities voor mensen met weinig ervaring is een stuk zeldzamer, al bestaan ze wel. De hierboven besproken baan bij Gamebasics zou bijvoorbeeld prima voor starters zijn, en ook drie plekken bij Poki lenen zich prima voor iemand die net is afgestudeerd. Een managementbaan blijkt tot nu toe het moeilijkst te vinden. Ergens ook logisch: je hebt immers maar één manager voor meerdere andere werknemers nodig binnen een bedrijf.

Dit artikel delen:

Lees meer

Geannuleerde Star Wars-game had Skywalker's zoon als hoofdpersoon Twitch organiseert Pokémon-marathon van 24 uur
2

Reacties op: Twee Nederlandse gamebedrijven waar je nu kunt werken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • andele

  • 25 februari 2016 17:30
  Kleinere Nederlandse uitgever….jaaaa….nee…..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Perfection

  • 26 februari 2016 11:39
  sponsored content alert*

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.