Bekijk hier de Top 100 van september.

Momenteel zijn we druk bezig met het spelen van Guild Wars 2 en het bevalt ons uitermate goed. We nemen hier alvast een voorschot op ons uiteindelijke oordeel en schuiven de titel vol bravoure de top 3 in, waardoor Dishonored een plekje moet inleveren, ondanks dat de titel indruk maakte op Gamescom. Een titel die dat ook deed, is Borderlands 2, die we daarom een plekje laten stijgen. De laatste wijziging in de top 10 is Far Cry 3, waar we echt steeds meer zin in beginnen te krijgen – deze titel komt binnen op 10.

Positivo’s

Hoewel we dik over de helft van het jaar zitten, komen we nog steeds genoeg nieuwe interessante games tegen. Dit zijn vooral downloadtitels. Zo maakten Sound Shapes, Papo & Yo, Dyad en Dust: An Elysian Tail alle indruk. Die titels vind je in de bovenste helft van het klassement als nieuwkomers terug. Ook titels die al wat langer ‘meelopen’ vallen positief uit. Counter-Strike: Global Offensive en Darksiders II ontvingen beide een 8,5 en vind je nu respectievelijk terug op plaats 21 en 22.

Sowieso is deze editie er eentje van positieve verrassingen. Op Gamescom werden we overladen door interessante titels die ervoor zorgen dat weggezakte titels een flinke boost krijgen. Need For Speed: Most Wanted bijvoorbeeld, die titel staat nu op 23. Vier plekken lager vinden we Xcom: Enemy Unknown, dat eerder nog in de onderste regionen bungelde omdat we onze vinger er nog niet helemaal op konden leggen. Maar Gamescom is niet zaligmakend, een Arma 3 blijft een lastig verhaal. Zo’n titel moeten we echt twintig uur in onze knuistjes hebben voordat we daar veel meer over kunnen zeggen. We durven nu slechts conservatief wat te schuiven.

Ook wat voorzichtiger zijn we met andere nieuwkomers. Skylander Giants zetten we voorlopig lekker op 74. Het wordt een leuke game, niet meer en niet minder. Omerta: City of Gangsters, van de makers van Tropico, zetten we twee plekjes lager neer. De enige dissonant in het hele positieve verhaal is New Super Mario Bros. 2. Die titel viel ons behoorlijk tegen en kreeg slechts een 7. Die titel kukelt behoorlijk omlaag en vind je nu nog net binnen de Top 100 terug op de 92e stek.

Afsluitend

Onderaan de lijst laten we wat titels geruisloos wegglippen, zoals Disney Epic Mickey 2, zodat we ze op moment van verschijnen direct kunnen neerzetten op een vaste plek. We hebben er nog te weinig van gezien om ze nu al in het juiste perspectief te plaatsen.

En met die laatste mededeling willen we je dan ook vooral aanraden om volgende maand zeker de Top 100 weer te bekijken. Want op de reservebank staan alweer genoeg titels te springen om in de lijst te komen. Transformers: Fall of Cybertron bijvoorbeeld. Tot volgende maand! Oh ja, nog één ding: Iron Sky: Invasion zetten we op plek 23768.