Bekijk de volledige Top 100.

Natuurlijk werd vorige maand al de aanzet gegeven met het erg leuke Luigi’s Mansion 2, maar deze maand knalt het pas echt. Fire Emblem: Awakening is een strategietitel van formaat met bijna teveel inhoud om te kunnen ontdekken. De liefde, verzorging en diepgang maken dit een on-mis-baar avontuur op de 3DS, wat we beloonden met een 9,5 en nu met de derde plek in de Top 100. Ook de traditioneel ingestoken JRPG Etrian Odyssey: Legends of the Titan heeft ons weken beziggehouden en gaven we een 9, en zetten we op de 9e plek. En een plek daaronder vinden we het fantastisch ogende Badland, dat je op de iPad en iPhone kunt beleven.

A Link To The Past 2 maakt zijn debuut in de Top 100 en onze eerste indrukken zijn positief. Hoewel de titel wel wat veel leunt op het verleden, biedt het wel die echte Zelda-ervaring. En met een voorlopige eenentwintigste stek is er nog genoeg ruimte om de titel te verplaatsen als we meer uren in de game hebben kunnen steken. Of niet natuurlijk. En eigenlijk geldt hetzelfde voor de nieuwe Batman-game, al hebben we daarvan alleen wat screenshots gezien. We zetten de game voorlopig even op 19.

Meer dingen

Maar er zijn de afgelopen maand natuurlijk wel meer dingen gebeurd. We pikten (veel te laat) nog Shootmania Storm mee voor een review en met een 7,5 komt de titel uit op de 72e stek. Wat hoger vind je twee downloadtitels met een eigenzinnig stijltje. Allereerst is er de roofgame Monaco: What’s Yours Is Mine waarin Franssprekende bewakers het jou en je coöpmaten moeilijk willen maken. Echt een game die je hart steelt, mits je het samenspeelt. De game staat nu op plek 46. Vijf posities later vind je honderd internetgrapjes in een Mexicaanse worstel-setting, Guacamelee heeft de eer om er te staan.

Onderin het klassement staan nog wat titels die een 7 ontvingen. Superheldenknokgame Injustice: Gods Among Us was wat simpel, maar vermakelijk, maar valt nu net buiten de lijst op de virtuele 101e positie. Een positie erboven staat de platformer Battleblock Theater. Ietsjes hoger op 97 vind je de MMO-shooter Defiance.

Dan nog even een open doekje voor Ubisoft, dat afgelopen maand meerdere trailers uitbracht waarvan we blij werden. Watch Dogs liet zich weer eens zien en kreeg een releasedatum. Rayman: Legends liet zijn ritmische kant zien en bracht een originele versie van Eye of the Tiger ten gehore. En last but not least: Spies versus Mercs, de populaire multiplayerstand van eerdere Splinter Cell-games, keert terug in Splinter Cell: Blacklist.

Vooruitkijken

Hoewel de afgelopen maand meer dan genoeg viel te beleven, kijken we toch ook al reikhalzend vooruit naar de komende tijd. Zo hebben we onze Grand Theft Auto V-preview nog niet meegenomen in de Top 100 van deze maand (jaja, we zijn wat laat met deze update). Naast die preview, staan er de komende tijd staan er een hoop perstrips op stapel en de aankondigingen van begin mei (Plants vs. Zombies 2, Wolfenstein: The New Order) gaan dan ook allemaal voorbij komen.

Ow, en op 21 mei schijnt er ook iets met een Xbox voorbij te komen. Een evenement dat wij livestreamen en ook een live voor- en nabeschouwing bij hebben. Dus hopelijk tot dan, en ook tot volgende maand.