Bekijk hier de hele Top 100 van juli.

Het enige dat we eigenlijk ook over de top van het klassement kunnen melden is dat Guild Wars 2 een releasedatum heeft gekregen (jeuj!) en dat Mass Effect 3 voorzien is van een nieuw einde. Dat nieuwe einde heeft wat ons betreft echter geen invloed op de positie van de game – het is geen fundamentele verandering, zoals Bas in zijn artikel heeft betoogd.

Dan over naar de 22e positie. Daar vinden we nu, jawel, Planetside 2. We hebben gezien hoe jullie verontwaardigd vroegen naar het ontbreken over de titel en daar kunnen we kort over zijn. We hebben er zelf nog steeds nauwelijks iets van kunnen zien. De plaatselijke afdeling van Sony kan (wil?) ons niet verder helpen, op de E3 hadden we geen afspraak met de titel en kwam het er niet van en nu hopen/bidden we dat we een uitnodiging krijgen voor een bèta. Of dat ie op Gamescom staat. En omdat we er nog zo weinig van hebben gezien, zetten we de titel ‘lekker laag’ - het is gewoon nog een groot vraagteken voor ons. Zo, tot zover het wassen van onze handen in onschuld. 

 

Planetside 2

Omhoog

Juli was rustig, maar we hebben wel voorzichtig vooruit kunnen kijken naar een paar titel. Marcel verwacht dat Resident Evil 6 fantastisch/matig wordt, waardoor we de titel dus laten staan op de 25e positie, logisch toch? Dan twee titels die wat omhoog schuiven omdat ze meer van hetzelfde bieden: Rayman: Legends voor Wii U en LittleBigPlanet voor Vita. Je vindt ze nu terug op de 40e en 54e positie. Lost Planet 3 stijgt ook wat posities, maar juist meer omdat het afwijkt van de vorige delen, de game lijkt wat horrortrekjes te vertonen, de game gaat naar positie 63. Een andere ‘horrorgame’ is ook gestegen: Luigi’s Mansion 2. Het loserige broertje van Mario schreeuwt en panikeert lekker in zijn spookhuizenjacht.

Nieuw

Omdat het zo rustig is qua releases, is het ook niet verwonderlijk dat we maar weinig nieuwkomers hebben in de lijst. Als eerste is er Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate voor de Nintendo 3DS. Volgens Marcel een machtig avontuur dat een brug moet slaan naar Lords of Shadow 2. De game vind je terug op 67. Nieuw zijn ook Tera op 75 en Lollipop Chainsaw op 80, beide games ontvingen een 7,5. De laatste nieuwkomer is Transfomers: Fall of Cybertron, die we voorzichtig op de 96e positie zetten; de vorige Transformers-game was matig, War for Cyberton vonden we wel tof.

En tot zover de Top 100. Zoals gezegd, het is een rustig maandje. We hopen volgende maand op wat meer vuurwerk, als het najaar zich voorzichtig aan gaat dienen.