Op Gamer.nl hebben we de traditie om aan het eind van het jaar niet terug te kijken op het afgelopen jaar, maar juist vooruit te blikken naar het volgende jaar. Ook dit jaar hebben we de glazen bol er weer bijgepakt en zijn we na lang discussiëren tot een honderdtal games gekomen waarvan wij denken dat ze het gaan maken in 2010. Met gepaste trots presenteren we de Top 100 Meestbelovende Games van 2010.

De opzet van de Top 100 is identiek aan die van vorig jaar, wat betekent dat je ook dit jaar de lijst in tekst kunt doorspitten, maar alles ook lekker lui in videovorm op je af kunt laten komen.

De grote vraag is echter hoe de lijst tot stand is gekomen en daarvoor hebben we een aantal spelregels opgesteld. Zo is de Top 100 samengesteld uit titels die aangekondigd zijn, waarvan we al een aantal screenshots (of een trailer met 'waardige' beelden) hebben mogen bewonderen en waar fatsoenlijk wat over bekend is. Een aankondiging van een vervolg op een briljante game zonder informatie over de daadwerkelijke inhoud van het spel is dus niet voldoende. Daarnaast moet het uiteraard redelijk waarschijnlijk zijn dat de game in 2010 op de markt komt.

Desalniettemin blijft de volgorde waarin we de titels plaatsen een punt van discussie. Immers, niet iedere gamer heeft dezelfde smaak en wat voor één als totale troep gezien wordt, wordt door de ander als heilig vervolg de hemel in geprezen. Ga vooral met elkaar in discussie over de volgorde, maar houd ook je achterhoofd dat je het iets breder kunt zien als overzicht voor 2010: welke games moet ik nu echt in de gaten gaan houden?

De Top 100 van 2010 is over vijf dagen verdeeld, met de bekendmaking van de nummer één op 31 december. We starten de eerste dagen met relatief veel games, om in de hogere regionen steeds meer aandacht aan de desbetreffende games te schenken. Houd Gamer.nl de komende dagen dus extra goed in de gaten!

Zondag 27 december Top 100: Nummers 100 t/m 71 Maandag 28 december Top 100: Nummers 70 t/m 41 Dinsdag 29 december Top 100: Nummers 40 t/m 26 Woensdag 30 december Top 100: Nummers 25 t/m 11 Donderdag 31 december Top 100: Nummers 10 t/m 1 Discussiëren over de Top 100 kan natuurlijk ook op het Gamer.nl-forum. De Top 100 Meestbelovende Games van 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door Pascal Badenhoek, Toine Berbee, Erwin Bergervoet, Youri Dechesne, Gijs Ettes, Sander Hölsgens, Frank Meijer, Michel Musters, Jochem Nauta, Jaap van Nes, Gijs van Veen, Ron Vorstermans en Peter Zeilstra