Het jaar 2007 staat nu al te boek als een van de beste gamesjaren ooit. We zijn verwend met toppers op ieder platform denkbaar en enkele games die zelfs hele genres hergedefinieerd hebben. In plaats van terug te blikken op al het moois dat 2007 geboden heeft, pakken we (inmiddels toch wel traditioneel) de zaken anders aan bij Gamer.nl. Met trots presenteren we dan ook de Top 100 Meestbelovende Games van 2008. De komende vijf dagen nemen we stap voor stap een lijst door met de honderd games waarvan wij denken dat ze het helemaal gaan maken in 2008.

Om de lijst enig houvast te geven, hebben we enkele spelregels opgesteld. Zo is de Top 100 samengesteld uit titels die aangekondigd zijn, waarvan we al een aantal screenshots (of een trailer met 'waardige' beelden) hebben mogen bewonderen en waar fatsoenlijk wat over bekend is. Een aankondiging van een vervolg op een briljante game zonder informatie over de daadwerkelijke inhoud van het spel is dus niet voldoende. Daarnaast moet het uiteraard redelijk waarschijnlijk zijn dat de games in 2008 op de markt zullen komen.

Zoals ieder jaar is de volgorde waarin we de titels plaatsen een heftig punt van discussie. Immers, niet iedere gamer heeft dezelfde smaak en wat voor één als totale troep gezien wordt, wordt door de ander als heilig vervolg de hemel in geprezen. Ga vooral met elkaar in discussie over de volgorde, maar houd ook je achterhoofd dat je het iets breder kunt zien als overzicht voor 2008: welke games moet ik nu echt in de gaten gaan houden?

De artikelen zijn over een aantal dagen verspreid. We beginnen rap en zullen steeds meer aandacht vestigen op games die hoger in de lijst staan. Het programma voor de komende dagen ziet er als volgt uit:

Donderdag 27 december Top 100: Nummers 100 t/m 71 Vrijdag 28 december Top 100: Nummers 70 t/m 41 Zaterdag 29 december Top 100: Nummers 40 t/m 26 Zondag 30 december Top 100: Nummers 25 t/m 11 Maandag 31 december Top 100: Nummers 10 t/m 1 De Top 100 Meestbelovende Games van 2008 wordt mede mogelijk gemaakt door Erwin Bergervoet, Frans Coehoorn, Philip Cremers, Matthijs Hannink, Sander Hölsgens, Jaap van Nes, Michel Musters, Hewy Rappe, Yarno Ritzen, Gijs van Veen, Erwin Vogelaar, Ron Vorstermans, Michiel de Vries en Peter Zeilstra.