Wie een traditie start, moet deze voortzetten. Inmiddels is de Top 100 van het volgende jaar alweer toe aan de vijfde editie. En ook in 2007 kunnen we weer gigantisch veel moois verwachten. De next-gen consoles zijn verschenen en ontwikkelaars werken keihard aan games die gebruik maken van de nieuwe technieken. Echter, ook de aloude PC en de handhelds worden niet vergeten en kunnen genoeg toffe games verwachten, zoals je deze week op Gamer.nl kunt gaan lezen. We blikken vooruit op de 100 games die volgens ons het beste uit de bus gaan komen in 2007. Zoals ieder jaar doen we dit door per dag een aantal games te onthullen en langzaam toe te werken naar wat volgens ons dé game van 2007 wordt.

Om de lijst enig houvast te geven, hebben we enkele spelregels opgesteld. Zo is de Top 100 samengesteld uit titels die aangekondigd zijn en waarvan we al een aantal screenshots (of een trailer met ‘waardige’ beelden) hebben mogen bewonderen. Daarnaast moet het redelijk waarschijnlijk zijn dat deze games in 2007 op de markt zullen komen. Spellen die al in de VS zijn verschenen, komen eveneens niet in de lijst voor. Deze worden later deze week apart behandeld in een artikel.

De volgorde die wij gekozen hebben zal waarschijnlijk door iedereen betwist worden. Immers, niet iedere gamer heeft dezelfde smaak en wat voor één als totale troep gezien wordt, wordt door de ander als heilig vervolg de hemel in geprezen. Ga vooral met elkaar in discussie over de volgorde, maar houd ook je achterhoofd dat je het iets breder kunt zien als overzicht voor 2007: welke games moet ik nu echt in de gaten gaan houden?

De artikelen zijn over een aantal dagen verspreid. We beginnen rap en zullen steeds meer aandacht vestigen op games die hoger in de lijst staan. Het programma voor de komende dagen ziet er als volgt uit:

Woensdag 27 december Top 100: Nummers 100 t/m 71 Donderdag 28 december Top 100: Nummers 70 t/m 41 Vrijdag 29 december Top 100: Nummers 40 t/m 26 Zaterdag 30 december Top 100: Nummers 25 t/m 11 Top 10 Reeds Verschenen in VS Zondag 31 december Top 100: Nummers 10 t/m 1 Speculaties voor 2007 De Top 100 Meest Veelbelovende Games van 2007 werd mogelijk gemaakt door: Erwin Bergervoet, Frans Coehoorn, Philip Cremers, Matthijs Hannink, Jaap van Nes, Ronnie Perdok, Iris van Schouten, Erwin Vogelaar en Peter Zeilstra.