De engine van Doom³ is zeker revolutionair te noemen. Schitterende graphics worden op je monitor weergegeven, zonder dat er echt een bakbeest van een computer voor nodig is. Natuurlijk zullen we andere games kunnen gaan verwachten die van deze techniek gebruik gaan maken. Wij bekeken alvast welke dat kunnen worden en wat we zelf graag zouden willen zien. Army Men: Medal of Plastic

De Doom³ engine heeft weinig kritiek te verduren gekregen, maar als er één punt was, waarmee de mensen niet blij waren, was het de 'plastic-look' van de karakters. De personen in de game glimmen alsof ze net gepoetst zijn, waardoor ze uitzien alsof ze zijn gemaakt van plastic. Welk spel zou hier nu beter gebruik van kunnen maken dan Army Men, onze favoriete speelgoedsoldaatjes? De soldaatjes kunnen nu superrealistisch weergegeven worden, ze lijken net van echt plastic. Iedereen zit natuurlijk op nóg een deel in deze toch al legendarische reeks van games te wachten, dus dit is de perfecte mogelijkheid!

Alone in the Dark: Darker than ever

De Doom³ engine kan schitterende dingen laten zien, maar de engine is nog beter in dingen níet laten zien. Bijna elke hoek in een kamer is donker, altijd zijn er stukken met donkere schaduwen en je ziet maar de helft van een kamer. Zaklamp verplicht dus, wil je een kleine sightseeing tour houden. Deze techniek wordt gekscherend 'Can't-See-Shit Technology' genoemd. Hierdoor draait Doom³ ook op mindere computers, zonder dat het onspeelbaar wordt. Welke titel is donkerder dan donker, waarbij je minder ziet dan een blinde met een zonnebril? Alone in the Dark natuurlijk. Deze game lijkt wel gemaakt voor de nieuwe engine van id Software. Doordat alles lekker donker is, kunnen we veel schrikmomenten verwachten, net zoals dat bij Doom³ is. Minder actie, maar meer puzzels dan in Doom³, zorgen ook dat de action/adventure-fans aan hun trekken komen.