Tien tips om een betere Paladins-speler te worden | Gamer.nl

Tien tips om een betere Paladins-speler te worden | Gamer.nl

Paladins is niet de makkelijkste game. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden tijdens het spelen. Om je speelsessies wat te vergemakkelijken hebben we een aantal tips samengesteld die je kunt gebruiken tijdens het spelen van Paladins. Mocht je nog niet met de game bekend zijn, dan kun je href="https://gamer.nl/artikelen/achtergrond/alles-wat-je-moet-weten-over-paladins/">hier</a> een gids voor beginners vinden.

Media has no description

Maak meerdere loadouts aan

Tijdens het spelen van Paladins gebruik je een loadout. Dit is een deck met kaarten welke verschillende bonu en geeft. Je kunt per champion zes verschillende loadouts maken en aan het begin van ieder potje kiezen welke je gebruikt. Afhankelijk van de tegenstander is het de ene keer verstandig om kaarten te kiezen die ervoor zorgen dat je meer klappen kan opvangen, terwijl je het potje erna beter voor extra schade kan gaan. Daarnaast is er geen enkele reden om maar één loadout te hebben, het is immers gratis om meerderen aan te maken.

Counter je tegenstander

Voor je aan de daadwerkelijke wedstrijd begint, moet je een loadout en legendarische kaart kiezen. Wat veel spelers niet weten, is dat je deze in de warming up-periode nog kunt veranderen door op de u-knop te drukken. Dit is heel erg handig, want je kunt kijken wat je tegenstanders gebruiken en dit counteren. Vergeet niet dat je tegenstander deze mogelijkheid ook heeft.

Weet waar je veilig bent

In sommige hero shooters, zoals Overwatch, is het over het algemeen een goed idee om ver genoeg achter de tanks te zitten, waardoor tegenstanders je amper kunnen bereiken. Bij Paladins zit dit anders. Er zitten veel champions in de game die makkelijk achter je defensieve linie komen en je vervolgens in de rug neerschieten. Daarom is het vaak verstandiger om vlakbij de tank te blijven, waardoor je altijd een bodyguard hebt.

Media has no description

Koop voorwerpen die goed bij je personage pa en

Voor ieder personage zijn de voorwerpen die je tijdens een wedstrijd kunt kopen gelijk. Dit wil echter niet zeggen dat ze ook even bruikbaar zijn voor elk personage. Kijk goed naar de zwakke of sterke punten van je champion en probeer die te verbeteren. Herlaadt je personage erg traag? Koop dan een kaart om dit te verbeteren. Geneest je champion wanneer jij tegenstanders neerhaalt? Koop dan kaarten waardoor je nog meer geneest.

Wegrennen is beter dan doodgaan

In sommige games is het verstandig om te sterven wanneer je weinig leven hebt, omdat je toch nooit lang dood bent. In Paladins is dat niet het geval. Tijdens een wedstrijd genees je automatisch wanneer je een korte periode niet schiet of niet beschoten wordt. Deze genezing is ongelooflijk snel. Als je daarentegen doodgaat, moet je best lang wachten voordat je weer naar het slagveld kan. Het is daarom verstandiger om een paar seconden buiten het gevecht te stappen om vervolgens weer te knallen.

Media has no description

Maak gebruik van het hoge gras

Net als in bijvoorbeeld League of Legends of Dota 2 zijn er grasperkjes te vinden in Paladins. Wat veel spelers over het hoofd zien, is dat deze niet alleen decoratie zijn. Als je in dit gras loopt, kunnen tegenstanders van buitenaf je niet zien. Tenzij een tegenstander naast je staat of je op tegenstanders gaat schieten, ben je helemaal onzichtbaar. Grasperkjes zijn ideaal om vallen mee op te zetten.

Concentreer je niet teveel op één punt

Alle maps in Paladins hebben behoorlijk wat toegangswegen, hierdoor kunnen tegenstanders makkelijk ongezien achter je komen. Om dit te voorkomen is het handig om veel om je heen te kijken. Zeker als je niet actief deelneemt aan een gevecht heb je geen enkel excuus om niet naar links of naar rechts te kijken. Dit kan niet alleen het leven van jou en je teamgenoten redden, tevens kun je je tegenstander frustreren door hem elke keer onder vuur te nemen wanneer hij iets van plan is.

Durf risico’s te nemen

Paladins heeft weinig champions die tegenstanders in één keer dood kunnen maken. Vanwege relatief hoge hp-waardes van alle personages, kunnen alle champions behoorlijk wat schoten opvangen. Dit kan in je voordeel werken, omdat je hierdoor best wat risico’s kan nemen. Als je een keer wat verder naar voren stapt of besluit een tegenstander achterna te jagen, ga je niet meteen dood. Daarnaast kon je bij een vorige tip al lezen dat je vrij snel weer aan het gevecht kan deelnemen, omdat je automatisch geneest als je niet bij een gevecht betrokken bent.

Media has no description

Supports kunnen klappen uitdelen

In veel games is het zo dat supports weinig kunnen, behalve teamgenoten genezen of op een andere manier sterker maken. In Paladins is dit niet het geval. Supports hebben vrijwel allemaal manieren om tegenstanders pijn te doen. Dit zorgt er aan de ene kant voor dat supports meer betrokken zijn bij een gevecht, omdat ze niet per se achter teamgenoten hoeven te staan. Maar het zorgt er tevens voor dat supports in meer risicovolle posities komen.

Gebruik het quick-chat menu

Paladins maakt (nog) geen gebruik van voice chat. Om er toch voor te zorgen dat spelers snel met elkaar kunnen communiceren, zit er een quick chat in de game. Dat is een menu met een aantal standaard zinnen die je met drie knoppen kunt oproepen. De standaardknop om in quick chat te komen is ‘v’, vervolgens kan je uit een lijst kiezen wat je wil zeggen. Zo kan je binnen twee knoppen aangeven dat je wil aanvallen of verdedigen.

Media has no description

Behalve deze tips zijn er veel andere dingen waar je op moet letten tijdens het spelen van Paladins. Zo moet je bijvoorbeeld nooit stilstaan en is het niet verstandig om een tank te kiezen, als je team er al vier heeft. De beste manier om beter te worden is om zelf veel te spelen en hopelijk helpen deze tips erbij om je ervaring plezieriger te maken. Mocht je Paladins willen proberen dan kan je hier terecht voor de pc-versie. voor de consolebèta kan je hier klikken.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Hi-Rez Studios. De inhoud is volledig bepaald door de redactie van Gamer.nl.

Geschreven door Danny van Gend

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou