Kingdom Rush Frontiers - tower defense met absurde personages
Als er één tower defense-game verslavend en toch luchtig is, dan is het Kingdom Rush wel. Hoewel het voortborduurt op de eerste Kingdom Rush, is Kingdom Rush Frontiers gewoon meer van het goede en voor ons reden om de kleurrijke game een mooie 8,5 te geven. Absurde vijanden en een uitgebreid upgradesysteem houden je level na level geboeid en er zitten nogal wat niveaus in Kingdom Rush Frontiers. Bovendien zijn ze vaker speelbaar om meer sterren te verdienen, waarmee je het grote aantal vrij te spelen helden versterkt of je eenheden verbetert.
Lees hier onze recensie van Kingdom Rush Frontiers
Download via deze link Kingdom Rush Frontiers in de App Store

Kingdom Rush Frontiers Kingdom Rush Frontiers

bit Dungeon - slepen en hakken in donkere kerkers
Nostalgie en luchtige gameplay gaan hand in hand in de 16-bit kerkers van bit Dungeon. Doordat de levels altijd anders zijn, speel je bit Dungeon moeiteloos uren aaneen, hoewel ook korte potjes in de trein of bus mogelijk zijn. Je speelt bit Dungeon totdat het cirkeltje met je gezondheid z’n dieptepunt bereikt en dood is dan ook echt dood. Het enige wat je dan kunt doen is opnieuw beginnen. Gelukkig is elk nieuw rondje weer even plezierig en uitdagend.
Lees hier onze recensie van bit Dungeon
Download via deze link bit Dungeon in de App Store

bit Dungeon bit Dungeon

The Wolf Among Us - sprookjes op je iPhone of iPad
Fables is een populaire stripreeks met een originele kijk op de sprookjes die iedereen kent. Het koninkrijk Fabletown is in de strips een enclave in New York, waar de sprookjesfiguren naar toe zijn gevlucht vanwege problemen in de homelands. Als Bigby Wolf ga je op zoek naar de verdachte in een moordzaak, die heel Fabletown in z’n greep houdt. De spellen zijn interactieve verhalen met incidentele actiemomenten, inmiddels zijn we bij deel 3 in de reeks beland.
Lees hier de recensies van deel 1, deel 2 en deel 3 van The Wolf Among Us
Download via deze link The Wolf Among Us in de App Store (de delen zijn als in-app aankopen beschikbaar)

The Wolf Among Us

Prince of Persia - de prins is terug
De Prince of Persia-serie gaat al flink wat jaren mee, met talloze delen voor pc of consoles én remakes voor mobiele apparaten. Zowel deel 1 als 2, The Shadow and the Flame, zijn opnieuw uitgebracht voor iOS, waarbij het tweede deel in 3D best mooi oogt. Het spel is echter nogal kort en kreeg daarom nét geen 7 op gamer.nl. Tegenwoordig ondersteunt The Shadow and the Flame iOS-controllers, wat de ervaring redelijk dicht bij een console-ervaring brengt.
Lees hier de recensie van The Shadow and the Flame
Download via deze links Prince of Persia Classic of Prince of Persia: The Shadow and the Flame in de App Store

Prince of Persia

Sorcery! - kies je eigen avontuur
Vorig jaar verscheen de verrassend goede Sorcery!-reeks, die de gameboeken van vroeger (met verschillende paden en een dobbelsteen) kundig vertaalde naar iOS. Sorcery! speelt zich af in een koninkrijk op papier, dat je ondanks overwegend op tekst gebaseerde gameplay helemaal de pagina’s in zuigt. Sorcery! 2 biedt een immense stad om te verkennen en tal van spreuken om te gebruiken op het gespuis dat je tegenkomt in de nauwe straatjes en de donkere bossen. Alles gebeurt op de digitale pagina’s in de app, maar het verhaal is zo realistisch gepend dat het niet onderdoet voor 3D-rpg’s op pc of consoles. Het is een bijzondere ervaring, die dankzij de verschillende paden opnieuw te beleven is.
Lees hier onze recensie van Sorcery! 2
Download via deze link Sorcery! 2 in de App Store

Sorcery! Sorcery!

Castle Doombad - het voelt goed om slecht te zijn
Castle Doombad is een verticale tower defense-game, waarbij je ridders moet tegenhouden en de prinses in je kerker of zolder moet zien te houden. Vijanden komen in golven je kasteel binnen, maar door tactisch vallen te plaatsen komen de helden niet ver. Castle Doombad valt op door de grappige beelden en de constante stroom van opmerkingen door een Skeletor-achtige slechterik, de eigenaar van het kasteel. Er zitten ontzettend veel levels in het spel en het aantal vallen dat je tot je beschikking hebt is minstens zo uitgebreid. Van spiesen tot trollen die de weg versperren: elke speler heeft zijn of haar favoriete vallen in Castle Doombad paraat staan.
Lees hier onze recensie van Castle Doombad
Download via deze link Castle Doombad in de App Store

Castle Doombad Castle Doombad

Joe Dever’s Lone Wolf Saga - donkere tijden op je iPad
Joe Dever’s Lone Wolf Saga is net als Sorcery! een reeks gameboeken, met creatieve vertakkingen om de zoveel tijd. Hierdoor speelt het erg realistisch en schrijf je je eigen verhaal. Bovendien zitten er in Joe Dever’s Lone Wolf spectaculaire gevechten in de stijl van Infinity Blade, die echt van de pagina’s springen en mooi combineren met het uitgebreide rpg-systeem. In de verschillende delen doe je ervaring op en word je steeds sterker, wat het verhaal nog pakkender maakt. De verhalen van Joe Dever zijn redelijk duister en doen af en toe een beetje denken aan de werelden in de The Elder Scrolls-serie. Het minispelletje waarin je sloten opent lijkt zelfs volledig gekopieerd uit Skyrim, maar is daardoor niet minder vermakelijk.
Lees hier onze recensies van deel 1 en deel 2 in de serie
Download via deze link Joe Dever’s Lone Wolf in de App Store (delen zijn als in-app aankopen beschikbaar vanuit de app)

Joe Dever’s Lone Wolf Saga

Doodle Kingdom - creëer je koninkrijk vanuit het niets
In Doodle Kingdom maak je met verschillende basisingrediënten je eigen fantasieverhaal. Mix een boer met een stuk hout en je hebt een knokploeg, combineer een houten hutje met steen en je hebt een huis. Doodle Kingdom biedt uren puzzelpret met een eenvoudige opzet. Dankzij de vele mogelijke combinaties ben je wel even zoet met het spel, dat je naast het creëren van een koninkrijk (inclusief mythische wezens en ridders) ook een aantal leuke verhalen doet ontdekken.
Lees hier onze recensie van Doodle Kingdom
Download via deze link Doodle Kingdom in de App Store

Doodle Kingdom

Highborn - luchtige turn-based strategie van de makers van Dune II
Highborn is een redelijk absurd bordspel dat zichzelf constant op de hak neemt. De personages breken meer dan eens de vierde wand en spreken jou als speler dus vaak aan. Highborn ziet er op iOS nog echt uit als een bordspel, terwijl de versie voor pc en Mac in 3D is overgezet. Als bordspel werkt het echter prima en door de absurde opmerkingen die de speelfiguren maken zijn er veel grappige (doch cheesy) momenten in de acht missies per deel (drie in totaal). Highborn is gemaakt door de oprichters van Westwood, dat Dune II – grondlegger voor het RTS-genre – produceerde.
Lees hier onze recensie van Highborn
Download via deze link Highborn in de App Store (nieuwe delen zijn als in-app aankopen beschikbaar via de app)

Highborn Highborn

Candy Crush Saga - de koning van de match-3 games
King staat als bedrijf natuurlijk prominent in dit lijstje en Candy Crush Saga mag je gerust de (huidige) koning van de match-3 games noemen. Het spel valt op doordat het voor liefhebbers van Bejeweled of Columns interessant is, maar ook voor casual gamers zoals je moeder of je oma. Candy Crush Saga is uitdagender als je niet betaalt – of vrienden lastig valt voor levens op Facebook. Probeer het gerust eens zonder die hulp en je merkt dat spelen op die manier veel meer plezier biedt.
Download via deze link Candy Crush Saga in de App Store

Candy Crush Saga