De meest begaafde dief in de game-industrie heeft zijn cape weer uit de kast gepakt en is helemaal klaar voor een nieuw avontuur in de donkere wereld van Thief. Het is alweer voor de derde keer dat Garrett er op uittrekt in de middeleeuwse setting, Thief: Deadly Shadows is namelijk de sequel op Thief: The Metal Age, daterend uit 2000, wat weer een vervolg was op Thief: The Dark Project uit 1998. Met name de eerste Thief game zorgde voor een ware ontketening in de game-industrie. Ontwikkelaar Looking Glass Studios stond toen al bekend om diens inventiviteit en kwaliteit vanwege het ontwikkelen van de System Shock serie, maar vestigde zich met het Thief: The Dark Project voor altijd als superontwikkelaar.

Twee jaar later kwam deel twee op de markt, dat voor een zelfde hype zorgde. Looking Glass Studios had goed naar de fans geluisterd en alle minpunten uit de vorige game veranderd, waardoor ook The Metal Age een klassieker werd. Jammer genoeg is Looking Glass Studios in 2000 ter ziele gegaan en moest uitgever EIDOS voor het derde deel op zoek gaan naar een nieuwe ontwikkelaar. Men vond heil bij ION Storm, dat met Warren Spector iemand aan boord had die ook al aan de vorige Thief games meegewerkt had. Spector nam de Thief-formule onder handen, vormde het naar zijn inzicht en zette zijn medewerkers aan het werk aan het derde deel, vanaf toen Thief: Deadly Shadows geheten.

In Garrett derde avontuur dient de meesterdief een duister complot tussen de Keepers en de geestelijken van The City (de stad waar Thief zich afspeelt) te ontrafelen. Garrett komt naar loop van tijd echter meer te weten dan de twee partijen hem lief zijn, waardoor hij zelf ook in gevaar komt. In plaats van heftige AK 47's en 'double pistols' vertrouwt de meesterdief op zijn sluip-, kruip- en steelwerk, waardoor Thief: Deadly Shadows een geheel andere ervaring biedt dan de meeste hedendaagse games.

Deze week is ION Storm's meesterwerk onderwerp van aandacht op Gamer.nl en hebben we enkele leuke en informatieve features gebaseerd op de wereld van Thief voor je klaarstaan, met afsluitend natuurlijk de review. Sluip deze week dus af en toe eens naar Gamer.nl, mocht je geïnteresseerd zijn in de onzichtbare held!

Om je Thief honger voor het eerste artikel alvast te stillen zijn in dit artikel alvast 10 wallpapers van Thief: Deadly Shadows te vinden.