De wereld van Cyrodiil, daar gebeurt het allemaal in het vierde deel van The Elder Scrolls. Net als in de voorgaande delen staan hier ook weer een aantal dorpjes centraal, elk met hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. Na de review en het artikel over de personalisatie willen we nu wel eens wat van de wereld zien. Daarom gingen wij op pad, namen ons magische fototoestel mee en maakten mooie kiekjes voor ons zelf, voor jullie en voor het nageslacht. Een klein overzicht wat je allemaal kunt verwachten van de omgevingen in Oblivion. De wereld van Cyrodiil Anvil

Gelegen aan de Gold Coast bij de Abecean Sea ligt Anvil, het zuidwestelijk gelegen dorpje voorbij Skingrad en Kvatch. De stad bestaat uit vijf disctricten en doet denken aan een typisch Italiaans plekje aan de zee. Met een haven vol winkeltjes en uitzicht op de zee, is het dorp perfect om eens lekker uit te rusten van het harde leven als held. Anvil wordt op het moment geregeeerd door grafin Millona Umbranox. Haar man, de voorgaande graaf is tien jaar geleden op mysterieuze wijze verdwenen.

Bravil

Ten zuiden van de Grote Stad vinden we Bravil. Vies, smerig, ranzig, pauper, dat is hoe je dit dorpje kunt noemen. Echte huizen kennen ze daar niet, het zijn meer veredelde blokhutten. Toch zijn er Guilds gevestigd en kun je voor weinig een huisje kopen. Of je er daadwerkelijk wilt wonen, is een ander verhaal natuurlijk.

Bruma

Ver weg gelegen van alle grote steden vinden we in het noorden het sneeuwerige dorpje Bruma. De grootste populatie Nords vinden we dan ook hier. Logisch ook, daar het thuisland van deze bevolkinggroep, Skyrim, verder in het noorden te vinden is. Bruma heeft naast een redelijk aantal aan winkels en Guilds ook nog een ander belangrijke taak, het functioneren als buffer tussen de buitenwereld en de geheime basis van The Blades, de beschermers van de Keizer.