De vampiers in de World of Darkness zijn opgedeeld in een aanzienlijk aantal clans. Vampiers van de verschillende clans hebben totaal andere karakters en richten zich bovendien op verschillende disciplines, waardoor deze speciale vampierkrachten per individu verschillen. In Bloodlines krijgt de speler de mogelijkheid om te spelen met de zeven clans van de Camarilla, maar zal hij of zij echter ook voldoende vampiers van de overige clans tegenkomen op zijn avontuur. Gamer.nl dook wederom in de World of Darkness en zette de clans op een rijtje. Zoals genoemd in de feature over de World of Darkness is het doel van de Camarilla om te Masquerade te handhaven en zo het bestaan van vampiers voor de mensheid verborgen te houden. In de praktijk is dit niet altijd even makkelijk, daar de zeven clans die de Camarilla kent sterk van elkaar verschillen en ook verschillende belangen hebben, wat de daadkracht van de sekte niet ten goede komt. Brujah

Ooit waren de vampiers van de Brujah clans geleerden die waakten over de kennis. Het was ook de oprichter van de clan die het schrift uitvond. In hun hang naar vrijheid, doodden de leden van hun clan echter hun antediluvian, waarvoor ze verbannen werden uit de Eerste Stad. Tegenwoordig worden leden van de Brujah clan gezien als anarchisten, vampiers die geen enkel gezag accepteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bijna dagelijks vampiers van de clan overlopen naar de Sabbat, die in veel gevallen meer met hun ideeën overeenkomt. De vampiers die in de Camarilla blijven, zijn bovendien vaak een plaag voor hun leidinggevenden.

Toch is er één zeer belangrijke eigenschap van de Brujah die hen tot een zeer gewilde bondgenoot maakt: ze worden gezien als de beste strijders onder de vampiers. Dit komt doordat ze zich richten op de fysieke diciplines celerity en potence. Hierdoor zijn de Brujah namelijk onmenselijk snel en krachtig, wat hen moeilijk verslaanbaar maakt.

Gangrel

De clan Gangrel is één van de weinige clans van vampiers die liever in de wildernis verblijven dan in de steden. Ze zijn net als de Brujah formidabele strijders, al is hun bron van kracht verschillend. Halen de Brujah deze kracht uit hun anarchistische razernij, de Gangrel maken gebruik van hun dierlijke instincten. Ze zijn van alle vampierclans het meest verbonden met de natuur en kunnen dankzij de beheersing van animalism van dierlijke krachten gebruik maken.

De antediluvian van de Gangrel clan is naar het schijnt de enige oprichter van een clan die nog zorg draagt voor het welzijn van de clan. Waar vampiers van andere clans vaak als pionnen in de Jyhad gebruikt worden, zijn de Gangrel hiervan vrij, iets waar ze trots op zijn. In hun leven buiten de stad voelen de Gangrel bovendien sterke verbondenheid met de zigeuners, waar ze dan ook regelmatig contact mee hebben.

Malkavian

Het valt niet anders te zeggen: de Malkavian zijn gek. Er is weinig bekend over het verleden, maar er gaan geruchten dat de antediluvian van de clan ooit vervloekt werd door Caine, wat hem en zijn nageslacht tot waanzin dreef. Hoe dan ook, tegenwoordig moeten de Malkavians hun waanzin aanwenden om te overleven, wat het beste tot uitdrukking komt in hun unieke dementation disipline. Hun instabiele geestelijke gesteldheid zorgt er ook voor dat andere vampiers zich niet op hun gemak voelen in de nabijheid van een Malkavian. Niemand heeft namelijk enig idee waar hun belangen liggen en aan wiens kant ze nu eigenlijk staan.