Nadat iedereen zijn buikje weer tonnetje rond heeft gegeten tijdens de kerstdagen, volgt nu een periode van rust en bezinking. Het het afgelopen jaar wordt nog eens goed geanalyseerd en men blikt vooruit op het komende jaar, alweer de 2005e sinds de mensheid begonnen is met tellen. Ook Gamer.nl grijpt dit moment aan, waarin we nog eens terugkijken op een jaar bomvol games en alvast uitgebreid het komende jaar bespieden.

De al wat langer meelopende Gamer.nl'ers, kunnen zich ongetwijfeld nog de uitgebreide preview op 2004 herinneren van vorig jaar. Middels een "Top 50 van 2004" wilden we jullie attent maken op al het moois dat we in 2004 konden verwachten. Ook dit jaar presenteren we een dergelijke feature, maar net wat anders ingedeeld dan afgelopen jaar. We hebben geen Top zoveel gemaakt, maar gekozen voor een wat persoonlijker artikel, waarin per redacteur de drie meestbelovende games van 2005 besproken worden. Uiteindelijk komen we zo toch nog aan een ruime dertig games, waar jullie je hopelijk ook in kunnen vinden.

De lijst met games is niet opgebouwd naar een bepaalde climax, dé game voor volgend jaar bijvoorbeeld, maar geeft naar onze mening een vrij aardige indicatie wat ons volgend jaar te wachten staat. Om in aanmerking te komen voor de lijst, hebben we wel een aantal regels opgesteld. Zo mag iedere game maar één keer de revue mag passeren, mag het geen port van een spel uit 2004 zijn en moet het op dit moment voor 2005 aankondigd zijn. Dit sluit grote ports als Grand Theft Auto: San Andreas en 'maybe games' als Duke Nukem Forever uit van deelname en voorkomt dat we niet tien maal dezelfde games behandeld zien. De artikelen worden over een aantal dagen verspreid, waardoor je nog eens een goede reden hebt om terug te komen naar Gamer.nl.

Het blijft echter niet alleen bij vooruitblikken, we nemen ook een korte, bondige blik terug op 2004. Want och och mensen, wat hebben we een moois gespeeld in 2004. We overwegen het jaar middels een Top 10 van 2004, welke op oudjaarsdag gepubliceerd zal worden. Dan rest ons nu niets anders dan je alvast een prettige jaarwisseling te wensen en zien we je ook in 2005 graag terug op Gamer.nl!

28 December: Vooruitblik 2005 [Sjoerd, Jaap, Erwin] 29 December: Vooruitblik 2005 [Ronnie, Erik, Wolf, Rob] 30 December: Vooruitblik 2005 [Yarno, Frans, Joran, Peter, Daan] 31 December: Terugblik 2004 - De Top 10 van 2004 Veel plezier met het lezen en we hopen het jaar met deze terug- en vooruitblik op toepasselijke wijze af te sluiten! Daan, Erik, Erwin, Frans, Jaap, Joran, Peter, Rob, Ronnie, Sjoerd, Wolf en Yarno.