Als tweede in de reeks van drie krijgt de United Earth Federation een beurt toegewezen. Hier zijn alle ins en outs van de eenheden van de UEF.

Out of the ashes rises another Empire

In de 33ste eeuw viel het oude Aardse Empire uit elkaar. Terwijl chaos het galactische Empire verzwolg greep het leger, nog altijd onder het heerschap van Earth Command, naar de macht en zocht de vrede enigszins te herstellen.

De opzet van een UEF basis

Earth Command maakte de lastige beslissingen die de corrupte politici eerder niet durfden te maken. Complete werelden werden achtergelaten en een groot deel van het zogenaamde Quantum Gate-netwerk werd opzettelijk vernietigd, om zo de terugtrekkende Prime Worlds af te scheiden van de rest van het universum.

Ondanks de pogingen van het leger, kon dit geen burgeroorlog tegengaan. Honderd jaar later was het Aardse Commando eindelijk in staat de vrede te herstellen en een nieuwe regering op te zetten, met als naam de United Earth Federation. Als een fenix uit de assen van het oude rijk, zwoor de UEF zichzelf te zuiveren van corrupte politici en bureaucratie en zich slechts aan één taak te houden: de mensheid te redden van de door oorlog verscheurde werelden en een definitief einde te maken aan de 'Infinite War'. Met alle nodige middelen.

Met ijzeren hand werkt het nieuwe rijk naar dit doel toe, met een nieuwe regering die met een totalitaire hand regeert, ontstaan uit wat men de meest succesvolle militaire coup ooit kan noemen.

Siege Assault bots klaar voor de strijd

Would you like to know more? De United Earth Federation is de federatie die nog het meeste de 'menselijke' factie voorstelt. Hun doel is dan ook namelijk om de menselijke orde te herstellen. Ze stralen een moderne vergevorderde beschaving uit met hun strakke eenheden en gebouwen, met standaard een lichtblauwe kleur. De link wordt af en toe ook wel eens gelegd met de federatie die we hebben gezien in de Starship Troopers film. Propaganda staat hoog in het vaandel en het is duidelijk merkbaar dat het een zwaar militair getinte factie is. De UEF prefereert kanonnen, tanks en zware artillerie. De verschillende militaire toestellen kunnen vaak wat meer klappen vangen dan die van de andere twee groeperingen, echter dit gaat wel ten koste van hun vuurkracht en toepassingen.

The power to destroy and create

Natuurlijk kan ook de United Earth Federation het niet zonder hun experimentele tech-eenheden functioneren. Ook hier weer een opsomming van de plus en minpunten van de drie superwapens.

De Fatboy Mobile Factory is een enorm voertuig dat net zo makkelijk over land rijdt, als over de diepste oceaanbodem. Uitgerust met een verscheidenheid aan kanonnen staat dit flinke voertuig goed zijn mannetje. Naast al het wapentuig kan de Fatboy ook nog op hoge snelheid nieuwe landtroepen uit zijn binnenste produceren. Al met al een erg handig wapen om aan de frontlinie te hebben.

Op de achtergrond valt een Fatboy te zien.

Dan ook de Atlantis  Submersible Aircraft Carrier, een enorme onderzeeër die zomaar uit de diepte kan verschijnen en een groot aantal vliegtuigen binnen zich kan huisvesten. Een vliegdekschip zou een vliegdekschip niet zijn, als het niet vanzelfsprekend ook de vliegtuigen automatisch zou repareren en voorzien van nieuwe brandstof. Als afweergeschut beschikt de Atlantis over enkele luchtafweerraketten, maar is deze nog het meeste afhankelijk van zijn sterke torpedo's om andere vijanden op een afstand te houden.

Als laatste is er de Mavor Strategic Artillery. Dit stukje artillerie is ontzettend duur en kost ook aanzienlijk wat tijd om te bouwen. De beloning is echter groot, want dit mega kanon kan over de grootste maps een kogel naar de andere kant sturen, natuurlijk ook nog eens ontzettend doelgericht.