Achtergrond
Elden Ring

Summer Game Fest Kick Off Live: al het nieuws verzameld

Elden Ring, Death Stranding: Director's Cut en Tiny Tina's Wonderlands

Geschreven door Michel Musters op
Elden Ring, Death Stranding: Director's Cut en Tiny Tina's Wonderlands: dit is al het nieuws van Summer Game Fest Kick Off Live verzameld.

Elden Ring verschijnt op 21 januari 2022, eerste gameplay getoond

Elden Ring, de nieuwe game van FromSoftware, verschijnt op 21 januari 2022. Ook werden de eerste gameplaybeelden getoond.

Dat gebeurde tijdens de Summer Game Fest-show vanavond. Het nieuwe spel komt naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

In de trailer wordt onder andere de spelwereld getoond, met een grote, gloeiende boom in het midden en veel ruïnes verspreid over het landschap. Verder is te zien hoe een ridder op een paard door de spelwereld rijdt. Diverse monsters komen op zijn pad die hij met zijn zwaard slacht. Ook zijn er enkele gigantische wezens te zien. Verderop in de trailer is een gevecht tegen een grote draak te zien, alsmede diverse gotische gebouwen.

Lees hier het complete nieuwtje.

Death Stranding: Director's Cut aangekondigd voor PS5

Er komt een Director's Cut van Death Stranding naar PlayStation 5.

De beelden van de Director's Cut werden getoond tijdens het Summer Game Fest Kick Off Live-evenement, waar Hideo Kojima via video werd geïnterviewd. In de beelden die daarop volgden, is te zien hoe het hoofdpersonage van Death Stranding, gespeeld door Norman Reedus, een basis met soldaten infiltreert. Hij gaat onder andere kort in een kartonnen doos zitten, als ode aan de Metal Gear-reeks.

Meer informatie over de Director's Cut is er nog niet. Wel moet ergens binnen de komende weken meer worden onthuld van de game. Daarbij moet het spel "binnenkort" naar PlayStation 5 komen.

Lees hier het complete nieuwtje.

Gearbox kondigt Tiny Tina's Wonderlands aan

Gearbox en 2K Games hebben Tiny Tina's Wonderlands, een spin-off van de Borderlands-games, aangekondigd.

Dat deden de bedrijven tijdens het Kick Off Event van het Summer Game Fest dat vanavond werd gehouden. Spelers kunnen hun eigen helden maken en aanpassen en zoals in de Borderlands-games op zoek naar loot gaan. Men neemt het op tegen de gevaarlijke Dragon Lord en vele andere monsters in een fantasievol vormgegeven spelwereld. Tiny Tina creëert deze spelwereld en verandert de regels constant.

De game bevat een coöperatief speelbare campagne voor maximaal vier spelers. Personages als kapitein Valentine (gespeeld door Andy Samberg), robot Frette (Wanda Sykes) en Tiny Tina (Ashley Burch) zelf duiken regelmatig op. De Dragon Lord wordt gespeeld door Will Arnett.

Tiny Tina's Wonderlands komt ergens in het begin van 2022 uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Steam en Epic Games Store.

Lees hier het complete nieuwtje.

Frontier Developments kondigt Jurassic World Evolution 2 aan

Frontier Developments kondigt Jurassic World Evoltion 2 aan.

Jeff Goldblum, acteur uit de oorspronkelijke Jurassic Park-film, kondigde de game aan via een filmische trailer. Behalve sfeerimpressies zijn er nog weinig details bekend over de game.

Vermoedelijk gaat het net als het voorgaande deel weer om een strategiegame waarbij spelers een eigen park met dinosaurussen moeten managen. Jurassic World Evolution verscheen in 2018 voor consoles en pc en is gebaseerd op de modernere Jurassic World-films.

Jurassic World Evolution 2 verschijnt dit jaar voor consoles en pc. Bekijk hieronder de aankondiging.

Lees hier het complete nieuwtje.

Eerste gameplay van Evil Dead: The Game onthuld

Tijdens de Summer Game Fest-presentatie werden de eerste gameplaybeelden van Evil Dead: The Game onthuld.

In de trailer, die wordt begeleid door de stem van acteur Bruce Campbell, krijgen spelers de eerste details van het tijdens The Game Awards 2020 aangekondigde spel voorgeschoteld.

Evil Dead: The Game is gebaseerd op de bekende horrorfranchise van regisseur Sam Raimi. Spelers vechten tegen de slechte krachten van de Necronomicon Ex-Mortis. Situaties zijn geïnspireerd door de drie cultfilms en de Starz-serie.

Lees hier het complete nieuwtje.

Co-op-shooter The Anacrusis aangekondigd

De co-op-shooter The Anacrusis is vanavond onthuld.

Het spel wordt ontwikkeld door een nieuwe studio genaamd Stray Bombay. The Anacrusis werd vanavond onthuld tijdens het Summer Game Fest-evenement.

Het gaat om een first person shooter voor vier spelers die zich op een ruimtestation afspeelt. Spelers vechten tegen hordes buitenaardse wezens en ontgrendelen ondertussen nieuwe wapens en gadgets.

Het spel komt naar Xbox-consoles, pc en op de dag van lancering naar Game Pass.

Lees hier het complete nieuwtje.

Two Point Campus officieel aangekondigd

Tijdens de Summer Game Fest-liveshow werd Two Point Campus officieel aangekondigd.

Het spel lekte eerder al via de Microsoft Store. Two Point Campus wordt uitgegeven door Sega en ontwikkeld door Two Point Hospital-ontwikkelaar Two Point Studios. De game komt begin volgend jaar in ieder geval naar pc en 'console' - welke consoles is nog niet bekend.

In Two Point Campus kunnen spelers hun eigen universiteit opbouwen en managen. Met gemakkelijk te gebruiken tools kunnen spelers precies bepalen hoe de universiteit er uitziet. Studenten leren geen standaard vakken in het spel; in plaats daarvan worden er fantasievolle lessen gegeven, zoals 'Knight School', waarin studenten leren om ridder te worden.

Lees hier het complete nieuwtje.

Battlestate Games toont Streets of Tarkov-map

Battlestate Games heeft de nieuwe locatie Streets of Tarkov voor survivalgame Escape From Tarkov getoond.

In Escape From Tarkov moeten spelers een bepaald punt op de map zien te bereiken terwijl ze vechten tegen andere spelers en npc's om te overleven. In de trailer is te zien hoe spelers zich op de nieuwe map langs auto's en door gebouwen bewegen. Sommige omgevingen zijn donker en benodigen een nachtkijker of een zaklamp.

Lees hier het complete nieuwtje.

Sharkmod onthult Vampire The Masquerade: Bloodhunt

Ontwikkelaar Sharkmod heeft Vampire The Masquerade: Bloodhunt volledig uit de doeken gedaan met een nieuwe trailer.

Vampire The Masquerade: Bloodhunt is een multiplayergame waarin spelers op regenachtige daken tegen elkaar strijden. Daarbij is het mogelijk om vampierkrachten in te zetten om andere spelers te slim af te zijn. De game speelt zich dan ook af in het Vampire The Masquerade-universum.

Lees hier het complete nieuwtje.

SNK onthult Metal Slug Tactics

Uitgever SNK heeft Metal Slug Tactics onthuld tijdens Summer Game Fest.

De game wordt in samenwerking met ontwikkelaar Dotemu gemaakt, dat eerder verantwoordelijk was voor Widnjammers 2 en Streets of Rage 4. In tegenstelling tot de klassieke Metal Slug-delen, betreft het aankomende deel een strategiegame.

De nieuwe trailer toont hoe spelers vanachter dekking en vanaf daken gevechten voeren met onder andere tanks. Ook wordt onthuld dat klassieke Metal Slug-personages terugkeren.

Lees hier het complete nieuwtje.

En verder...

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft werkt al aan nieuwe Xbox-consoles Deviation Games gaat samenwerken met PlayStation
3

Reacties op: Summer Game Fest Kick Off Live: al het nieuws verzameld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  AGxKiiNG

  • 10 juni 2021 23:48
  Elden ring! :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 11 juni 2021 00:01
  Evil Dead 😍

  Hopelijk meer pve dan pvp

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Michael-Raymond-Clayton

  • 11 juni 2021 08:45
  Hmmm, kort samengevat: veel multiplayer, veel horror en wat artistieke hoogdraverij… Tot zover niet my cup of tea, maar goed, dit was ook pas de aftrap! Komt goed!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.