Lay-out / locatie winkel

Nedgame staat midden in het centrum van Apeldoorn. Vanuit het centrale treinstation is dat een minuut of vijf lopen. De winkel vinden is dus geen probleem voor mensen die niet als aspirant padvinders zijn geboren.

De lay-out van de winkel zelf is iets onoverzichtelijker dan wij hier en daar zijn tegen gekomen gedurende de verschillende Store Checks. De winkel heeft eigenlijk een 'hoek' in het midden waardoor het voorste en achterste gedeelte twee verschillende gedeeltes zijn. Dat is verder geen ramp, het is alleen onoverzichtelijk voor de bezoeker die graag in één oogopslag de totale winkel bekijkt. Verder staan alle games netjes geordend op type console (al kloppen sommige naambordjes die aangeven om welk platform het gaat niet altijd), wat de geordendheid bevordert. Door het grote aanbod van Nedgame puilen bepaalde hoeken van de winkel echter wel erg uit met games. Gelukkig is zoveel mogelijk in alfabetische volgorde geplaatst, wat het zoekwerk vermindert. Een groot aanbod aan games is natuurlijk nooit een slechte eigenschap!

Aanbod games

Het aanbod aan games is zonder twijfel de grootste troef van Nedgame. Zonder overdrijven hebben wij nog nooit zoveel games bij elkaar gezien in een gamewinkel. Van oude Game Boy-games tot een grote stapel Dreamcast-games, van twintig Project Gotham Racing 3's op een rij tot een grote verzameling PC-games, zoekt en gij zult vinden in Nedgame. De winkelketen is zo compleet dat Atari speciaal voor hen nog eens 3000 exemplaren van Final Fantasy IX heeft laten bijmaken. Ook konden wij verder haast overal uitverkochte exemplaren van Lumines en Shadow of the Colossus vinden.

Het kwijl liep uit onze mond toen we een glazen kast met onder andere de complete, originele Metal Slug serie zagen, maar het bleek hier om de privé collectie van Nedgame te gaan. Een kast waaruit dus niets te koop was, maar bijzondere items toont die men bij de winkel in de loop der jaren is tegen gekomen. Je hebt er als klant dus niet veel aan, maar het is tekenend voor het filiaal waar ze zoveel divers materiaal te koop hebben. Het geeft aan dat men in de winkel er net zo van geniet die moeilijk verkrijgbare klassiekers op te sporen.

Een flinke selectie tweedehands games (wat natuurlijk vooral tot uiting komt bij de games voor oudere consoles) is ook weer van de partij, zoals je bij de meeste gamewinkels wel mag verwachten. Indrukwekkend is ook het aanbod aan importtitels. Zo lagen er flink wat Japanse en Amerikaanse Wii games achter een glazen deur, zoals Super Smash Bros. Brawl en de kleurrijke RPG Opoona.

Prijs

Het lijkt er op dat vrijwel elke gamewinkel net wat euro's onder de standaardprijs van grote elektronica- en mediawinkels zit. Dit is ook bij Nedgame het geval. Wat wel opvalt is dat Nedgame de prijzen van oudere games redelijk snel omlaag gooit en dan ook bijna altijd standaard minstens zo laag als ergens anders. Mensen die graag oudere games inkopen zijn dus erg goed af bij Nedgame.

Aanbod naast games

Nedgame heeft een opvallend grote verzameling aan animé en Blu-ray in de schappen liggen. Animé is natuurlijk iets wat veel gamers bij voorbaat al aanspreekt en Blu-ray's zijn een populaire mediadrager sinds de release van de PlayStation 3.

Er ligt behoorlijk wat merchandise bij Nedgame, al is het duidelijk een extraatje dat men bij Nedgame de bezoeker aanbiedt en niet een belangrijk gedeelte van de inkomsten. Leuk is dat ze hier het behoorlijk exclusieve Mario Monopoly-spel hebben staan en ook de actiefiguren voor games als World of Warcraft zijn aanwezig. Verder liggen er een hoop plushes en zelfs trading cards. Erg sterk is ook de eigen schoudertas van Nedgame met een Pacman of Space Invaders afbeelding erop, een heel leuk collectors item.

Verder was het aanbod van randapparatuur voor de consoles dik in orde. We hebben vrij weinig controllers voor oude consoles gezien (al heeft men vast een hele verzameling achter de kassa liggen), maar apparatuur voor de huidige generatie was in ieder geval in overvloed aanwezig.

Service

Met maar liefst drie man stond men achter de kassa toen wij binnen kwamen vallen, dus er zijn in ieder geval genoeg mensen om de klanten van dienst te zijn. Men is vriendelijk en legt geduldig de verschillen tussen bijvoorbeeld de diverse Xbox 360-uitvoeringen uit aan een gewillige koper.

Het is erg leuk dat Nedgame haar eigen producten te koop heeft staan. Het gaat hier om de al eerder genoemde Nedgame schoudertassen, maar ook om een aantal cadeaubonnen die in de winkel besteed kunnen worden. Een aardige extra toevoeging die wij eigenlijk nooit ergens anders zien. Daarnaast heeft met bij Nedgame natuurlijk weer een klantenkaart waardoor je in de loop van de tijd korting kunt krijgen op producten in de winkel.

Nedgame heeft ook een website en deze is een enorm belangrijke troef voor de winkelketen. De Nedgame website is één van de grootste webwinkels van alle gamewinkels in Nederland. Zo'n beetje heel het aanbod staat op internet en het wordt constant geüpdate. Naast het grote aanbod ziet de website er ook nog eens enorm verzorgd en duidelijk uit.

Conclusie

Nedgame is een grote en bekende keten van gamewinkels en wat er te zien viel tijdens het bezoek verklaart waarom. Het aanbod van oude en nieuwe games is immens. Wanneer een bedrijf speciaal voor je winkel Final Fantasy IX opnieuw laat drukken, zegt dat wel wat. De prijzen zitten constant bij de meest lage in Nederland en er staat behoorlijk wat leuke merchandise. Nedgame is dan ook een verplicht nummer voor elke Nederlandse gamer.

+ Misschien wel het grootste aanbod in games in Nederland

+ Goede website

+ Prijzen zijn dik in orde

- Indeling van de winkel is een beetje warrig

Nedgame Apeldoorn is hier te vinden:

Hoofdstraat 146

7311 BB Apeldoorn

Je kunt de website hier bezoeken: www.nedgame.com Ken jij nog een gamewinkel bij jou in de buurt? Of ben je zelf een eigenaar en/of medewerker in een dergelijke winkel en wil je dat Gamer.nl je winkel komt keuren? Stuur dan een mailtje naar redactie@gamer.nl met als onderwerp Store Check en wie weet gaan wij er een kijkje nemen!