Lay Out / locatie winkel

De Game Mania in Leiden is redelijk makkelijk te vinden. De shop situeert zich aan een belangrijke hoofdweg in het centrum van Leiden. Vanaf het centraal station ben je binnen enkele minuten met de bus in het centrum. Nadat je hier uitstapt is het even nadenken welke richting je uit moet lopen, maar daarna is het redelijk snel gevonden.

In de winkel kom je heerlijk op adem vanwege de ruimte. Geen krappe gangen of overtollige rekken. Bij binnenkomst sta je direct voor de balie en wordt je aan je linkerhand geconfronteerd met de nieuwe en aankomende releases. Voor degenen die niet houden van teveel menselijk contact kunnen wegduiken naar de displays achterin de winkel, waar je in alle rust je favoriete games kan uitkiezen. Alles ziet er werkelijk waar piekfijn uit. Daar komt nog eens bij dat de winkel is voorzien van zijn eigen Link en Lara Croft beelden, waar wij als gameliefhebbers wel enorm van gecharmeerd waren.

Aanbod games

De aanbod van games is normaal. De gebruikelijke titels zijn in de schappen terug te vinden. Daarbij richt Game Mania zich uiteraard vooral op de recent uitgekomen games voor de gebruikelijke platformen pc, Xbox, Playstation en Nintendo. Naast recente titels kun je ook voor tweedehands games goed terecht. Beter nog, je kunt je tweedehands games inleveren voor een tegoedbon om nieuwe games aan te schaffen. Hierdoor wordt de lading lekker aangevuld waardoor ook tweedehands titels goed verkrijgbaar zijn. Bewust heeft Game Mania gekozen om niet aan import te doen. Hoewel het niet een absolute noodzaak is van een gamestore, is het natuurlijk wel jammer.

Prijs

De prijs is goed! Waarom? Omdat ze net zo hoog zijn als bij de meeste andere gameverkopers. Met enige uitzondering wil een recente titel nog wel eens tegen een lagere prijs in de schappen staan, om te concureren met de megastores in Nederland. Asociaal hoge prijzen kom je in ieder geval niet tegen. En dat is fijn, want dat maakt Game Mania een betrouwbare winkel.

Aanbod naast games

Een gamestore is natuurlijk voornamelijk bedoeld om games te verkopen. Toch kan een gamestore zich behoorlijk onderscheiden door net dat beetje extra te leveren dan de platenzaak om de hoek. Game Mania doet dat. In de winkel hebben ze een apart schap voor gameguides, waar je voor de bekende titels een uitgebreide documentatie kan toevoegen. Verder geven ze af en toe wat meuk weg in de vorm van bijvoorbeeld posters, drankjes of t-shirts. Dit doen ze tijdens verschillende acties die worden gehouden in de winkel.

Meer dan dit qua merchandise is niet te vinden. Action figures hoef je in Game Mania bijvoorbeeld niet te verwachten. Tenzij je een bod uitbrengt op het Link of Lara Croft beeld wat vele gamers al reeds hebben gedaan. Tot op heden wil de Game Mania de poppen nog niet verkopen, maar misschien voor een gunstig prijsje...?

Service

De service van Game Mania is een uitblinker. Naast een vriendelijke glimlach en kennis van zaken, beschikt Game Mania over veel extra servicemogelijkheden. Zo heeft Game Mania een sms-dienst waarvoor bezoekers zich kunnen aanmelden. Zodra je game binnen is wordt je direct op de hoogte gesteld. Daarnaast ontstaan er natuurlijk regelmatig krassen op een gameschijfje. Ook daar heeft Game Mania een oplossing voor. Voor een degelijke prijs kun je krassen laten repareren. Zoals vele gamestores heeft Game Mania ook de klantenkaart zijn eigen gemaakt. Ben je vaste klant dan kun je hier zeker veel voordeel uit halen.

Het leukste aan Game Mania is eigenlijk wel dat ze bij bekende titels releaseavonden organiseren. Bijvoorbeeld bij de binnenkort verschijnende Grand Theft Auto IV gaat de Game Mania 's nachts open. Die-hard fans kunnen zo exact op de seconde van de release de game aanschaffen bij Game Mania. Gegarandeerd ben je de eerste.

Conclusie

Game Mania is een perfecte gamestore. Vooral op het gebied van service met sms-diensten, reparatie, vette acties en het inruilen van tweedehandsgames is de Game Mania als geen ander. Hoewel de uitgebreide merchandise en import ontbreekt in deze gamewinkel, heeft het zeker geen negatief effect op de kwaliteit. Game Mania is een toppertje.

+ Link en Lara Croft

+ Perfecte service

+ Goede lay-out en locatie

- Geen import

- Beperkte merchandise

De Leidense vestiging van Game Mania is hier te vinden:

Pelikaanstraat 9  2312 DW  Leiden

Je kunt de website hier bezoeken: www.gamemania.nl Ken jij nog een gamewinkel bij jou in de buurt? Of ben je zelf een eigenaar en/of medewerker in een dergelijke winkel en wil je dat Gamer.nl je winkel komt keuren? Stuur dan een mailtje naar redactie@gamer.nl met als onderwerp Store Check en wie weet gaan wij er een kijkje nemen!